KNVB gaat niet mee in discussie na duel van Feyenoord en schorst Etienne Vaessen

19 februari 2024, 15:29   Bijgewerkt: 19 februari 2024, 17:56
Foto: © Imago

De KNVB heeft RKC-doelman Etienne Vaessen geschorst. De keeper kreeg na 35 minuten spelen tegen Feyenoord een rode kaart na een vermeende handsbal. De beslissing zorgde voor ophef op sociale media en bij ontsteltenis bij de doelman, maar de KNVB blijft achter de beslissing van de scheidsrechter staan.

Het Brabants Dagblad weet maandagmiddag te melden dat de KNVB een schorsing van één wedstrijd zal opleggen aan Vaessen, die na afloop van de wedstrijd aangaf niet te begrijpen dat scheidsrechter Martin van den Kerkhof hem rood gaf:  “Ik had het gevoel dat de bal op mijn zij kwam. Ik vind het schandalig dat zo’n scheidsrechter niet gewoon naar dat schermpje gaat. Hij zei tegen mij: de VAR maakt de beslissing. Maar volgens mij is de scheidsrechter de enige die de beslissing mag maken. Hij heeft nu niets gezien. Dat stoort mij enorm", gaf de doelman na afloop aan.
 
Vaessen zei daarnaast dat hij ervan uitging dat de rode kaart geseponeerd zou worden, maar niets is minder waar. De KNVB heeft besloten om de doelman voor één wedstrijd te schorsen, waartegen RKC Waalwijk in beroep gaat. Volgens het Brabants Dagblad is er bij de Waalwijkers woedend gereageerd op de beslissing van de voetbalbond om Vaessen te schorsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Typisch KNVB die fouten niet willen toegeven. Martin van den Kerkhof heeft al vele fouten gemaakt en is een scheidsrechter die beter veel lager opgeleid moet worden. Het is op dit moment de slechtste van allemaal en als hij er een handsbal in ziet dan vraag ik mij af waarom ga je niet lans brillenzaken die zijn er genoeg en dat de VAR niet ingrijpt mag schijnbaar niet Uhm en dan daar in Zeist zitten er een stel die horen naar een oogarts te gaan. Misschien krijgen die nog goed zicht in jullie ogen. Conditietest maar ook ogentest laten doen zou niet verkeerd zijn voor scheidsrechters en VAR

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen