Nigel de Jong komt met eerste reactie op besluit van Dean Huijsen

21 februari 2024, 17:10
Foto: © Imago

Nigel de Jong betreurt de beslissing van Dean Huijsen om zich niet beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. De achttienjarige centrale verdediger wil in de toekomst uitkomen voor Spanje, zo is deze week duidelijk geworden.

"Het staat alle spelers met een dubbel paspoort natuurlijk vrij hun eigen keuze te maken", zo reageert de directeur topvoetbal van de KNVB tegenover De Telegraaf. "Wij zullen de keuze die een speler maakt altijd respecteren. De afgelopen jaren hebben we bij onze nationale teams met plezier met Dean gewerkt en we wensen hem alle succes voor de toekomst."

Artikel gaat verder onder video

Huijsen werd geboren in Nederland, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Spanje. Ondanks dat de verdediger uitkwam voor de vertegenwoordigende elftallen bij de KNVB, zal hij nooit voor het grote Oranje uitkomen. Huijsen verkreeg deze woensdag de Spaanse nationaliteit en wordt naar verwachting binnenkort opgeroepen voor Spanje Onder-19.

Hoewel Huijsen in Spanje is grootgebracht, beleeft hij zijn doorbraak als professionele voetballer in Italië. Sinds januari wordt de verdediger door Juventus verhuurd aan AS Roma, waar hij de laatste maanden de nodige indruk heeft gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Jammer, Als je in Nederland bent geboren. Spanje speelt ie voor prijzen. Op 1988 na heeft Nederland nooit iets gewonnen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zolang hij niet voor het grote Spanje 3 officiële wedstrijden heeft gespeeld is hij nog steeds een vrij man. Toch?

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Als hij wilt gaan dan gaat ie maar, we hebben genoeg verdedigers. trouwens volgens mij heeft hij ook een kort lontje, eerst maar eens zien of hij het eerste haalt.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

We gaan het wel zien hoe goed deze jongen nog is na een tijdje . Verder heeft nederland geen probleem achterin .

boyke
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Het wordt hoog tijd dat spelers die een dubbele nationaliteit hebben niet meer op te roepen of je moet zeker zijn dat ze voor Nederland kiezen. Nu heeft die speler alle jeugdteams genoten en een Nederlandse jongen in de weg gestaan en dan zeggen ik Kies altijd voor Nederland en dan nu aankomen met kies voor Spanje. Zo'n speler had al vanaf de jeugd dan voor Spanje moeten uitkomen. Vele jongens hebben door zo'n iemand geen kans gekregen of op de bank moeten zitten en nu maar lachen en zeggen kies toch lekker voor Spanje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen