Van 't Schip wil groot Ajax-pijnpunt oplossen met komst van oude bekende

30 januari 2024, 17:19   Bijgewerkt: 30 januari 2024, 19:08
Foto: © Imago

Ajax heeft serieuze interesse in de Griekse linksback Dimitris Giannoulis, zo meldt Sport24. Trainer John van 't Schip werkte als bondscoach van Griekenland samen met Giannoulis en zou nu overwegen om hem naar Ajax te halen. De vleugelverdediger staat onder contract bij Norwich City.

De 28-jarige Giannoulis heeft een contract tot medio 2024 bij de huidige nummer negen van de Championship. Daardoor zou hij in de zomer gratis de overstap naar Ajax kunnen maken. Toch onderzoekt Ajax de mogelijkheid om de transfer nog in de winterse transferperiode te realiseren. De deadline is donderdagavond.

Artikel gaat verder onder video

In dat geval zal een transfersom betaald moeten worden. Norwich zou inzetten op een bedrag van vijf miljoen euro. "Dat is geen dealbreaker, maar Ajax vindt het ook geen aantrekkelijk bedrag", zo klinkt het in de Griekse berichtgeving. Er zou echter ruimte zijn om te onderhandelen. "De verwachting is niet dat het financiële plaatje uiteindelijk een groot obstakel wordt."

Wie is Dimitris Giannoulis?

De linksbackpositie is dit seizoen een zorgenkindje voor Ajax. Momenteel staat Ar'jany Martha op die positie, maar hij oogde zaterdag tegen Heracles Almelo (2-4 zege) kwetsbaar en is van nature een aanvaller. Met Giannoulis zou een speler met veel meer ervaring worden binnengehaald. Hij speelde 26 interlands voor Griekenland en stond tussen 2014 en 2021 onder contract bij PAOK Saloniki. Voor die club kwam hij tot 54 competitieduels; PAOK verhuurde hem ook vijf keer, waaronder aan Norwich in de tweede helft van het seizoen 2020/21. Vervolgens legden the Canaries hem definitief vast voor 7,5 miljoen euro.

Zie je in Dimitris Giannoulis een goede aanwinst voor Ajax?

Laden...
2235 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dug out
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Een gerucht of echt iets concreets? Zijn leeftijd komt wel overeen met wat Ajax vraagt. Mss dan toch liever Tagliafico ondanks wat hoger salaris?! Hij is wel direct in te passen. Al zie ik deze Griek ook graag komen.

JuliusTahamata27
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zou te gek zijn als Tagliafico terug komt . Hij kent het ajax spelletje dus ,waarom niet ? John kent de Griek ook goed omdat hij hem onder zijn hoede had tentijde dat John trainer was voor het griekse 11 tal

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Tagliafico gaat niet komen, volgens mij is het al bijna definitief dat dat niet zou lukken.

Ensabella
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ze hebben het een en ander recht te zetten. We zitten nu niet te wachten op vage transfers van "potentiele" en "talentvolle" spelers. Na dit jaar moet je komen met spelers die een garantie op succes geven. Dan kom je uit bij een speler als Tagliafico, die een boel ervaring en "grinta" heeft. Daarna kan je hier en daar wat talenten van de toekomst naar voren kunnen schuiven. Daar leren ze pas echt van. A.U.B. op zekerheid inzetten!

Allback
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wat zeggen de scouting rapporten? Hoevaak is deze linksback bekeken? Ik neem aan minimaal 5x zoals het hoort door verschillende mensen? Of gaat Ajax weer terugvallen op waarom Ajax de laatste jaren juist miskoop na miskoop deed?

FriesR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik denk dat veel meer dan 5x want van t schip heeft hem elke interland van griekenland gezien en dus die zal gerust wel weten wat hij wel of niet kan

Altijd gelijk.
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het maakt niet uit hoe vaak van 't Schip hem gezien heeft, het gaat erom hoe vaak (zoals Allback al aangaf) de scouts deze jongen gezien hebben. We moeten nou juist is kappen met die one man acties, die mega blunder hebben we de afgelopen zomer meerdere keren uitgehaald.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Jij hebt nu ook gelijk Altijd.

zwartekat
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

mee eens

Swiebertje
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het is klaar met veteraan Tagliafico

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen