Luxeprobleem bij Feyenoord: 'Kun je hem met goed fatsoen nog op de bank zetten?'

16 februari 2024, 10:26
Foto: © Imago

Sjoerd Mossou vraagt zich af of Timon Wellenreuther volgend seizoen nog genoegen neemt met een reserverol bij Feyenoord. De doelman had vorig jaar als tijdelijke vervanger van Justin Bijlow al een belangrijk aandeel in het kampioenschap en liet zich ook in de afgelopen wedstrijden van zijn beste kant zien. Mossou zou het niet gek vinden als Wellenreuther na dit seizoen de ambitie uitspreekt om ergens als eerste keeper aan de slag te gaan.

Wellenreuther kwam vorig seizoen nog op huurbasis uit voor Feyenoord. De Rotterdammers haalden hem als stand-in van Bijlow. De eerste doelman raakte in de tweede seizoenshelft echter geblesseerd. Wellenreuther moest aan de bak en had met onder meer een cruciale redding op een inzet van Ajax-aanvaller Mohammed Kudus in De Klassieker op 19 maart in Amsterdam (2-3) een belangrijk aandeel in het kampioenschap. Feyenoord haalde Wellenreuther afgelopen zomer definitief naar De Kuip. De Duitser moest in eerste instantie opnieuw Bijlow voor zich dulden, maar laatstgenoemde viel onlangs wederom geblesseerd uit.

Artikel gaat verder onder video

Wellenreuther staat inmiddels al een paar wedstrijden onder de lat en bewees ook donderdagavond in de heenwedstrijd tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League een uitstekende keeper te zijn. “Kun je hem met goed fatsoen nog op de bank zetten?”, vraagt Etienne Verhoeff zich af in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Die vraag zet Mossou serieus aan het denken. “Dat is een goede inderdaad. Ook daarbij kijk je al een beetje richting komend seizoen. We zitten toch alweer in februari. Hij gaat hier normaal gesproken niet nog een jaar mee akkoord. Althans, hij zal dan zeggen: óf ik krijg een serieuze kans, óf ik ga liever weg.”

Mossou zou het begrijpen als Wellenreuther na dit seizoen aangeeft liever elders voor zijn kans te gaan. “Dat zou ook heel terecht zijn, want het is gewoon echt een goede keeper. Ik vond hem echt weer uitstekend in alle opzichten. Uit zijn doel, ook meevoetballend. Daarin is Bijlow in principe nog wel wat beter, maar op alle andere facetten zie je eigenlijk weinig verschil. Het zijn allebei gewoon hele goede keepers.” Wellenreuther bewijst het belang van tweede goede doelmannen tot je beschikking hebben. Mossou wijst echter op nóg een reden waarom Feyenoord een uitstekende vervanger achter de hand heeft. “Als Bijlow je eerste keeper is, dan moet je een goede tweede keeper hebben. Dat is gewoon de realiteit.”

Bijlow viel in de uitwedstrijd tegen AZ op 4 februari jongstleden uit met een kuitblessure. De Oranje-international staat naar alle waarschijnlijkheid twee maanden aan de kant. Wellenreuther verving hem vooralsnog in de thuiswedstrijden tegen AZ (KNVB Beker), Sparta Rotterdam (competitie) en AS Roma. Tegen zowel AZ als Sparta hield de Duitser zijn doel schoon.

Wellenreuther verdient bij Feyenoord een kans als eerste doelman

Laden...
707 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Performance
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

inderdaad, geweldige stand-inn voor Bijlow maar persoonlijk zou ik geen keuze kunnen maken wie op te stellen van de twee, ligt ook aan welke tegenstander we treffen maar in ieder geval mag hij van mij een duidelijke salaris stap omhoog dat heeft hij dik verdiend, wellenreuter, Onze Rots in de Branding😁

jurgen😎
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Diezelfde vraag kennen we stellen over Beelen en Trauner .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen