Kansenmissend Feyenoord zegeviert met grote moeite, arbitrage speelt hoofdrol in De Kuip

18 februari 2024, 18:46
Foto: © Imago

Feyenoord heeft pijn en moeite de wedstrijd tegen tien man van RKC gewonnen. Na een aantal formidabele reddingen van Etienne Vaessen kreeg de doelman een rode kaart voor een handsbal buiten de zestien waar een cruciale kans voorkomen werd. Het duurde lang voordat de Rotterdammers tot scoren kwamen, want pas in 84e minuut kopte Mats Wieffer 1-0 binnen.

Eerder op de dag kreeg Feyenoord al goed nieuws, want concurrent FC Twente verloor met 0-1 van FC Utrecht. Door deze nederlaag konden de Rotterdammers de voorsprong vergroten naar acht punten. Dan moesten ze nog wel even winnen van RKC, dat ook goed nieuws kreeg, want Vitesse en FC Volendam speelden gelijk en daardoor komen ze niet heel dichtbij de Brabanders op de ranglijst.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste helft pakte Vaessen de hoofdrol op met heel veel cruciale reddingen, maar ook een rode kaart. De keeper speelde een hele goede pot, maar in de 35e minuut  kwam Calvin Stengs door en de doelman maakte hands. Door deze handsbal werd een cruciale kans voorkomen en dus gaf de scheidsrechter een rode kaart. Na lang kijken van de VAR bleef de beslissing van de leidsman staan. Toch kreeg Feyenoord het na de rode kaart ook nog niet voor elkaar om te scoren in de eerste helft. Sterker nog RKC kreeg nog een hele grote kans op 0-1, alleen verkwanselde David Min deze kans door ver naast te schieten.

Feyenoord ging in de tweede helft gewoon verder met veel kansen creëren, maar ook nu lukte het maar niet om de doelman te passeren. En als de doelman gepasseerd staat Dario van den Buijs wel op de doellijn om er een bal weg te halen. Dat deed de verdediger ook al knap in de eerste helft. Invaller Jeroen Houwen nam de taken van Vaessen goed over, want ook deze doelman pakte eigenlijk elke bal wel. Ook het aluminium werd nog een keer geraakt door Luka Ivanusec, die de bal vol op de lat schoot.

Toch kreeg Feyenoord het toch nog voor elkaar om een doelpunt te maken. Na alle gemiste kansen kopte Wieffer uit een corner van invaller Leo Sauer binnen. Voor Santiago Giménez was het weer een frustrerende middag, want ook vandaag kwam de Mexicaan niet tot scoren. De spits staat op dit moment al zes wedstrijden droog.

Na dit doelpunt scoorden Feyenoord en RKC niet meer en dus wonnen de Rotterdammers nipt van het tiental Waalwijkers. De ploeg van Arne Slot loopt door deze overwinning drie punten uit op FC Twente en staat nu acht punten voor op de Tukkers. RKC blijft door deze nederlaag op een zestiende plek staan met drie punten achterstand op Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Moeizaam moeizaam, Santi nog steeds uitvorm. Maar 3 punten erbij, dus uiteindelijk een redelijk weekend

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

met pijn en moeite de bus wordt elke keer geparkeerd maar we zijn erlangs. Ivanusec wat leuke dingen zien doen ik denk dat Ueda niet met de hielen naar de keeper toe moet staan want wegdraaien doet ie niet..... Spannende wedstrijd mooi op alle manieren aangevallen. Terecht gewonnen ! Jammer dat Santi niet scoorde. De hatertjes zullen wel stil zijn.

Goku
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Nee hoor, die komen zo de frustratie uiten na de 2-2

ikkejaja
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik denk dat hij een zuigertje is als je hem ziet staan op z’n profielfoto met z’n vriendin!!🤔👌

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dan is me vriendin de beste linksback ter wereld. ahahahah Hatertje

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@stuntpiloot ik ben degene die het spelletje snapt jij waarschijnlijk die andere

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Bean, kom er maar in

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Fijn dat de drie punten binnen zijn maar het is toch onnodig dat het zo moeizaam gaat. En dan nog wel tegen 10 man. Over Gimenez begin ik me nu wel zorgen te maken en Ueda heb ik inmiddels afgeschreven.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Hoe boeit ff niet.3 punten in de pocket en twente verloren en fc adam weer punten laten liggen.Ik zeg : GENIETEN!.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Proost.

Chantal
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Weer wordt Feyenoord bevooroordeeld. Was duidelijk geen rode kaart voor keeper. Slechte arbitrage weer. Denk kuip zenuwen.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Calimero

jurgen😎
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

als de keeper zn hand uitsteekt express buiten de 16 om de bal tegen te houden is het altijd rood ik weet niet op welke planeet jij voetbal gespeeld heb ....

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Jurgen, tenzij deze via zijn eigen lichaam eerst gaat. Dus van welke planeet kom je?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@kramer stak hij zn hand uit ja of nee? ok dan. Als je je hand uitsteekt dan ben je de lul ik heb in de verdediging gezeten ik probeerde zoveel als ik kon me handen langs me lichaam te houden. Dus ik kom van de planeet waar FIFA regels gelden niet die van pro evolucion soccer 2006

Kramer
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jurgen, Bedankt voor de bevestiging dat je nooit hoger dan de 6de klasse hebt gespeeld en Fifa 17 je richtlijn is.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@kramer laat me het anders uitleggen volgens mij snap je het spelletje wel een beetje . Als de keeper buiten de 16 is gelden dezelfde regels voor hem als elke veldspeler toch??? ok dan . Dus je wilt zeggen dat je als veldspeler de bal op de borst mag aannemen en corrigeren met je armen uitgestoken??????? mag dat? want dan heb ik voor niks met me ene hand achter me rug me andere pols beetgepakt in de 16.

Kramer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Bewust corrigeren is wat anders dan wat hier gebeurd. Het was risicovol uitkomen, in mijn ogen speelt Vaessen bewust de bal met zijn lichaam en komt daarna tegen zijn arm. Dat zou dan geen hands zijn, maar in dit soort kwesties is het maar wat iemand achter een beeldscherm beslist. De overtreding ervoor van Geertruida had hierin meegenomen moeten worden en dan had hij gewoon nog in het veld gestaan. Maar volgens mij mag de VAR niets over die overtreding zeggen omdat dit geen kaart waard is? Maar dat punt weet ik even niet zeker.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

ik ben het met je eens over die overtreding van Geertruida daar had denk ik wel gefloten voor kunnen worden . De keeper overigens wel een goede keeper moet ik zeggen speelde uitstekende wedstrijd ,hij stak zijn armen uit en dat deed hij om de bal tegen te houden waarom zou je dat anders doen en dat mag niet hoe je het ook went of keert. Risicovol als in je kan rood pakken en dat deed hij dus de beslissing klopt.

Chantal
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik weet niet uit welk land jij komt, maar al steekt de keeper 100 x zijn armen uit buiten de 16 meter de bal zal wel de arm moeten raken om het een handbal te noemen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Iedereen is het ook erover eens dat de bal zijn arm bewuste raakte vandaar de rode kaart. Alleen jij begrijpt het niet, en dus ook de regels niet. probeer begrijpend te lezen zoals Kramer doet. ipv domme opmerkingen te geven als je de regels in Nederland van de Knvb niet kent.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vaessen maakt hands en ontneemt Stengs daardoor een scoringskans. Dat is volgens het reglement niet moeilijk

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Precies de blauwe . Het was het ontnemen van een doelpunt . Maar goed mensen vallen over elkaar heen om maar weer iets te vinden . Zodat ze negatief wat kunnen zeggen over de overwinning . Dus dan lezen en kijkt men niet meer . Ik kan er wel om lachen . Gisteren in het stadion zag ik het niet maar wist al dat mensen gingen zeiken . Buiten dit moment feyenoord legio kansen ,dan is de overwinning uiteindelijk moeilijk maar terecht

Paard
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Overal schreeuwen mensen weer moord en brand als het Feyenoord eens meezit. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Er zijn ook momenten dat Feyenoord bijvoorbeeld een penalty is ontnomen. En RKC mocht vorige week nog volkomen ten onrechte een penalty overnieuw nemen tegen NEC.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

.........

flaco
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Het lijkt alsof de gemiddelde Feijenoord-fan het recht op partijdigheid van de VAR naar zich toegetrokken heeft. Geen greintje realiteitszin meer. Ooit stonden ze bekend als noeste havenarbeiders die liever strijdend ten onder gingen dan de punten in de schoot geworpen te krijgen (geen woorden maar daden). Maar met de komst van Slot ligt het altijd aan iets anders dan aan hem/hunzelf. Ipv nuchter te blijven en toe te geven dat ze vaak goed weg komen plegen ze liever karaktermoord. Zo trainer, zo fans.

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

😭😭😭

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen