Quincy Promes in Dubai: Openbaar Ministerie gaat in op mogelijke aanhouding

5 januari 2024, 20:46
Foto: © Imago

Quincy Promes bevindt zich momenteel in Dubai, waar hij zijn 32e verjaardag viert, zo is te zien op zijn Instagram-pagina. De veroordeelde voetballer kan omdat hij in Rusland speelt niet aangehouden worden, maar in Dubai wel, wegens het uitleveringsverdrag dat Nederland heeft met de Verenigde Arabische Emiraten.

Het Openbaar Ministerie laat tegenover NH Nieuws weten dat het op de hoogte is van de aanwezigheid van Promes in Dubai. Het OM laat niet weten of een aanhouding op korte termijn gaat plaatsvinden. “Verder zeggen we hier momenteel niets over”, sprak een woordvoerder.

Artikel gaat verder onder video

Promes werd in juni 2023 veroordeeld tot achttien maanden celstraf voor het steken van zijn neef op een familiefeest in 2020. De voetballer en zijn neef kregen ruzie over een gestolen ketting, waarna Promes zijn neef in het been stak. De 32-jarige buitenspeler is daarnaast verdacht van grootscheepse cocaïnesmokkel.

De oud-speler van onder meer FC Twente en Ajax mag vandaag 32 kaarsjes uitblazen. Promes staat hierbij stil op Instagram, waar te zien is hoe hij een gouden ketting van het Londense A Jewellers krijgt opgehangen. “Eindelijk”, reageert de voetballer. Aan de ketting hangt een hanger met het woord ‘Mask’, en achterop staat ‘Touch this you die’ (Wie hier aankomt, sterft, red.).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen