Saaie Klassieker tussen Ajax en Feyenoord: 'Als we minimumloon zouden verdienen...'

10 februari 2024, 16:14
Foto: © ESPN

Van spanning was zaterdagmiddag weinig sprake in de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 te sterk. Sherida Spitse, aanvoerder van Ajax, zou eigenlijk graag zien dat Feyenoord en andere clubs uit de competitie sterker worden.

FC Twente is dit seizoen de sterkste ploeg in de Eredivisie, met 14 overwinningen in evenzoveel wedstrijden; Ajax volgt met 33 punten. De twee clubs steken al enkele jaren ver boven de rest uit in de competitie. Feyenoord is pas bezig aan het derde seizoen met een vrouwenploeg in de Eredivisie en Spitse erkent dat het mooi zou zijn als het niveau in Rotterdam wat omhooggaat, waardoor De Klassieker spannender wordt.

Artikel gaat verder onder video

“Dat is wel zo, maar dat heeft met allerlei andere dingen te maken, denk ik”, vertelt de aanvoerder van Ajax aan ESPN. “Feyenoord wil ook qua niveau omhoog. Dan heb je het over details. Moeten we het daar nu over hebben? Kijk, volgens mij heeft een aantal spelers van Feyenoord wel een contract, maar ik weet niet of iedereen dat heeft. Dat zijn dingen die niet alleen bij Feyenoord spelen, maar in de hele competitie.”

“Als dat gaat gebeuren, als iedereen bijvoorbeeld het minimumloon gaat verdienen, dan kan je ook meer trainen”, legt Spitse uit. “Nu moeten speelsters studeren en werken, ze moeten iets naast het voetbal doen om bijvoorbeeld hun woning te betalen. Dan denk ik: we zijn al even bezig met deze competitie. Je vraagt nu naar Feyenoord, maar het geldt voor de hele competitie. Dat zijn dingen waar we naar moeten kijken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

redknap
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

FC Twente is niet alleen dit jaar de sterkste ploeg, dat zijn ze 8 jaar. Dit was ook geen klassieker, dat is alleen bij de mannen. Feyenoord dames staan bijna onderaan. Wat Dominic Mostert schrijft lijkt nergens op.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sowieso niemand in rotterdam die hier wakker van ligt. De vrouweneredivisie leeft gewoon niet . Het brengt en levert niks op . Komt bij dat er maar 2 clubs in nederland zijn die het echt serieus nemen . Feyenoord is ook maar net bezig en twente en ajax allang

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen