Matthijs de Ligt krijgt slechts nieuws en situatie wordt in aanloop naar EK problematischer

11 januari 2024, 13:03
Foto: © Imago

Bayern München heeft met Tottenham Hotspur een akkoord bereikt over de komst van Eric Dier, die naar München wordt gehaald als extra optie in de defensie. Dier, die ook als defensieve middenvelder uit de voeten kan, komt voor zo'n vijf miljoen over van de Spurs. Voor Matthijs de Ligt is de komst van Dier geen goed teken, want het betekent extra concurrentie en mogelijk nog minder speelminuten.

Dat weet Sky Sports donderdag te melden. Journalist Florian Plettenberg wachtte de Engelsman op bij het trainingscomplex van Bayern München, waar hij vandaag de medische keuring zal moeten doorstaan. Als dat achter de rug is, zal de Engels international zijn handtekening onder een contract in München zetten. Het is na Hugo Lloris en Harry Kane een volgende speler die Tottenham Hotspur na lange tijd achter zich laat. Dier speelde vanaf 2014 al voor de Londense club.

Artikel gaat verder onder video

Voor De Ligt wordt het door de komst van Dier nog lastiger om zich in de basis bij Bayern München te spelen. De Nederlander is lange tijd geblesseerd geweest en kent met Dayot Upamecano en Kim Min-jae al zware concurrentie in het zuiden van Duitsland. Met het oog op het EK in Duitsland van komende zomer is het voor de 24-jarige verdediger belangrijk om in de tweede seizoenshelft minuten te gaan maken. Makkelijker wordt dat voor De Ligt door de komst van Dier in ieder geval niet bij Der Rekordmeister.

Moet De Ligt nog wel blijven bij Bayern München?

Laden...
209 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Huur constructie naar Ajax toe ;)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen