Klap voor Ajax: Van 't Schip meldt blessure van sterspeler

4 februari 2024, 07:39   Bijgewerkt: 4 februari 2024, 09:13
Foto: © ESPN

Ajax is niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen PSV (1-1) gekomen. Steven Berghuis, de maker van het enige Amsterdamse doelpunt, moest met een blessure het veld verlaten.

Berghuis werd zestien minuten voor tijd gewisseld. Op de persconferentie na de topper bevestigt trainer John van 't Schip dat die wissel noodgedwongen was. "Ja, dat klopt. Hij was deze week een beetje door z’n rug gegaan, maar dat ging vrij snel beter. Hij had er nog een beetje last van. In de tweede helft kreeg hij er toch weer last van. Hij had te veel pijn en moest er toch weer uit."

Berghuis is momenteel samen met Brian Brobbey de Ajacied die in topvorm verkeert. Hij scoorde in zijn laatste drie wedstrijden en gaf in het duel daarvoor twee assists. Voor Ajax is het uitvallen van Berghuis dan ook een tegenvaller, al moet nog blijken hoe serieus de rugblessure is.

Artikel gaat verder onder video

Van ’t Schip verving de aanvaller door een middenvelder. Benjamin Tahirovic mocht invallen, in plaats van bijvoorbeeld Carlos Forbs. Probeerde de trainer op die manier een punt veilig te stellen, en is dat wel ‘des Ajax’? “Het is maar net hoe je het bekijkt”, legt Van ‘t Schip uit. “We wilden niet te veel veranderen. Zoals Berghuis speelde – naar binnen toe, het middenveld in komend – dat kan Forbs niet.”

“Uiteindelijk zeiden we: Kristian (Hlynsson, red.) kan die rol ook vervullen – van rechts naar binnen komen, terwijl Tristan (Gooijer) hogerop speelt. En Kenneth (Taylor) kan dan gewoon op de nummer 10-positie spelen, wat Kristian eigenlijk deed. Er veranderde dus niet zoveel. Kenneth speelde op 6 en na de wissel stond Tahirovic naast Henderson op 6”, verklaart de trainer van Ajax.

Bekijk de persconferentie van John van 't Schip op YouTube of in onderstaande video.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Gauw weer opknappen 👍

QuarlonK
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Sterspeler? Van salaris wel maar deze man laat toch structureel te weinig zien. Misschien is Ajax wel beter zonder hem

Relax
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Berghuis is zeker een sterspeler

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen