Van den Brom adviseert Ajax drastische maatregel: 'Ze moeten als deze Eredivisieclub gaan spelen'

19 februari 2024, 10:14
Foto: © Studio Voetbal

John van den Brom acht het verstandig als Ajax er komende donderdag in de return tegen FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de UEFA Conference League voor kiest om te gaan inzakken. De Noren voetbalden de formatie van coach John van ’t Schip in de heenwedstrijd bij vlagen van het kastje naar de muur. Van den Brom zou het niet gek vinden als Ajax een voorbeeld neemt aan RKC Waalwijk.

Het elftal van trainer Henk Fraser slaagde er zondagavond bijna in om met een man minder een punt te pakken bij Feyenoord. Een doelpunt van Mats Wieffer in de laatste tien minuten van de wedstrijd bezorgde de regerend landskampioen alsnog drie punten, maar van harte ging het zeker niet. RKC hield de poorten lang goed gesloten en de ploeg van coach Arne Slot had het er maar moeilijk mee om een opening te vinden. Gek was het niet dat de enige treffer van de avond viel uit een hoekschop. Van den Brom adviseert Ajax om donderdag op dezelfde manier als RKC te gaan spelen. Ik zou gaan inzakken, zei de voormalig trainer van onder meer Vitesse en AZ zondagavond in Studio Voetbal.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Van den Brom is dat niet ‘des Nederlands’ en ‘zeker niet des Ajax’, maar is het mogelijk wel de beste manier om in Noorwegen tot een goed resultaat te komen. Van den Brom kan het weten. Als trainer van Lech Poznan stond hij vorig jaar nog tegenover Bodø/Glimt, eveneens in de tussenronde van de Conference League. De heenwedstrijd in Noorwegen eindigde in een doelpuntloos gelijkspel en thuis werd er met 1-0 gewonnen. Ze moeten de as met veel mensen dichtmaken. Dat hebben wij vorig jaar ook goed gedaan vind ik. Als je dat doet tegen Bodø, dan weet je ook dat je zelf kansen gaat krijgen in de omschakeling. Zeker met een spits als Brobbey, die als aanspeelpunt heel erg sterk daarin is, aldus Van den Brom.

Van den Brom hoopt in elk geval dat Ajax geleerd heeft van het heenduel met de Noren. De manier van drukzetten door de huidige nummer vijf van de Eredivisie klopte in die wedstrijd van geen kanten. De bezoekers konden daardoor zonder al teveel moeite de vrije man vinden. “Bodø is een goede ploeg. Als je ze onder druk probeert te zetten, wat Ajax niet goed deed vond ik, kunnen ze zich er vrij makkelijk onderuit spelen”, zag Van den Brom. “Maar als je ze de bal geeft en je wacht… Verdedigend zijn ze ook niet zo sterk. We hebben het natuurlijk niet over een absolute topploeg in Europa.”

Ajax moet in Noorwegen inderdaad gaan inzakken

Laden...
313 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Kc
Ziet alles bij ajax positief in Wie commentaar geeft Heb je schuim op de mond Je raakt uit de werkkeheid Ze verklotten het iedere keer weer Heerenveen Bodø/Glimt nec ook de return tegen Bodø/Glimt gaat het weer fout Wanneer gaan je ogen open

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Oei dilima1966 dat zeg je toch niet over KC, maar je hebt wel gelijk😃

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hij geloof nog dat ajax kampioen wordt denk ik Wie er niet eens is Heeft hij schuim op zijn bek staan Misschien kan die mentel coaching worden bij ajax

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@Dilima, bij Ajax gaat alles negatief en ongevraagde commentaren van piepels van buiten Ajax dragen niet bij aan de al niet te beste situatie bij Ajax. Ik geef KC volkomen gelijk als hij dit als een soort inbreuk in de integriteit bij Ajax ziet. En notabene door een Van de Brom, de coach die overal mislukte, hij heeft geen recht van spreken, alleen oud-Ajacieden. En dan tot vervelends toe wordt er gesproken over 'des Ajax' 'des Nederlands', wat is des Ajax dan ? Wat is des Nederlands ? Noem mij een ploeg die des Nederlands is, Feyenoord ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@dilima1966, overdrijven kan je ook, KC heeft nooit geuit dat Ajax nog kampioen wordt, dat is fantaseren wat je doet, misschien heb je zelf een mentale coach nodig maat ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@goku, Natuurlijk heeft een ander gelijk als het over KC gaat, spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de grootste 'st.k.r' van........ Goedkoop en dan met die kinderachtige popjes.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Krotje Dat zal best Maar wie hier ook Iets niet met positief over ajax zegt Maakt Kc Van Een mug een olifant Het is niet goed met ajax Ze verprutst keer op keer het weer Maakt niet uit tegen welke ploeg

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

KROTJE, KROTJE, jullie zeiken oud Ajax spelers nog af als ze iets zeggen over Ajax. Vink, van der Vaart of van Basten om maar wat voorbeelden te noemen. Niemand mag iets zeggen over Ajax of jullie beginnen huillie huillie en lappen tekst te schrijven, wat kant nog wal raakt. Terwijl deze mensen meer voetbal wijsheid hebben in der grote steen dan wij bij elkaar hebben. Maar het geschreeuw van jullie hier, begint meer mensen hier op te vallen. Jullie zijn de enige die negatief zijn. Voor de rest ga ik jullie en Bean gewoonweg negeren en wens ik je veel lees plezier. Met vriendelijke groet, Goku

gtsb
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Precies goku. Verder is het niet gek dat krotje opkomt voor kc (zichzelf ). Krotje is hard op weg om straks zelfs ruzie te maken met zijn eigen clubgenoten Dilima is gewoon een echte ajacied die het gewoon realistisch en eerlijk ziet .

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Goku, "Niemand mag iets zeggen over Ajax of jullie beginnen huillie huillie en lappen tekst te schrijven, wat kant nog wal raakt." Iedereen mag iets over Ajax zeggen, ik schreef meer dan noodzakelijk over het algemeen negatief over Ajax mijn eigen club, waar of niet ? Het verschil met iedereen is dat als iemand van jullie 010-anti Ajax groepje iets zegt dan zit er altijd een negatieve lading in en waarom mogen wij die niet weerspreken ? Ik adviseer jou om niet schijnheilig te zijn, laten wij de reacties op het artikel van Waterreus/Slot eens doornemen, dan zie je alleen maar boze tegenreacties naar Waterreus toe en hetzelfde gebeurde met eerdere artikelen met kritiek op Feyenoord, joh kijk in de spiegel en wees een echte Feyenoord-supporter, dat ben je niet, een supportertje op afstand. Ik heb bereikt wat ik wilde, lekker rustig dat jij mij negeert hè hè, nu alleen nog dat gezever van gtsb, heerlijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Weet het nog gtsb wat ik schreef over je werkkring ?

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Krotje ik lees de helft van je onzin niet en jij mag vinden wat je wil . Voor mij is fc update niet zo belangerijk als dat het voor jou is .

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

gtsb je hebt gelijk hoor, maar vergeet niet wat ik over je werkkring schreef hè, maar je hebt echt weer voor de zoveelste keer gelijk, je ziet het goed hoor.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

verdikkeme, gtsb wat ben jij goed kerel, je hebt gelijk hoor.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik en meerdere hier hebben je door dat is iets anders .

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

gtsb, je hebt het weer aan het juiste eind, geweldig ik kan niet genoeg van je wraakzuchtige kritiek op mij krijgen, ik geef je weer gelijk, want het is een onderdeel van je therapie, maar vergeet niet 'ons' geheimpje van je 'werkkring' hè ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

gtsb, je hebt weer gelijk, FCUpdate is voor jou niet zo belangrijk als voor mij, maar toch hè waarom zie ik je nickname "gtsb" toch altijd veel in alle berichten en heel veel in artikelen over de door jou zo gehate Ajax voorzien van je uitermate goede adviezen aan Ajax wat te doen en je constateringen dat het bij Ajax nog beter kan ? Je bent toch een fanatieke supporter van de allerbeste club voor de nr. 2 van de ED ? Maar je hebt weer helemaal gelijk met je "nette kritiek" hoor gtsb. Dank je wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen