Maarten Wijffels zorgt voor walging bij woedende voetbalsupporters met gevoelige tweet

19 januari 2024, 09:12   Bijgewerkt: 19 januari 2024, 09:59
Foto: © Imago/ProShots

Voetbalsupporters hebben met woede gereageerd op een Tweet van sportjournalist Maarten Wijffels. De verslaggever van het Algemeen Dagblad had dinsdag geen goed woord over voor de Quick Boys-supporters die de wedstrijd tegen AZ stillegden, maar supporters laten de verslaggever blijken het totaal niet eens te zin met de strekking van zijn bericht op X.

De wedstrijd tussen Quick Boys en AZ in de KNVB Beker werd twee keer gestaakt, nadat er vanuit het uitvak bekertjes met drinken op het veld terechtkwamen. Het was voor scheidsrechter Edwin van de Graaf, die de regels opvolgde, de aanleiding om de wedstrijd twee keer stil te leggen. Het zorgde voor ongenoegen bij Wijffels, die baalde van het feit dat de supporters van Quick Boys zich niet in konden houden: Die supporters van Quick Boys. Wat een uilskuikens", schreef de sportverslaggever op sociale media.

Artikel gaat verder onder video

Deze opmerking schiet in het verkeerde keelgat bij verschillende voetbalsupporters, zo blijkt wel uit de reacties onder het bericht. "Kom op Maarten, gewoon dolle vreugde op de tribune. Paar bekertjes op het veld (niemand geraakt) en gewoon weer voetballen, dit gaat echt nergens meer over", schrijft een collega van het Algemeen Dagblad onder zijn bericht. Daar reageerde Wijffels als volgt op: "Nee hoor. Laat t achterwege. Heb je net zo veel plezier.", denkt de journalist.

Er zijn supporters die iets minder genuanceerd hun ongenoegen laten blijken over het denkbeeld van de AD-verslaggever: "Zou haast vragen: Nooit op de tribune gestaan? Buurman juicht en slaat daarmee per ongeluk mijn beker uit mijn handen. Dat gebeurt gewoon. Dolle blijdschap, zit niks kwaads in", schrijft een supporter. "Je hebt duidelijk nooit tussen de fans gestaan", voegt een ander toe.

Heeft Maarten Wijffels gelijk?

Laden...
194 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen