Koopmeiners moet astronomisch bedrag opleveren en heeft droomclub gekozen

20 februari 2024, 13:51
Foto: © Imago

Teun Koopmeiners heeft oren naar een overstap naar Juventus, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De middenvelder van Atalanta zou ook in de belangstelling staan van Manchester United als Tottenham Hotspur, maar lijkt de voorkeur te geven aan een langer verblijf in de Serie A. Atalanta zou ongeveer zestig miljoen euro voor hem willen, al 'gebiedt de logica te zeggen dat iets onder de vijftig miljoen ook genoeg kan zijn', aldus de roze sportkrant.

Naast de interesse van Juventus geniet Koopmeiners dus ook de interesse van Manchester United en Tottenham Hotspur, zo schreef Tuttosport eerder deze maand al. Tottenham wilde de 25-jarige middenvelder afgelopen zomer ook al hebben. Toen besloot de twintigvoudig Oranje-international om bij zijn huidige werkgever de blijven. Koopmeiners is een van de sterkhouders van het team van Gian Piero Gasperini.

Artikel gaat verder onder video

Ondanks interesse uit de Premier League zou hij dus liever in Italië blijven spelen. La Gazzetta dello Sport stelt dat Juventus, met vergelijkbare contractvoorstellen, de grootste kans heeft ten opzichte van andere buitenlandse clubs. Juventus zal nog wat spelers moeten verkopen om het geld te krijgen om de oud-AZ’er te betalen.

Juventus toonde eerder ook al interesse in de goed presterende Nederlander. Koopmeiners scoorde in zijn laatste vijf wedstrijden zes keer. Vrijwel altijd maakt hij negentig minuten vol. De Atalanta-middenvelder verdient in Bergamo ongeveer twee miljoen euro per jaar (inclusief bonussen). Juventus zou dit, volgens de Italiaanse krant, kunnen verdubbelen.

Duurste Nederlandse spelers

Koopmeiners zou een van de duurste Nederlandse voetballers ooit kunnen worden. Frenkie de Jong is met een transfersom van 86 miljoen euro nog altijd koploper; hij wordt gevolgd door Matthijs de Ligt (85,5 miljoen) en Virgil van Dijk (84,7 miljoen). Op ruimere afstand volgt Micky van de Ven, die afgelopen zomer voor maximaal 47,5 miljoen euro overstapte van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen