Gigantische blunder bij Ajax Vrouwen: 'Slechter dan een random kind van twaalf'

10 februari 2024, 16:29   Bijgewerkt: 10 februari 2024, 16:39
Foto: © ESPN

De Klassieker tussen Ajax Vrouwen en Feyenoord Vrouwen was zaterdag in de Johan Cruijff ArenA een prooi voor de thuisploeg: 4-0. Het eerste doelpunt van de middag heeft op social media de nodige tongen losgemaakt.

Ajax opende na twaalf minuten voetballen de score. Lily Yohannes lobde de bal vanaf een meter of dertien richting het midden van het doel, waarna het leder via de onderkant van de lat omlaag leek te vallen. Keeper Jacintha Weimar van Feyenoord zette bij de inzet van Yohannes enkele stappen achteruit, ondanks dat zij maximaal een meter van de doellijn stond toen de bal van de voet vertrok. De doelvrouw kreeg vervolgens een handje tegen de bal, maar uiteindelijk viel het leer toch binnen. Het betekende een zeer knullig moment voor Weimar, die uiteindelijk nog driemaal moest vissen. 

De keepersfout wordt op social media uitgebreid uitgemeten. Op X bijvoorbeeld wordt het niveau van de keepers in de Azerion Vrouwen Eredivisie hevig bekritiseerd, terwijl ook opnieuw de discussie wordt aangewakkerd of de doelen die in de Azerion Vrouwen Eredivisie gebruikt worden niet simpelweg te groot zijn. Weimar is met haar 1 meter 79 overigens groter dan bijvoorbeeld Kostas Lamprou, goed voor 186 wedstrijden in de Eredivisie en momenteel de derde doelman van Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

De doelverdediger is, naar mijn mening, echt de zwakste positie in het vrouwenvoetbal. Soms echt te bizar voor woorden.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@bean Het artikel gaat over vrouwenvoetbal, ik reageer op het vrouwenvoetbal. Ik geef aan waar naar mijn mening de zwakste positie in het vrouwenvoetbal ligt. Ik maak geen vrouwonvriendelijke opmerking. Dat jij dat hier wel in ziet, zegt meer iets over jou. 😉

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Bean is positief over iets?! Maargoed, je hebt wel een punt. Maar het is natuurlijk dat de goals veel groter zijn dan de keepers. Dat helpt ook niet erg mee

Sparta010
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Gabrielle, de doelen zijn te groot? Meen je dit serieus? Je weet dat de jeugd van 12 jaar met dezelfde grote doelen speelt? Die jochies zijn nog kleiner en op hoog niveau heb ik die nog nooit horen klagen dat de doelen te groot zijn. Wat een kul.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Gigantische blunder bij Ajax Vrouwen Maar de keepster is van Feijenoord 🤔🤔🤔

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen