Rory Finneran (15) debuteert zonder shirtsponsor: toptalent mag geen reclame maken voor Totally Wicked

6 januari 2024, 21:42
Foto: © Imago

Rory Finneran maakte zaterdag op vijftienjarige leeftijd zijn debuut voor Blackburn Rovers. De middenvelder werd in de blessuretijd van het FA Cup-duel met Cambridge United (5-2 zege) als invaller binnen de lijnen gebracht bij de club uit de Championship. Opvallend: Finneran speelde als enige van de 22 spelers op het veld zonder shirtsponsor.

Op het shirt van Blackburn Rovers prijkt de naam van Totally Wicked. De hoofdsponsor van the Riversiders staat bekend om de verkoop van zogenoemde vapes (e-sigaretten). In Engeland is het gebruik van vapes verboden onder de achttien jaar. Het was de vijftienjarige Finneran zodoende niet toegestaan om bij zijn debuut reclame te maken voor Totally Wicked, schrijft onder meer de Daily Mail.

Artikel gaat verder onder video

Finneran staat te boek als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Blackburn Rovers. Manager Jon Dahl Tomasson, oud-speler van onder meer Feyenoord, gunde de Ierse middenvelder in de blessuretijd van de wedstrijd zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van de club. Op dat moment was de 5-2 eindstand al bereikt, onder meer door drie doelpunten van Sammie Szmodics.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen