Perez kent geen genade: ‘Echt belachelijk, deze VAR heeft nog nóóit op een voetbalveld gestaan!’

22 januari 2024, 09:12   Bijgewerkt: 22 januari 2024, 09:25
Foto: © Dit was het Weekend/ESPN

Kenneth Perez heeft zich onwijs geïrriteerd aan de strafschop die zaterdagavond werd toegekend aan AZ. De Alkmaarders kregen in de 75e minuut een penalty toen PEC Zwolle-middenvelder Davy van den Berg de bal van heel dichtbij op de arm kreeg geschoten. Perez begrijpt niet waarom de VAR ingreep bij dit moment.

Er is te zien dat Thomas Lam de bal vanaf ongeveer vijftig centimeter op de uitgestoken arm van Van den Berg kopt. De arm van Van den Berg hangt hoog, maar wel in een natuurlijke houding. Daarbij komt ook dat Lam de bal van het eigen doel wegkopt. “Dit was echt zo belachelijk… Hier zit dus echt iemand bij de VAR die nog nóóit op een voetbalveld heeft gestaan”, begint Perez bij Dit was het Weekend. Alex Bos fungeerde tijdens AZ - PEC Zwolle als videoscheidsrechter.

Artikel gaat verder onder video

“Die VAR weet niet eens wat het inhoud om te voetballen…”, gaat Perez verder, die vervolgens het penaltymoment analyseert. “Het is van héél korte afstand, en Lam kopt de bal weg van de goal. Van den Berg heeft zijn hand al in de lucht, dat is heel anders dan dat hij de bal echt wil pakken. De scheidsrechter floot er niet voor, maar er zit dus iemand bij de VAR die er iets in kon vinden”, hekelt de Deen.

“Ik vind dit héél vergezocht van de VAR”, eindigt Perez. Door de strafschop kon AZ langszij komen tegen PEC Zwolle. Vangelis Pavlidis benutte het buitenkansje en tekende voor de 1-1. Hoewel Zwolle een kleine tien minuten later via Odysseus Velanus alsnog aan de leiding kwam, eindigde het duel toch nog gelijk. Sven Mijnans maakte in de blessuretijd de 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik geef Perez niet snel gelijk maar bij deze heeft hij het aan het rechte eind. De VAR is wel dermate zwak idem de scheidsrechters en dat gedonder met die bal op de hand moet eens meer duidelijkheid krijgen. Je kan als je een beetje inzicht hebt zoveel strafschoppen krijgen als je wilt door maar de bal tegen de hand aan te spelen en ja hoor ofwel scheidsrechter of VAR geven wel een strafschop. Het is het aller slechtste regel die er bestaat. Nu eerlijk zeggen dat de scheidsrechter niet floot maar zich liet onder sneuvelen door een van de slechte van de Var Bos die niet eens een fluit in zijn mond kan houden en nooit op een veld heeft gestaan als een voetballer, ja misschien als een ballenjongen meer capaciteiten heeft hij niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen