Arne Slot bevestigt nieuwe domper voor Santiago Giménez

8 februari 2024, 15:48
Foto: © Imago

Feyenoord moet het in de halve finale van de KNVB Beker stellen zonder Santiago Giménez. De spits pakte woensdagavond in de kwartfinale tegen AZ zijn tweede gele kaart in het bekertoernooi en is daardoor geschorst voor de halve finale.

Giménez werd in de achtste finale tegen PSV al op de bon geslingerd en daar kwam woensdagavond een nieuwe gele kaart bovenop. Hij werd door arbiter Bas Nijhuis bestraft voor een overtreding op Wouter Goes. Een onnodige tackle, die net buiten het strafschopgebied van AZ werd begaan door Giménez.

Artikel gaat verder onder video

"Het klopt dat we Giménez moeten missen", beaamt Arne Slot na de wedstrijd. "Maar we hebben Ayase Ueda ook terug. Dat is ook een uitstekende spits. Hij viel net ook goed in tegen AZ. Hij werkte hard en hield de bal soms goed bij zich."

De schorsing is voor Giménez een nieuwe domper. Hij verkeert al een tijd in een vormdip en kon ook tegen AZ zijn doelpuntendroogte niet beëindigen. Calvin Stengs sprak op de persconferentie zijn steun uit voor de Mexicaan. "Dat verdient hij zeker. We moeten niet vergeten hoe belangrijk hij dit seizoen al voor ons is geweest."

Wie treft Feyenoord in de halve finale?

Op zaterdag 10 februari, rond 22.30 uur, vindt de loting voor de halve finale van het bekertoernooi plaats. NEC, SC Cambuur en Feyenoord zijn al zeker van een plek bij de laatste vier; donderdagavond strijden FC Groningen en Fortuna Sittard om de laatste plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Benieuwd of Ueda zijn kans gaat grijpen, zeker nu Gimenez een mindere periode heeft.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Misschien niet verkeerd. Hij speelt altijd alles en nu loopt het even niet. Reken maar dat hij zich zit op te vreten die wedstrijd. Nu heeft hij een keer een wedstrijd rust, kan nooit kwaad, en wil hij zich Misschien zelfs nog meer bewijzen in de wedstrijden dat hij wel speelt. Daarnaast kan zijn concurrent zichzelf laten zien en reken maar dat die er gebrand op is om zijn kans te grijpen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Beetje concurrentie kan nooit kwaad voor Giminéz

Paulito
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Heeft hij bewust gedaan zodat hij zeker de Finale speelt!

0laf
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Echt niet slim. Hij pakt veel (domme en innodige) kaarten.

gtsb
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

In rome en gister was dom dat klopt . Maar voor de rest is santi zeker geen kaartenpakker

gtsb
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Zoals zo vaak maakt de media het onnodig spannend . Gimenez speelt minder dat klopt ,maar dat komt voor een heel groot gedeelte door de weinig goede ballen die hij krijgt Nu is hij geschorst ,speelt ueda wat gewoon logisch is en geen drama . Gister was hij trouwens helemaal niet slecht . Alleen scoorde hij niet . Dat gaat ook wel weer komen ,als het veldspel weer beter wordt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen