Michiel Kramer windt zich op: 'Hoe haal je dat in je hoofd?'

1 januari 2024, 11:38
Foto: © Imago

RKC Waalwijk-spits Michiel Kramer (34) windt zich op over het gedrag van voetbalsupporters, zowel in het stadion als op social media. De lange aanvaller gaat in een interview met het Algemeen Dagblad in op de verwensingen die hij en zijn collega's naar hun hoofd geslingerd krijgen en is daarbij ook kritisch op de rol die de KNVB daarin speelt.

Kramer kreeg in augustus bakken kritiek over zich heen toen hij een doelpunt tegen AZ op opmerkelijke wijze vierde. Een klein halfjaar later vertelt hij hoe het zover kon komen: "Maar die wedstrijd dat ik dat deed werd ik continu uitgescholden met ziektes. Door volwassenen, waar kinderen naast zitten. Waarom moet ik dan de grotere zijn? Daar spelen de ouders toch veel grotere rol in dan wij als voetballer?" Wat Kramer betreft worden de grenzen in de stadions voortdurend overschreden, waarbij ook de voetbalbond het voortouw zou moeten nemen om daar een eind aan te maken: "Dat moeten we niet accepteren. En de KNVB mag daar best een grotere rol in spelen."

Artikel gaat verder onder video

Ook op social media gaat het er soms hard aan toe. Kramer wenste collega-spits Bas Dost recent beterschap nadat die in elkaar was gezakt, waarop iemand reageerde met de tekst: 'Jij had 't moeten zijn'. "Dat is het ergste wat er is", zegt Kramer, "maar je ontkomt er als voetballer simpelweg niet aan." Ook een filmpje dat hij eerder in 2023 zag wekte verbazing bij de spits: "Daarin zie je dat een supporter van Ajax tijdens een wedstrijd een bericht aan het typen is naar ex-trainer Alfred Schreuder. Die was allang weg, maar kreeg nog even te horen dat het allemaal door hem begonnen was en de huidige crisis ook zijn schuld is. Hoe haal je dat in je hoofd?"

Toch ziet Kramer niet zo snel een oplossing voor de online haat: "De politie of mensen die verantwoordelijk zijn kunnen weinig doen. Zolang de bedrijven achter sociale media hun regels niet aanpassen en mensen anoniem hun gang kunnen gaan, gaat er niks veranderen", sombert de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hij heeft in princiepe gelijk. Waarom heeft hij een voorbeeldfunctie naar kleine of jonge etterbakjes? Alleen de ouders hebben zo'n functie. En als de ouders geen goed voorbeeld zijn, waarom zou hij zich dan inhouden. Spelers, coaches en zelfs scheidsrechters krijgen van alles naar je hoofd geslingerd.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Kramer is een hele lieve voetballer hoor. Echt een schoolvoorbeeld voor supporters.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je bedoelt de grootste etterbak !!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Rustig Zeeuwke, komt goed. Grapje ha ha. Beste wensen voor het nieuwe jaar.

CG
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dat vindt ikzelf ook. Gelijk heb je ! !

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jij ook en de rest van de Ajax fans ook !!!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kramer heeft gelijk. Is wel afgelopen jaren snel gegaan dit hufterig gedrag. Je ziet het overal in de maatschappij en het wordt nog demi getolereerd ook helaas

KROTJE
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Je ziet het heel goed QuarlonK. Niet alleen volwassenen gedragen zich ordinair, maar ook de mentale vervuiling van de labiele jeugd door TikTok, Facebook, Instagram en bepaalde TV-programma's is niet te verwaarlozen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen