Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot zet aankoop van 4,5 miljoen euro op de bank

21 januari 2024, 08:24   Bijgewerkt: 21 januari 2024, 10:01
Foto: © Imago

Feyenoord heeft zondag in het uitduel met Vitesse wat recht te zetten. De ploeg van trainer Arne Slot beleefde met een 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. een uiterst teleurstellende start van het nieuwe kalenderjaar. Reden voor Slot om voor het bezoek aan Vitesse weer te gaan sleutelen aan zijn voorhoede. Waar vorige week Igor Paixão nog het vertrouwen kreeg op links, mag in Arnhem naar alle waarschijnlijkheid Luka Ivanusec het laten zien.

Bijna acht miljoen euro telde Feyenoord afgelopen zomer neer voor de komst van Ivanusec. De Kroaat ging uitstekend van start bij de regerend kampioen van Nederland. Hij verzorgde bij zijn debuut tegen FC Utrecht meteen een assist en in zijn eerste thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen was het direct raak. Ivanusec slaagde er echter niet in om die vorm vast te houden. De Kroaat raakte in de slotfase van het eerste Champions League-duel met Celtic geblesseerd en stond vervolgens een aantal weken aan de kant. Hij is inmiddels weer een tijdje fit, maar in de Eredivisie staat de teller desondanks nog steeds op slechts één treffer en één assist.

Artikel gaat verder onder video

Niet voor niks is Slot zoekende in de voorhoede. Santiago Giménez is uiteraard zeker van zijn plek, maar op de flanken is het vrijwel wekelijks stuivertje wisselen. Slot koos in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen N.E.C. voor Javairô Dilrosun en Paixão. Dilrosun kwam er in de eerste seizoenshelft niet tot nauwelijks aan te pas en leek deze maand een transfer te gaan maken, maar heeft een goede indruk gemaakt tijdens het recente trainingskamp in Spanje en betaalde het vertrouwen van Slot tegen N.E.C. nog terug met een doelpunt. Hij mag tegen Vitesse wederom aan de aftrap verschijnen. Dat verwacht het Algemeen Dagblad althans.

Aan de andere kant moet Paixão wijken voor Ivanusec. De Kroaat moest het vorige week nog doen met een korte invalbeurt. Hoewel Feyenoord in het thuisduel met N.E.C. dus niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, houdt Slot voor de rest vast aan dezelfde namen. Justin Bijlow verdedigt uiteraard het doel, achterin moeten Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, David Hancko en Quilindschy Hartman de deur dit keer wél gesloten zien te houden. Het middenveld wordt gevormd door Mats Wieffer, Calvin Stengs en Quinten Timber en voorin is het dus aan Dilrosun, Giménez én Ivanusec om Vitesse pijn te doen. De eerste ontmoeting met de Arnhemmers eindigde in een zorgeloze 4-0 zege. Stengs, Giménez, Geertruida en Antoni Mulambo, die van de week zijn contract heeft verlengd, verzorgden toen de Rotterdamse productie.

Ivanusec hoort elke wedstrijd de voorkeur te krijgen boven Paixão

Laden...
877 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ivanusec is gewoon geen vleugelspeler geen explosieve dribbel dat is het eerste wat je moet hebben geen versnelling dan wat doe je op de vleugels???? ja je kan heeeeeel diep gaan staan als de rechtsback het toelaat mischien Gaaei... hij heeft goede eerste aanname goede pass goed koppie hij ziet het spel zet hem achter de spits hij kan draaien kappen steekpasses geven zet dan liever ueda op links als hij terug is en kijk doordeweeks als hij vanaf daar een voorzet kan geven of kan indraaien. denk mischien paixao gewoon op links en dilrosun op rechts zodat je tenminste acties en snelheid op de vleugels hebt.

gtsb
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Jurgen hij moet gewoon gaan spelen als een soort valse linkeraanvaller. Een soort tadic rol . Op tien komt hij in het spel wat we nu spelen ,denk ik loopvermogen te kort. Verder heeft hij idd alles voor de 10 positie

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ja klopt maar hij is nog jong loopvermogen is aan te leren ja je ziet het goed hoor op en af moet ie gaan box to box. Deze jongen kan echt wel balie ik ben daar 100% van overtuigd maar niet op de vleugel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen