Onbegrip en ontsteltenis over ingrijpende beslissing van Ajax om 22.13 uur

2 februari 2024, 08:36
Foto: © Imago

Ralf Seuntjens begrijpt niet dat Ajax deze winter aanvaller Chuba Akpom niet van de hand heeft gedaan. In de liveshow van FC Afkicken geeft de aanvaller van De Graafschap aan dat hij elk bod op de Engelse aanvaller, die deze zomer voor ruim tien miljoen naar Ajax kwam, had geaccepteerd.

Ajax kon reservespits Akpom donderdagavond voor een transfersom van ongeveer zestien miljoen euro verkopen aan het Engelse Nottingham Forest, waardoor de Amsterdammers winst hadden gemaakt op de Engelse spits. Hoofdscout Kelvin de Lang, die voorlopig de taken van technisch directeur op zich neemt, heeft het bod van de Premier League-club donderdagavond laat echter afgewezen: "Ik zou alles accepteren man. Ik zou gewoon alles accepteren", zegt Seuntjens over aanbiedingen op Akpom.

Artikel gaat verder onder video

De routinier van de Superboeren is overduidelijk niet overtuigd van de kwaliteiten van de Engelse spits, maar had wel graag gezien dat Ajax in Engeland had gekeken naar een vervanger voor Akpom: "Als Ajax zou ik dan die tweede spits van Chelsea, Armando Broja, proberen te halen", zegt Seuntjens, die later hoorde dat Broja op de laatste dag van de transfermarkt naar het Engelse Fulham is verkast. 

Seuntjens denkt in ieder geval dat Ajax rekening moet gaan houden met een vertrek van Brian Brobbey in de zomer, waardoor hij het niet gek had gevonden als de Amsterdammers in deze winter een talentvolle spits hadden aangetrokken als eventuele vervanger van Akpom: "Concurrentie is altijd goed, ik denk dat Brian Brobbey ook weg gaat deze zomer", voorspelt de Brabantse voetballer aan.

Ben jij het eens met Seuntjens?

Laden...
2957 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik ben bang dat rijkhoff niet meer gaat brengen als Akpom bij ajax zelfde type speler En ajax heeft het niet zo goed gedaan ook nu niet op de transfermarkt

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik vind het wel vrij apart dat we op een punt komen dat spelers van clubs zich gaan uitspreken over transfers van een andere club, snap de logica niet echt. Verder is het ook gewoon logisch.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hoe vaak heeft Akpom zijn kunsten kunnen laten zien af en toe een keer invallen daar win je de oorlog niet mee. Geef hem een kans.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Prima beslissing .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen