Van Hanegem benoemt het ‘grote verschil’ tussen PSV en Feyenoord: ‘Dat zegt gewoon heel veel’

22 januari 2024, 08:09   Bijgewerkt: 22 januari 2024, 08:16
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem gelooft niet dat PSV zich van de wijs laat brengen door het gelijkspel bij FC Utrecht. De Eindhovenaren hoopten in de Domstad de achttiende competitiezege op rij in de wacht te slepen en daarmee de geschiedenisboeken in te gaan, maar moesten genoegen nemen met een punt (1-1). Van Hanegem verwacht echter dat het elftal van coach Peter Bosz desondanks met veel vertrouwen afreist naar De Kuip voor het bekertreffen met Feyenoord. Hij ziet een ‘groot verschil’ tussen de nummers één en twee in de Eredivisie.

Na zeventien opeenvolgende overwinningen in de Eredivisie hielden velen er nadrukkelijk rekening mee dat PSV zondagmiddag in De Galgenwaard ook de achttiende competitiewedstrijd in een zege om zou zetten. Zeker nadat Johan Bakayoko de Eindhovenaren binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong had gezet. Maar FC Utrecht gaf zich niet zomaar gewonnen en hield dankzij een sterke tweede helft uiteindelijk aan verdiend punt over aan het duel met de koploper. Feyenoord profiteerde later op de middag van het eerste puntenverlies van PSV en Arne Slot moest na afloop meteen vragen beantwoorden over de komende kraker in De Kuip.

Artikel gaat verder onder video

Van Hanegem heeft er met verbazing naar geluisterd. “PSV won een keertje niet en toen kreeg Slot de vraag of dat invloed zou kunnen hebben op de bekerwedstrijd van woensdagavond in De Kuip. Alsof ze in Eindhoven een karrenvracht aan overwinningen opeens zijn vergeten omdat ze onverhoopt een keer 1-1 hebben gespeeld”, zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. “PSV komt met net zoveel zelfvertrouwen naar Rotterdam als voor het gelijkspel in de Galgenwaard.” Dat zal voor een belangrijk deel ook gebaseerd zijn op de recente ontmoetingen in De Kuip. Na de winst van de Johan Cruijff Schaal in augustus was PSV een paar maanden later ook in competitieverband te sterk voor de regerend landskampioen (1-2).

Tijdens die competitiewedstrijd in Rotterdam-Zuid kon PSV geen beroep doen op zomeraanwinsten Noa Lang en Hirving Lozano. Beiden kampten destijds met een blessure. Zowel Lang als Lozano leek die middag echter niet gemist te worden. “Het grote verschil tussen PSV en Feyenoord vind ik de kwaliteit van de buitenspelers”, zegt Van Hanegem. “PSV heeft vier jongens op de flanken die min of meer gelijkwaardig zijn. Ze zijn allemaal beslissend. Zelfs zonder Lang en Lozano bleef de ploeg foutloos, dat zegt gewoon heel veel”, aldus De Kromme. Feyenoord-trainer Slot lijkt de ideale invulling van zijn voorhoede eindelijk gevonden te hebben. Hij wisselde de afgelopen maanden veel met Igor Paixão en Luka Ivanusec, maar in de eerste twee wedstrijden van 2024 had Paixão een basisspeler. Aan de andere kant krijgt Javairô Dilrosun het vertrouwen.

Wie plaatst zich woensdagavond voor de kwartfinale van de KNVB Beker?

Laden...
841 stemmen

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Deze Willem vind ik wel acceptabel, of hij gelijk krijgt weet niemand. Wat wel is: PSV gaat niet als 'underdog' naar de volle Kuip, hoeft ook niet, want PSV is veel beter dan Feyenoord op dit moment, puntenverschil laat duidelijk merken. Feyenoord speelt onder grote druk van eigen publiek en supporters elders om de 'fata morgana' van het begin van dit seizoen tot waarheid te maken, maar Feyenoord draait moeizaam de laatste tijd en heeft last van een haperende Santi. Cliché: de bal is rond. Ook: hoe betrouwbaar zijn de scheids- en VAR-beslissingen. Dus er wordt met Nul-Nul begonnen.

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Santi is hopeloos uit vorm, linke en rechte kant zijn uit vorm of komen kwaliteit tekort. Daardoor komen de zwakheden van andere spelers ook naar boven. Misschien eens wisselen Slotje in de voorhoede qua spits

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wie kan Santi vervangen dan ?

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Je zou het kunnen proberen met Dilrosun nu Ueda er niet is. Of zonder spits..

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ja dat is ook creatief denken Goku, misschien heb je wel gelijk, maar de relatie met Santi mag niet vertroebelen.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kijk Krotje, dit vindt ik nou leuk discussiëren zonder elkaar voor rotte vis uit te maken 😃

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Goku, uit principe zal ik nooit een ander voor rotte vis uitschelden en ik schat in dat jij en ik daar in geslaagd zijn om op hoofdzaak te reageren. Helaas zijn er anti-Ajacieden die onder het mom van "mening geven" hun meningen toch vol met verborgen kritieken, vernederingen zitten en hen gaan wij Ajacieden ook pareren met tegenreacties en dan kan het uitmonden in met rotte vis schelden of uitmaken over en weer. Check het maar eens bij de Ajaxartikelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen