Matusiwa staat voor miljoenentransfer: 'Waarde oud-Ajacied in 2,5 jaar vervijfvoudigd'

18 januari 2024, 12:23
Foto: © Imago

Azor Matusiwa (25) staat op het punt om zijn huidige werkgever Stade Reims te verruilen voor competitiegenoot Stade Rennais. Met de transfer van de voormalig middenvelder van Ajax en FC Groningen is maximaal een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid, het vijfvoudige van de tranfersom die de Groningers in de zomer van 2021 ontvingen.

Matusiwa speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar haalde in Amsterdam nooit het eerste elftal. Op huurbasis bij toenmalig Eredivisieclub De Graafschap maakte hij in de tweede helft van het seizoen 2019/20 echter dusdanig veel indruk dat FC Groningen in de zomer zeven ton op tafel legde om de speler in te lijven. In de daaropvolgende twee seizoenen kwam Matusiwa tot 51 wedstrijden in het groen-wit, waarin hij niet zou scoren maar wel uitgroeide tot balansbewaker op het middenveld én aanvoerder.

Artikel gaat verder onder video

In de transferzomer van 2021 legde Reims 4 miljoen euro op tafel om Matusiwa naar de Franse Ligue 1 te halen. De middenvelder veroverde direct een basisplaats bij de huidige nummer zes van de Franse competitie en staat inmiddels op 78 wedstrijden in alle competities namens Reims. Afgelopen weekend droeg hij bovendien met een doelpunt, zijn tweede in dienst van de club, bij aan de 1-3 uitzege op AS Monaco.

Met zijn aanstaande overstap naar Rennes gaat Matusiwa er op de ranglijst op achteruit: zijn toekomstige werkgever staat voorlopig tiende, met zeven punten achterstand op Reims. Daarbij blijft de club achter bij de doelstellingen, aangezien Rennes de afgelopen twee seizoenen op de vierde plaats eindigde. Wel wist Rennes zich in de Europa League te verzekeren van overwintering. In de tussenronde van het tweede Europese clubtoernooi wacht een dubbele confrontatie met AC Milan.

Constructie
Rennes gaat Matusiwa volgens de gezaghebbende sportkrant L'Équipe eerst voor een halfjaar huren, waarna hij in de zomer door middel van een verplichte koopoptie definitief moet worden ingelijfd. De initiële transfersom bedraagt volgens de krant 16 miljoen euro, door bonussen zou die met nog eens 4 miljoen kunnen stijgen. FC Groningen profiteert bovendien mee van de transfer: de club ontvangt volgens het Dagblad van het Noorden vijftien procent van de meerprijs die Reims ten opzichte van de in 2021 betaalde transfersom mag bijschrijven. Dat zou neerkomen op maximaal 2,4 miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Typisch voorbeeld waarom iedereen zo klaar is met dat Amsterdam gegeil. Hij zat daar in de jeugd, speelde daar geen seconde, werd verhuurd aan de graafschap waar hij het goed deed, Groningen neemt hem daarop over voor 7 ton en die verkopen hem door. Oftewel : in plaats van werkelijke verhaal (gedumpte jeugdspeler) en Groningen de credits te geven (net zoals bij suarez waar ze Groningen nooit noemen) beginnen ze liever over een ander.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Bij van Persie werd Exelsior toch ook nooit genoemd !!!!

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Heeft van persie in het 1e van excelsior gespeeld?

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Je ziet het maar weer de door Ajax opgeleide en bijgeschoolde spelers komen goed terecht met hun carrières: Matusiwa, de Timbers, Martinez, Tagliafico, Alvarez, Kudus om maar enkele spelers te noemen om maar te zwijgen over de toppers van het verleden: Ibra, Maxwell, Chifu en nog vele andere.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen