Gullit gelooft zijn oren niet en kan ergernis niet verbergen: 'Oh my God, nee'

15 februari 2024, 07:15   Bijgewerkt: 3 maart 2024, 19:57
Foto: © beIN Sports

Door de nieuwe opzet van de Champions League lijken twee toplanden een extra ticket te krijgen voor het hoofdtoernooi. Ruud Gullit vindt het echter belachelijk dat er volgend seizoen mogelijk twee competities zijn die vijf ploegen afvaardigen.

Hoe worden de extra Champions League-tickets verdeeld?

Volgend seizoen bestaat het hoofdtoernooi van de Champions League niet uit 32, maar uit 36 teams. Er zijn dus vier extra deelnemers. Die worden als volgt bepaald.

Een van de vier tickets komt terecht bij de club die eindigt op de derde plaats van de competitie die op de vijfde plek staat in de UEFA-coëfficiëntenlijst (op dit moment Frankrijk).

Artikel gaat verder onder video

Via de kampioenenvoorrondes is een extra ticket te verdienen voor de groepsfase. Er komt dus een extra landskampioen in het toernooi (uit een land waarvan de kampioen zich niet rechtstreeks plaatst).

De laatste twee tickets worden verdeeld over de twee competities die dit seizoen de hoogste coëfficiëntenscore halen. Dat zijn op dit moment Italië en Engeland, maar op kleine afstand volgen Duitsland en Spanje. Het ligt in ieder geval voor de hand dat de tickets terecht gaan komen bij landen die al vier ploegen mogen afleveren.

Wat vindt Ruud Gullit ervan?

In de studio van beIN Sports kwam woensdagavond een mogelijk vijfde Champions League-ticket voor Engeland ter sprake. Gullit wist niet wat hij hoorde en kon zijn ergernis niet verbergen. “Een vijfde? Voor de Engelsen? Oh, my god. Het is een goede competitie, maar vier teams is genoeg. Nee, ik wil geen vijf Engelse teams.”

“Elke grote competitie zou vier tickets moeten hebben”, vindt de oud-voetballer. “De andere landen moeten ook de kans krijgen om deel te nemen. Nederland heeft lange tijd slechts één ticket gehad, nu zijn het er twee. Daar ben ik blij mee. Het moet opgebouwd worden. Zodra er goede spelers in Nederland rondlopen, worden ze weggekocht. Ik wil een plafond aan tickets, dat is het. Vijf tickets voor Engeland? Nee, nee, nee!”

Manchester United wacht gespannen af

Wie wel zal hopen op vijf Champions League-tickets voor Engeland, is Erik ten Hag. In dat geval is de vijfde plaats dit seizoen immers genoeg voor zijn Manchester United om zich te kwalificeren voor de Champions League. Momenteel staat Manchester United zesde, met vijf punten achterstand op nummer vijf Aston Villa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen