Katwijk loopt leeg: bekersensatie Quick Boys in Alkmaar gesteund door 36 (!) bussen vol supporters

16 januari 2024, 15:28
Foto: © Imago

Quick Boys weet zich dinsdagavond gesteund door een enorme schare aan meereizende supporters in de achtste finale van de KNVB Beker. De amateurclub maakt trots bekend dat liefst 36 supportersbussen meereizen voor de uitwedstrijd bij AZ.

De amateurclub, die momenteel derde staat in de Betnation Divisie, het derde niveau in Nederland, ontpopte zich eerder dit seizoen al tot reuzendoder in het bekertoernooi. Eind oktober was de club op het eigen sportpark Nieuw Zuid met 1-0 te sterk voor NAC Breda. Een treffer van Nick Broekhuizen in de eerste helft bleek voldoende om de Keuken Kampioen Divisie-club uit te schakelen. In de tweede ronde werd vervolgens afgerekend met De Graafschap. Op 19 december groeide Sem van Duijn uit tot de held van de avond door beide treffers in de met 2-0 gewonnen wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Artikel gaat verder onder video

Op de 19-jarige Van Duijn is ook dinsdagavond de hoop weer gevestigd. De jonge aanvaller wordt her en der voorzichtig vergeleken met dorpsgenoot Dirk Kuyt, maar wil daar zelf niet al te veel van weten: "Ik maak die twee goals tegen De Graafschap. Maar de zege was vooral een teamprestatie en er is maar één Dirk Kuyt. Daarbij: als je kijkt naar het pad dat Dirk heeft bewandeld, zijn successen, die clubs waarvoor hij speelde, zoiets valt amper te evenaren", zegt hij tegenover De Telegraaf.

Lees ook: Programma KNVB Beker: PSV - FC Twente en zeven achtste finalewedstrijden

Van Duijn ziet wel degelijk kansen in Alkmaar, al beseft hij dat de thuisploeg dinsdagavond torenhoog favoriet is. "We moeten gewoon ons eigen spel spelen en dan zien we het wel. We leggen ons niet bij voorbaat neer bij een grote nederlaag, dan gebeurt zoiets juist", aldus Van Duijn.

Zie jij Quick Boys ook in Alkmaar voor een stunt zorgen?

Laden...
275 stemmen
KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen