Miljoenenaankoop van Ajax maakt maandagavond debuut in Keuken Kampioen Divisie

5 februari 2024, 15:58
Foto: © Imago

Julian Rijkhoff gaat maandagavond debuteren voor Jong Ajax. De spits zal minuten maken tegen Jong FC Utrecht, zo schrijft Ajax Showtime. Het is nog de vraag of Rijkhoff aan de aftrap verschijnt.

Vorige week maakte Ajax de terugkeer van Rijkhoff officieel bekend. Hij kwam over van Borussia Dortmund. Volgens De Telegraaf kost Rijkhoff 1,4 miljoen euro, een bedrag dat nog kan oplopen tot 2,5 miljoen euro. Ajax maakte meteen na zijn komst al bekend dat de negentienjarige aanvaller zich voorlopig moet richten op Jong Ajax.

Artikel gaat verder onder video

“Julian zal worden toegevoegd aan de trainingsgroep van Ajax 1, maar zal zijn wedstrijden de komende tijd bij Jong Ajax gaan spelen", zei Kelvin de Lang, de tijdelijke technisch directeur van Ajax. "We zijn heel blij dat Julian ondanks de interesse van een aantal grote clubs met volle overtuiging voor een terugkeer naar Ajax heeft gekozen om hier voor zijn kans te vechten”."

Ajax zat al een tijdje achter de handtekening van Rijkhoff aan. Borussia Dortmund wilde echter niet zomaar meewerken aan een vertrek van de aanvaller, die begin 2021 arriveerde in Duitsland. De clubs bereikten op Deadline Day toch nog een akkoord, waarna Rijkhoff zich na zijn medische keuring definitief weer in het Ajax-shirt mocht hijsen.

De Amsterdammers zullen hopen dat de spits zijn vorm van de afgelopen maanden weet door te trekken in de Keuken Kampioen Divisie. Hij was flink op schot voor de Onder-19 van Borussia Dortmund. Zo scoorde hij in de UEFA Youth League vier doelpunten in zes duels. Het duel tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax begint maandagavond om 20.00 uur op sportcomplex Zoudenbalch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Wat een overdreven gedoe met miljoenen aankoop !!

Laurens1
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Als dit al miljoenen zijn, bijzondere uitspraak voor het hedendaagse voetbal!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen