Ajax liet om één reden zestig miljoen euro liggen voor inmiddels vertrokken Ajacied

11 februari 2024, 13:38
Foto: © Imago

Ajax heeft Edson Álvarez in het verleden kunnen verkopen voor een bedrag van zestig miljoen euro, zo heeft zijn zaakwaarnemer Nathan van Kooperen zondagochtend bevestigd in het programma Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Ajax maakte uiteindelijk de beslissing om Álvarez niet naar het geïnteresseerde Chelsea te laten gaan, aangezien de club geen vervanger in huis had.

"Chelsea wilde heel ver gaan", begint Van Kooperen in de uitzending van Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Ze wilden er alles aan doen om hem naar Chelsea te halen. Ajax had alleen geen vervanger klaar staan, dus wilden ze niet meewerken want ze vonden Champions League-voetbal heel belangrijk". weet Van Kooperen, die uiteindelijk de vraag van ESPN-presentator Milan van Dongen kreeg wat voor bedrag Chelsea op tafel wilde leggen voor Álvarez: "Ze gingen tot zestig miljoen", onthult Van Kooperen. Het 'hoge' bedrag zorgt voor verbazing bij Van Dongen en Hans Kraay junior.

Artikel gaat verder onder video

Uiteindelijk lieten de Amsterdammers de Mexicaan niet gaan naar de Engelse grootmacht, maar bleef Álvarez bij Ajax. Afgelopen zomer maakte de verdedigende middenvelder wél zijn gewenste transfer en vertrok hij alsnog naar Londen. West Ham United bereikte voor een bedrag van ongeveer veertig miljoen euro een akkoord met Ajax en nam de middenvelder, net zoals Mohamed Kudus, over van de huidige nummer vijf van de Eredivisie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

60 natuurlijk teveel. 40 nog steeds dus een goede deal van Ajax. Is die Sem Steijn van Twente niets voor Ajax?

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Alvarez vervangen bij West Ham-Arsenal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen