Sneijder plaatst vraagtekens bij Ajax en FC Barcelona: ‘Dat zie je ook een beetje bij Hato’

21 februari 2024, 21:24
Foto: © RTL7/Veronica

Wesley Sneijder vraagt zich af of er in het hedendaagse voetbal niet te snel al teveel wordt verwacht van jonge spelers. De recordinternational van het Nederlands elftal is bijvoorbeeld onder de indruk van Lamine Yamal, maar stelt dat de aanvaller van FC Barcelona ook nog wel erg jong is. Sneijder denkt tevens dat Jorrel Hato té belangrijk is gemaakt bij Ajax.

Yamal vierde in juli vorig jaar pas zijn zestiende verjaardag, maar heeft inmiddels al 35 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Barcelona achter zijn naam staan. De vleugelspeler is dit seizoen zelfs een van de weinige lichtpuntjes bij de regerend kampioen van Spanje. Hij was in 34 wedstrijden goed voor vijf doelpunten en zeven assists en verscheen woensdagavond  ook in de heenwedstrijd tegen Napoli in de achtste finales van de Champions League aan de aftrap. Reden voor Sneijder om het grote talent eens uit te lichten. Ik denk dat iedereen fan van hem is, begon de recordinternational woensdagavond bij RTL7.

Artikel gaat verder onder video

We hebben wat beelden van hem, vervolgde Sneijder, die aan de hand van momenten van Yamal in de Champions League liet zien wat hem op zestienjarige leeftijd al zo’n goede voetballer maakt. Hier gaat hij binnendoor en zoekt de verre hoek, wat een linkspoot eigenlijk wil aan de rechterkant. Maar hier krijgt hij de bal, fantastische controle en gaat buitenom. Hij is dus ook nog eens onvoorspelbaar daarin. Hij gaat binnendoor, buitenom. Hij is daarin niet te verdedigen. Hij is jong, maar niet jeugdig, aldus een lyrische Sneijder, die tegelijkertijd voorzichtig op de rem trapt. Zestien jaar. Alleen hebben we ze bij FC Barcelona vaker gehad op die leeftijd.

Denk aan Ansu Fati in een recent en Bojan Krkic in een verder verleden. Of FC Barcelona jonge spelers niet te vroeg voor de leeuwen gooit? Wat goed is, is goed. Dat moet je ook een kans geven. Alleen zien we het ook een beetje bij Hato bij Ajax. Hij is té snel belangrijk, misschien wel té belangrijk geworden, ziet Sneijder, volgens wie er teveel wordt verwacht van de jonkies. Het ligt allemaal aan hen, hoe is hun vorm. Ze zijn veel te jong. Ze moeten opgeleid worden en misschien ook wel een keer aan de kant gezet worden als het even niet goed loopt. Maar die tijd is er niet. Ze moeten er staan. Dat is misschien op deze leeftijd te vroeg. Je bent nog in de groei. Zeventien, achttien jaar is een cruciale leeftijdscategorie. Dan gebeuren er dingen in de ontwikkeling van iemand. Hoe sta je dan in je schoenen? Mentaal is hij (Yamal, red.) nog niet gevormd.

Volg hier live de ontwikkelingen bij Napoli - FC Barcelona!

Sneijder heeft gelijk: er wordt té snel teveel verwacht van jonge voetballers

Laden...
166 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Je kan een jeugdspeler wel brengen op zou leeftijd. Maar dan wel in een goed draaiende elftal waar die niet meteen een dragennde speler moet zijn, of zoals vroeger bij een comfortabele voorsprong. Er zijn jeugdspelers die een uitzondering zijn en er meteen staan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen