Borst ziet ‘overschatte’ speler bij Ajax: ‘Moet zijn voeten orthopedisch recht laten zetten’

5 februari 2024, 10:30
Foto: © Imago

Hugo Borst is niet onder de indruk van Kenneth Taylor. De middenvelder is basisklant bij Ajax, maar de columnist van het Algemeen Dagblad noemt hem ‘overschat’. Borst spreekt bovendien zijn verbazing uit over het aantal grote kansen dat Taylor onbenut laat. In de thuiswedstrijd tegen PSV had hij de winnende op z’n schoen.

Het middenveld van Ajax is deze dagen onderwerp van gesprek. Dat heeft vooral te maken met de komst van Jordan Henderson. De Amsterdammers maakten de komst van de Engelsman al op 18 januari wereldkundig, maar deden afgelopen zaterdag in de topper tegen PSV pas voor het eerst een beroep op hem. Voor het thuisduel met RKC Waalwijk had hij immers nog niet de beschikking over de benodigde papieren en op bezoek bij Heracles Almelo wilde John van ’t Schip geen risico met hem nemen.

Artikel gaat verder onder video

Na afloop van de ontmoeting met PSV was het een en al Henderson. Op de persconferentie, maar ook voor de camera’s van onder meer ESPN en de NOS. Volgens Borst heeft Ajax de ‘spannendste voetballers’ om te interviewen, maar daarmee doelt hij zeker niet op Henderson. Hij vindt werkelijk alles ‘amazing’. Waarschijnlijk beschouwt hij, als je hem ernaar vraagt, kansenmisser Taylor als de evenknie van Zinédine Zidane, schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. Hij steekt zijn mening over Taylor vervolgens niet onder stoelen of banken. De viervoudig Oranje-international kreeg tegen PSV in de slotfase twee goede mogelijkheden, waaronder een van dichtbij na knap werk van Brian Brobbey.

Die Taylor moet dringend zijn voeten orthopedisch recht laten zetten, stelt Borst. Zelfs zijn maatje Brobbey zei Taylor in het veld eens flink de waarheid nadat de overschatte middenvelder de zoveelste goede kans had verkwanseld. Brobbey kon bijna niet geloven dat Taylor de bal van een paar meter afstand wild over het Eindhovense doel schoot en daarmee de uitgelezen kans op een Amsterdamse voorsprong liet liggen. Ik zei nog tegen hem: wat doe je allemaal daar? Hoe hij die bal zo over schiet…, klonk het namens Brobbey voor de camera van ESPN.

Kenneth Taylor is inderdaad een overschatte voetballer

Laden...
1092 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Borst vind ik een onbetrouwbare analist, hij is zeker geen Ajaxfan hoeft ook niet, maar in dit geval bevestigt hij mijn analyse en die van medestanders wat en hoe wij over Taylor denken en dat is niet veel goeds. Dit gezegd hebbende vraag ik mij af waarom toch ook Schip blijft vasthouden aan de opstelling van Taylor in de basis van Ajax, dit vind ik een tegenvaller van Schip. De wedstrijd tegen PSV liet al zien dat hij veel balverlies leed en een eventuele winnende goal verprutste. Een reageerder schreef ook al dat Ajax met Taylor eigenlijk met 10 man speelt en dat is waar.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Vraag me af of het misschien geen idee is om Henderson en Van den Boomen te spelen als hij terug is en dan Hlynsson daarvoor. Taylor met alle respect, ik denk dat er weinig mensen zijn die hem echt geweldig vinden. Af en toe nog wel wat leuks maar meestal gewoon drama.

avatar

Maar wie dan als alternatief voor Taylor ? Die trouwens al heel lang niet de kwaliteit van Ajax aan kan maar er wel bijloopt of het voetbal allemaal bij hem begonnen is, misplaatse arrogantie dus

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

GabfrielleX01, Ik volgde Taylor al vanaf bij Jong Ajax voordat hij naar de A1 overgeheveld werd. Hij werd toen in de voetbalmedia de hemel in geprezen, maar ik vond hem destijds al zo zo en ik gaf hem het voordeel van de twijfel, maar tot nu toe ben ik altijd teleurgesteld als ik zijn naam bij de opstelling van de A1 zie. Er is ook één speler bij Jong Ajax waarvoor ik grote twijfels heb en hij is Aertsen !!. Er zijn nog meer spelers van Jong Ajax waar ik mijn twijfels heb of zij zich nog beter gaan ontwikkelen, maar ik kan daar op dit moment nog geen absoluut oordeel over hen geven. Bij Onder18, Onder17en Onder16 spelen er juist veel leuke talentjes die vroeg of laat er aan zitten te komen. De Jong Ajaxspelers van nu: erfenis van Heitinga, is geen goede lichting, m.u.v. Hlynnson, Rasmussen en ook Gooijer, Vos (?) die vorige spelers van onder Reiziger wel.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Goedemorgen Beukemap, dit is de fout bij Ajax van de laatste tijd. Ajax heeft geen Plan B voorradig. Misschien kan Tahirovic opgeleid worden om de plaats van Taylor in te nemen of Hlynnson met Henderson en van den Boomen (helaas zelfde type spelers) en Berghuis vast op de rechtervleugel. Ik zie hier dat Gabriellex01 onafhankelijk van mij hetzelfde denkt als ik, dus Hlynnson (heeft een goede pass en kan vanaf de 2e lijn scoren) met Van den Boomen als breker en Henderson als slot op de deur. Reserves: Sylvano Vos, Mannsverk.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Nou overschat? Weet niet wie hem dan zo hoog vind zitten maar in ieder geval 99% van de Ajax supporters niet. Ik hoop gewoon dat als Van den Boomen straks terug is hij samen met Henderson op het middenveld staat met Hlynsson daarvoor. Taylor mag dan van de bank komen. Misschien geeft dat hem een boost om beter te worden.

Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Hoeveel kansen moet Taylor dan krijgen ? Voetbalt al geruime tijd in het eerste maar heeft nooit kunnen voldoen

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Tja Beukemap, een moeilijke vraag. Die jongeman verdient wel een correcte en menselijke behandeling, misschien eerst aan elders verhuren met optie tot koop net als het met Salah Eddine gebeurt? Ook blijven nog Fitz-Jim, Unüvar over, ja problematisch is het. Trouwens het broertje van Nacy, Emre Unüvar is ook een talentje.

Waarom19
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ondanks dat Borst nooit zelf gevoetbald heeft , deel ik zijn mening. Het is gewoon zielig en genant dat van t Schip hem blijft opstellen. Taylor lijdt veel balverlies, verprutst kansen en weet niet wat meeverdedigen is. Taylor zou beter tot zijn recht komen in het circus.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ach ja Hugo Borst, wie kent hem niet.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

weet iemand van jullie of donny van de beek niet is gevraagd om terug te komen voor een half jaar? zou in theorie een alternatief voor Taylor kunnen zijn toch?

Oud keeper
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Je hebt wel een punt 👍

JohanSport
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik vind dat er onterecht veel kritiek op Kenneth Taylor is. Hij is wel een jongen van de club en ook slechts 21 jaar en wordt vooralsnog door alle trainers opgesteld dat zouden ze echt niet doen, als hij er niets van kon toch? Geef hem de tijd, dat verdient hij wel

boyke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die Taylor moet dringend zijn voeten orthopedisch recht laten zetten”, stelt Borst.. Laat hem niet goed spelen dan nog is het geen gezegde van Borst zulke taal te uiten. Mijn oordeel is dat Borst eerst eens naar de gezicht therapeut moet gaan om zijn afgezakt gezicht wat op te vijzelen. zijn mond goed laten snoeren zodat hij niet meer met deze onzin aankomt. Beter nog zijn mond dicht laten naaien er komt toch alleen maar onzin uit

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen