'Speler kampioenselftal Feyenoord in belangstelling Napoli: transferrecord zou kunnen sneuvelen'

28 februari 2024, 19:01
Foto: © Imago

Napoli heeft volgens Italiaanse én Turkse media concrete belangstelling in Sebastian Szymanski. De 24-jarige Pool werd vorig seizoen met Feyenoord kampioen van Nederland, maar speelt sinds afgelopen zomer bij het Turkse Fenerbahçe. Die club zou hij na één jaar voor een recordbedrag weer mogen verlaten.

Feyenoord-trainer Arne Slot had Szymanski graag voor zijn club willen behouden, maar de huurling werd door zijn eigenlijke werkgever, Dinamo Moskou, uiteindelijk voor een kleine tien miljoen euro verkocht aan Fener. In Turkijke, waar hij onder meer samenspeelt met voormalig Ajax-aanvoerder Dusan Tadic, is de Poolse aanvallende middenvelder uitstekend op dreef. In alle competities trof hij in 41 wedstrijden inmiddels twaalf keer doel en was hij bovendien verantwoordelijk voor veertien assists.

Artikel gaat verder onder video

Daarmee zou Szymanski dus de interesse van Napoli hebben getrokken, meldt onder meer de Italiaanse krant Corriere Dello Sport. Ook het Turkse Fanatik maakt melding van de belangstelling van de regerend kampioen van Italië, en weet zelfs te melden dat Fenerbahçe 'minimaal 25 miljoen euro' verlangt om het contract van Szymanski, dat nog doorloopt tot medio 2027, af te kopen. Overigens zou Napoli in Szymanski een potentiële opvolger zien voor spits Victor Osimhen, als we het Turkse medium ogen geloven.

Mocht Fenerbahçe inderdaad een bedrag van 25 miljoen euro of meer weten te bedingen voor Szymanski, dan wordt de oud-Feyenoorder de duurste uitgaande transfer aller tijden voor de Turkse topclub. Sinds de zomer van 2020 is dat in handen van spits Vedat Muriqi, die voor 21 miljoen euro naar SS Lazio vertrok. Napoli en Fenerbahçe deden in de zomer van 2022 overigens ook al met succes zaken: de Zuid-Koreaanse verdediger Kim Min-jae verkaste toen voor bijna 17 miljoen euro naar Italië en werd afgelopen zomer voor 50 miljoen euro doorverkocht aan Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen