Fanatieke supporters niet blij met aanstelling Frank Paauw: 'Zeg maar doei tegen uitsupporters'

1 maart 2024, 00:05   Bijgewerkt: 1 maart 2024, 00:21
Foto: © Imago

De voordracht van Frank Paauw als nieuwe voorzitter van de KNVB zorgt voor beroering onder fanatieke voetbalsupporters. De huidige korpschef van de politie in Amsterdam, die diezelfde functie daarvoor negen jaar in Rotterdam bekleedde, heeft zich onder de supporters niet populair gemaakt met een aantal uitspraken uit het verleden.

Zo liet de 65-jarige politiefunctionaris zich in oktober 2023 nog ontvallen dat er wat hem betreft helemaal geen uitsupporters meer welkom zouden moeten zijn bij Europese duels van Nederlandse clubs. Daarnaast pleitte de beoogde opvolger van Just Spee voor een soort bonus-malussysteem, waarbij supporters kunnen worden beloond voor goed gedrag maar gestraft worden zodra zij zich misdragen.

Artikel gaat verder onder video

Na de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van vorig jaar, waarin Ajax-middenvelder Davy Klaassen werd geraakt door een voorwerp vanaf de tribunes, legde Paauw bovendien uit dat hij graag bepaalde vakken wil kunnen sluiten op het moment dat daar schermutselingen plaatsvinden. Bovenstaande leidt ertoe dat op X niet heel positief wordt gesproken over de voorgenomen aanstelling van Paauw.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen