Bas Nijhuis krijgt flinke kritiek na uitspraken bij Vandaag Inside: 'Bel dan naar ons...'

2 februari 2024, 11:19
Foto: © Imago

Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC Waalwijk had liever gezien dat Bas Nijhuis niet live op televisie zijn fout in het duel tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam had toegegeven. De beleidsbepaler van de Waalwijkers had liever gezien dat de arbiter naar RKC had gebeld om toe te geven dat hij in het nadeel van de Brabantse club de fout in is gegaan.

RKC kreeg een week geleden een discutabele strafschop tegen in het duel met Sparta Rotterdam. VAR Nijhuis riep scheidsrechter Alex Bos naar de zijlijn, die de bal voor een vermeende overtreding op Camiel Neghli op de stip legde. Het hield in dat RKC er niet met drie punten, maar met één punt vandoor ging. Het was voor de Waalwijkers kostbaar puntenverlies in de strijd om degradatie en dat Nijhuis toegeeft dat de arbitrage bij het nemen van deze beslissing de fout in is gegaan, maakt de teleurstelling er niet minder op.

Artikel gaat verder onder video

Van Mosselveld wil in gesprek met FC Afkicken wél benadrukken dat het logisch is dat scheidsrechters fouten maken: "We zijn allemaal mensen en iedereen maakt fouten. Ik zou persoonlijk liever hebben dat Bas Nijhuis naar ons belt. Niet eens naar mij, maar naar de hoofdtrainer of Michiel Kramer in plaats van dat hij het op tv zeggen dat hij het verkeerd heeft gezien", geeft Van Mosselveld aan. "Vervelend is het wel, want dit kunnen twee belangrijke punten zijn. Tegelijkertijd moet je het hier vooral niet over hebben en kijken naar waar je zelf invloed op hebt", benadrukt Van Mosselveld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Nijhuis, Higler, Kooy uit het scheidsrechtercorps verwijderen.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Geuzeboejoek ook

Gdwa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Niet zo moeilijk doen. Er wordt ook wel eens een foute beslissing gemaakt in je voordeel. Een fout maken is menselijk. Kramer heeft genoeg kansen gemist dit seizoen waardoor er gewonnen had kunnen worden.!!!!

Timothee Rouam-Sim
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Snap best dat hij het ook bij RKC zelf hadd kunnen verontschuldigen, maar hij erkent dat hij fout zat. Daarentegen verschuilen Higler en Ruperti zich na de schandalige beslissing in de beker.

gtsb
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Nee heel veel media (die psv hypen), en psv gezinde verschuilen zich achter deze goeie beslissing . Als je alles opnoemt is heel de ophef gewoon kul. De scheids en grens er bovenop die vrij zicht ,tegen al die mensen die oordelen via de slechte beelden van espn. Als deze mensen 100% zeker zijn . En een var ook met andere (betere) beelden het niks vindt . Dan is het misschien ook geen penalty . Dit alles staat totaal los van dat heel veel scheidsrechters slecht zijn en fouten maken . Nijhuis is ook meer bezig met de aandacht . Zijn tv optredens hebben van hem een slechte scheids gemaakt . Verder is het feit dat ruperti uit capelle komt en dus partijdig volgens velen kul. Ik ken heel veel mensen die ergens wonen en geboren zijn die niks hebben met de club in de regio of stad

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bas Nijhuis schorsen voor het leven als arbiter , als op tv !!! Deze man verdient geen aandacht!!! .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen