Luuk de Jong laat zich héél kort en duidelijk uit over bepalende beslissing van Joey Kooij

21 januari 2024, 15:04   Bijgewerkt: 21 januari 2024, 15:10
Foto: © Imago/ProShots

Luuk de Jong is van mening dat scheidsrechter Joey Kooij het doelpunt van FC Utrecht had moeten afkeuren. De spits van PSV, die in zijn interview met ESPN duidelijk maakt dat de beslissingen van Kooij absoluut niet de oorzaken zijn dat de Eindhovenaren punten heeft verspeeld, vond dat Sergino Dest op onreglementaire wijze werd geraakt.

In gesprek met ESPN analyseert de aanvoerder van de Eindhovenaren het optreden van PSV. In de ogen van de spits haalden alle PSV'ers vandaag niet het gebruikelijke niveau: "Ik denk dat we moeite hadden om vanuit achteruit de vrije man te vinden. Ook complimenten hoe FC Utrecht dat deed..We kwamen niet lekker in ons spel en kwamen moeilijk door het middenveld heen. We kwamen in de tweede helft ook niet goed onder hun druk uit. Toen ik dacht dat de storm van Utrecht voorbij was, kwam er een bal aan de zijkant. Ik dacht dat dit een overtreding op Dest was, maar los daarvan: een voorzet en het is 1-1...", verzucht De Jong.

Artikel gaat verder onder video

Het was voor de boomlange aanvalsleider van de Eindhovenaren een zeer frustrerende wedstrijd. Hij vocht samen met FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn de nodige duels uit, maar zag de verdediger van de Domstedelingen wat de arbitrage betreft als winnaar uit de strijd komen. De Jong kreeg zelf namelijk een gele kaart, terwijl de (mogelijke) overtredingen van Van der Hoorn onbestraft bleven: "Als hij al zijn arm tegen mijn hoofd aanlegt voordat ik wil springen, kan ik moeilijk omhoog komen. Het is wel een beetje kinderachtig dat ik dan geel krijg, maar ja... Dat hoort er ook bij", zegt een gefrustreerde PSV'er.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ja hoor Psv verliest punten en de Jong is weer de jankmuil

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Wie jankt er dan? Hij zegt volgens mij niks verkeerds hier. Gewoon hand in eigen boezem steken en over die duels heeft hij gewoon gelijk. Kooij floot een zeer slechte wedstrijd en dat gold voor 2 kanten. Het veld was overigens wel om te janken. Ik ben iig blij dat dat gepiep over dat record over is nu, want dat bracht extra druk met zich mee vandaag. Helaas een mindere wedstrijd vandaag. Slikken en door!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Over die duidelijke overtreding van Ramalho hoor je hem niet !!!!

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Klopt dat was ook een 100% overtreding en geel.

Hops
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Luuk de Jong en mister Bean zijn de grootste jankerds allertijden

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Joey Kooy komt zelfingenomen over, hij is nog geen ED-waardige scheidsrechter.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Beste reageerders, Ajax kan er niets aan doen dat PSV niet heeft gewonnen. En die vreselijk onsympathieke de Jong moet niet zo mekkeren.

haike
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

ik vond het wel een terechte uitslag!! maar de scheids was niet echt goed zeg!! na 40 min pas voor de eerste keer voor overtreding psv fluiten terwijl ik er toch een paar meer zag waarvoor hij had kunnen fluiten!! maar bij psv was bakayoko en lozano een beetje egoistisch bezig! beetje iemand anders iets gunnen en ze hadden gewonnen! maar dan nog die worden met gemak kampioen!

JP de JDV
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Afgezien van het feit dat Joey Kooij door elke voetbal liefhebber wordt uitgekotst, moet die verschrikkelijke zeikstraal van de Jong zijn mond houden. Vd Hoorn slaat niet maar kleunt de duels in. In Engeland wordt er niet eens gefloten voor dergelijke duels. Daar kan mietje de Jong niet tegen, want dan komt hij te kort, remember de uitwedstrijd tegen Lens. Vergeet de Jong trouwens ook even de zeeer duidelijke overtreding van onze slager Ramalho, geel met een rood randje ? Duel met Dest, waar de 1-1 uit komt is geen overtreding. Dest glijd gewoon weg op het slechte veld na een hele lichte aanraking. PSV heeft een prima elftal maar ga aub niet lopen janken als het een keer wat minder makkelijk gaat

Marten van het Goor
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

1e keer binnen de 16 schwalbe van de Jong hoort toch ook geel te zijn? Maar wel zeuren over tegenpartij en kop duel aan gaan met ellebogen naar tegenstander kan hij ook goed. Met andere woorden gewoon matige voetballer die altijd zijn muil los heeft tegenover scheidsrechter.

Kabal666
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Boomlang??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen