Feyenoord geeft alles uit handen en begint dramatisch aan 2024

14 januari 2024, 18:43
Foto: © Imago

Feyenoord is het jaar niet goed begonnen, want in de eigen Kuip speelde het zondag met 2-2 gelijk. Een uiterst effectief NEC zorgde ervoor dat de ploeg van Arne Slot niet blij het veld afging. In de eerste helft kwam Feyenoord op 2-0 voorsprong door doelpunten van Javairô Dilrosun en Santiago Giménez. Vlak voor rust schoten de Nijmegenaren hun eerste kans erin. Dirk Proper maakte de aansluitingstreffer en na rust schoot Magnus Mattsson de 2-2 binnen.

Ook in Rotterdam mocht de bal eindelijk weer gaan rollen in 2024. Feyenoord en NEC hebben beiden een trainingskamp in Spanje afgelegd en oefenden ook allebei tegen een Duitse ploeg. De Rotterdammers speelden verloren in een oefenduel tegen FSV Mainz 05 met 1-2 en hadden dus niet het gewenste resultaat. De Nijmegenaren konden wel winnen, want tegen Fortuna Düsseldorf was de uitslag 2-0 in het voordeel van het team van Rogier Meijer.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste helft van de wedstrijd was Feyenoord erg gretig en NEC kwam er totaal niet uit. In de 17e minuut tekende Dilrosun de 1-0 aan tegen een tegenstander, waar hij goede herinneringen aan beleeft. Vorig seizoen scoorde de aanvaller in het spectaculaire bekerduel (4-4) tegen de Nijmegenaren en ook in de competitiewedstrijd. De aanvaller schoot deze editie de bal in de linkerbovenhoek achter Jasper Cillessen. Tien minuten later was het alweer raak voor Feyenoord en wie anders dan Giménez mocht de 2-0 aantekenen en zijn negentiende van het seizoen maken. Ook de Mexicaan schoot de bal in de linkerhoek, maar deed dit wel via de goalie van NEC.

Voor NEC was het een lastige eerste helft, want ze kwamen totaal niet tot kansen. Totdat in de laatste minuut van de eerste helft een vrije trap werd gegeven aan het team van Meijer. Rober González legde de bal panklaar op het hoofd van Koki Ogawa. De spits kopte de bal naar Proper en de middenvelder kon makkelijk binnenschuiven. Met het eerste schot van de wedstrijd werd dus gelijk een doelpunt gemaakt.

In de tweede helft kregen de Nijmegenaren eerder een kans en ook deze ging er gelijk in. Mattsson schiet vanaf een meter of twintig op doel en de bal gaat met een stuit in het doel achter Justin Bijlow, die ook niet helemaal vrijuit gaat bij deze treffer. Feyenoord kon gelijk weer op zoek naar een voorsprong en kreeg ook zeker mogelijkheden, maar het ging niet meer zo makkelijk als in de eerst. NEC bleef heel gegroepeerd verdedigen en dat leverde dus nauwelijks tegen op.

Een paar hachelijke moment op het einde hadden nog voor een 3-2 kunnen zorgen, maar in de tweede helft is NEC niet heel erg in de problemen gekomen. Daarom begint Feyenoord dit jaar gelijk met puntenverlies en raakt het steeds verder achterop bij PSV. Op dit moment hoeven ze zich daar voorlopig ook niet op te focussen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Oei wordt nog aardig vechten voor plek 2

Rip visser
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het wordt steeds minder met 010

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zomaar dom puntenverlies bijlow 2e goal 100% zijn fout. jammer 2e helft wel kansen maar Nec had een zeer effectief blok dat weinig weggaf in de 16.

Kramer
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Feyenoord houdt het graag spannend in de competitie.

Rip visser
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Kampioenschap kunnen ze nu op hun buik schrijven.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Meen je dat nou?

gtsb
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Gewoon kut dat je het weggeeft. Kampioensschap was allang voorbij,dus geen discussie daarover. Herstellen en vol voor de beker en cl

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen