Brobbey en Nijhuis voerden gesprek na Ajax - NEC: 'Dat zei die absoluut niet'

19 februari 2024, 22:27   Bijgewerkt: 19 februari 2024, 22:33
Foto: © Vandaag Inside

Brian Brobbey is na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en NEC (2-2) naar scheidsrechter Bas Nijhuis gelopen. De spits van de Amsterdammers reageerde in de 67e minuut woedend toen de arbiter van dienst niet floot voor een vermeende overtreding die er op hem werd gemaakt.

Brobbey vocht een duel uit met NEC-verdediger Calvin Verdonk en liep de bal vervolgens over de zijlijn. In de actie verloor de Ajax-spits zijn voetbalschoen. Nijhuis besloot om géén vrije trap te geven voor Ajax, tot grote frustratie van Brobbey, die met hevige armgebaren duidelijk maakte dat hij het er niet mee eens was.

Artikel gaat verder onder video

“Dat sloeg nergens op”, zegt René van der Gijp over de actie die Brobbey uiteindelijk een gele prent kostte. “Maar dat zei hij na afloop van de wedstrijd ook tegen me. Hij zegt: ‘Bas, het is echt gewoon frustratie hoe het loopt, dat is het gewoon’”, zegt de scheidsrechter bij Vandaag Inside.

“Zei die iets over zijn slechte ploeggenoten of zijn coach? Of zei die daar niks over?”, vraagt presentator Wilfred Genee zich vervolgens af. “Nee, nee. Daar zei die helemaal niks over. Ik zal er volgende keer naar vragen”, knipoogt Nijhuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Terechte gele kaart, toch? Vooral spelertjes van ajax menen beschermd te moeten worden en willen de tegenstander een gele kaart aanpraten, zelfs als die een "voetballer" van ajax smerig aankijken.

Blackie
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

niet alleen de spelertjes van Ajax, maar het is gewoon geworden in het nederlandse voetbal, ondanks de regels die aangepast worden door scheidsrechterscommissie, je moet dit probleem bij de basis aanpakken, en dat begint bij de coaches, en op het trainingveld.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

antie ajax, kun je maar beter niks zeggen !!!

boyke
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik geef KingCrimson niet snel gelijk maar deze keer sta ik wel 100% achter zijn verhaal. Luuk is het voorbeeld van iemand een gele kaart aannaaien en doet dat zelf erg overdreven ernstig dat ik als scheidsrechter zijnde hem allang daarvoor gestraft zou hebben ondanks hij aanvoerder is. Meneer is de onschuld zelve als hij een vrije trap tegen krijgt en als je dan zijn gelaat ziet dan loop je heel snel weg. Mister Elleboogstoot wat schijnbaar niet vele opvalt dat hij dat heel erg vaak op een geniepige manier doet.
Overigens is King de laatste tijd wel opvallen veranderd met zijn teksten. Het gele kaarten aannaaien gebeurt inderdaad bij elke club en zeker in Spanje en in Italie lokken ze het op een vieze geniepige manier uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen