Transfertarget van Maurice Steijn spreekt vertrekwens uit: slaat Ajax nu wel toe?

13 januari 2024, 16:06
Foto: © Imago

Nick Olij hoopt in 2024 een stap hogerop te maken. De doelman van Sparta Rotterdam heeft de clubleiding duidelijk gemaakt dat hij zijn zinnen heeft gezet op een transfer. Olij sluit niet uit dat hij deze winter al vertrekt bij de Kasteelheren.

“28 is niet oud voor een keeper, misschien heb ik nog wel tien of elf jaar te gaan. Maar dit zijn de jaren waarin je het moet laten zien”, begint de Sparta-keeper tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik zit bijna op de top van mijn kunnen, al kan het altijd beter, en heb een basis van de afgelopen anderhalf jaar waarin ik een goed niveau heb laten zien. Nu is het moment gekomen om een vervolgstap te maken”, gaat hij verder.

Artikel gaat verder onder video

Olij is uitgegroeid tot een van de beste keepers van de Eredivisie. Mede dankzij de uitstekende prestaties van hem bivakkeert Sparta de afgelopen jaren in de subtop van de Nederlandse competitie. Olij werd in oktober voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal, al kwam de doelman in de interlandperiode niet in actie.

De Sparta-doelman stond afgelopen zomer op het verlanglijstje van Maurice Steijn bij Ajax. De voormalig Ajax-trainer wilde zijn oud-speler graag meenemen naar de Johan Cruijff ArenA als stand-in achter Geronimo Rulli. Sven Mislintat, de inmiddels vertrokken technisch directeur, voelde hier echter weinig voor, en besloot om Eintracht Frankfurt-goalie Diant Ramaj naar Amsterdam te halen.

Moet Ajax proberen om Nick Olij te halen?

Laden...
1091 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ajax moet gelijk toeslaan dan hebben ze twee goede keepers. Waarom ze die Vaessen van RKC willen is mij een raadsel Ze hebben ook niks geleerd het laatste half jaar.

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Zeker alle twee goed voor ajax Gorter weg

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij is welkom, dan hebben we 2 goede keepers ! !

Nachtburgemeester
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wegwezen Olij, voordat je bij Sparta terecht kon,slechts reservekeeper of KKD en nu net doen of de hele wereld op jou zit te wachten. Het is dit jaar al een stukkie minder dan vorig jaar maar ga maat, we hebben eerder te maken gehad met zo'n figuur Roy Kortsmit, die wilde ook ieder jaar hogerop en eindigde bij NAC na een tussenpauze bij de amateurs. Of kijk eens naar die krotenkoker van Heerenveen, overal reservekeeper geweest en we weten nu waarom. Ga maar Sparta de hoofdprijs en voor jou einde carriere.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen