Wijziging verwacht bij Ajax: ‘Hij verliest steeds meer waarde, plek op de bank aanstaande’

19 februari 2024, 09:25   Bijgewerkt: 19 februari 2024, 09:50
Foto: © Imago

Ajax liet zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen NEC twee dure punten liggen en voor de tweede keer in een paar dagen was Kenneth Taylor het mikpunt van kritiek bij het publiek. De middenvelder werd bij zijn wissel - evenals in de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt - getrakteerd op een fluitconcert. Volgens Jop van Kempen van Het Parool is Taylor deels ‘slachtoffer van de omstandigheden’, maar verliest hij ook steeds meer zijn waarde voor de ploeg van coach John van ’t Schip.

Taylor kreeg in de slotfase van het seizoen 2021/22 een kans van toenmalig trainer Erik ten Hag en greep die met beide handen aan. De middenvelder maakte een dusdanig goede indruk dat Ajax het niet nodig achtte om een vervanger te halen voor de naar Bayern München vertrokken Ryan Gravenberch. Taylor slaagde er echter niet in om zijn goede vorm door te trekken. Hij mocht van Louis van Gaal nog wel mee naar het Wereldkampioenschap in Qatar, maar inmiddels staat hij al een tijdje stil in zijn ontwikkeling. Dit seizoen slaagt hij er opnieuw niet in om zijn ploeg bij de hand te nemen. Een deel van het Ajax-publiek is er klaar mee. Met fluitconcerten maakt het duidelijk dat het Taylor voorlopig liever niet in de basiself ziet.

Artikel gaat verder onder video

De kritiek op Taylor is deels terug te voeren op het belabberde seizoen van Ajax als geheel, maar ook op het tegenvallende spel van de middenvelder, schrijft Van Kempen. Hoewel Taylor bezig is aan z’n derde volwaardige seizoen, zakt hij regelmatig door het ijs. Zo is hij geregeld te laat met de omschakeling en ook aanvallend kan hij het verschil niet maken. Ter illustratie: hij heeft in 22 competitiewedstrijden slechts één doelpunt gemaakt, terwijl hij vorig seizoen acht keer scoorde. Volgens Van Kempen is er ‘zeker nu’ geen ‘uitgesproken onderdeel’ waarin Taylor uitblinkt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Kristian Hlynsson is hij geen kilometervreter die met veel gerichte sprintjes gaten trekt voor medespelers. Controlerend is bijvoorbeeld Jordan Henderson beter. Ook heeft hij geen verwoestend schot. Daarmee verliest hij voor trainer Van ’t Schip steeds meer waarde.

Volgens Van Kempen valt echter niet alles Taylor te verwijten. De verslaggever stelt dat de 21-jarige middenvelder uit Alkmaar ook ‘slachtoffer’ is van de omstandigheden. Na de beroerde transferzomer onder leiding van de inmiddels vertrokken technisch directeur Sven Mislintat ontbreekt balans in de selectie, waardoor andere spelers hem als jonkie niet uit de wind kunnen houden. Het ligt in de verwachting dat Taylor snel plaats zal moeten maken voor Branco van den Boomen. De transfervrije zomeraanwinst raakte begin november geblesseerd aan zijn knie, maar maakte tegen Bodø/Glimt zijn rentree en verscheen ook in het thuisduel met NEC als invaller binnen de lijnen. Van Kempen denkt eveneens dat voor Taylor een plek op de bank ‘aanstaande’ is.

Voor Taylor was het afgelopen donderdag tegen Bodø/Glimt zeker niet de eerste keer dat hij door zijn eigen achterban werd getrakteerd op een fluitconcert. In de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion in de groepsfase van de Europa League in november was Taylor ook al hét mikpunt van kritiek. Het gebeurde in het verleden wel vaker dat een Ajacied in de eigen Johan Cruijff ArenA werd uitgefloten door het thuispubliek. Taylor kan zich vasthouden aan de historie van Ajax. Hij is niet de eerste die de hoon van de eigen fans zo duidelijk voor de kiezen krijgt, schrijft Van Kempen. Onder anderen Daley Blind, Ricardo Kishna, Gregory van der Wiel, Victor Sikora, Wesley Sonck en Zlatan Ibrahimović hebben het ook meegemaakt. Aan sommige spelers blijft het gefluit hangen, anderen speelden het van zich af.

Van 't Schip doet er verstandig aan om Taylor voorlopig buiten de basis te houden

Laden...
2408 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Die is echt zo slecht en dan te bedenken dat hij werd opgeroepen voor oranje. Ongeloofelijk.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ongeloofelijk schrijven is ook heel slecht.

Goku
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Als je uit vorm bent in een zeer slecht draaiend elftal, zie je dat dubbel terug.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Absoluut waar. Daarin kun je wel direct zien wie er dragende spelers zijn, en wie er meevoetballende spelers zijn. Taylor valt voor mij in de kaatste categorie. Als het team goed draait, dan doet hij prima mee. Als dat niet het geval is...

Klantenservice
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@king doel je op mij, of op Goku?

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Alweer open deurtje trappen Goku ? Ja slecht draaiend elftal daar heb je gelijk in, maar dan moet Taylor juist opstaan, Taylor is niet goed genoeg en blijft niet genoeg, dat weet mijn buurjongen van 14 ook al. Kwalitatief goede reactie Goku, ha ha ha daar hebben wij wat aan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Klantenservice, ik denk op Goku, weet bijna zeker.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ach joh KC, alsof 010zuid gisteravond perfect draaide tegen 10 man van een clubje uit Waalwijk. Laat die Goku maar zijn fantasie opgebruiken dan is hij weer snel leeg.

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Is altijd zo geweest KC, maar situaties en tijden in 010zuid kunnen in negatieve zin veranderen en dat 010-anti Ajaxgroepje blijven maar denken dat hun reacties in artikelen over Ajax het toe doen.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik heb anders in een stadion wedstrijden van een zeer beroerd spelend Ajax gezien waarin hij een van de weinige uitblinkers was. Wat Goku opmerkt klopt helemaal, het elftal draait niet en Taylor is uit vorm, dat is dan veel duidelijker te zien.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Klantenservice, onder ten Hag deed die het redelijk. Ben met je eens dat het geen dragende speler is, en valt nu helemaal door de mand

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Reuring dat Taylor uit vorm is is niet helemaal waar ik volgde Taylor al bij Jong Ajax en bij Jong Oranje, Taylor is gewoon door Ten Hag als 'opvolger' van Gravenbergh naar de A1 gehaald. Taylor is geen AjaxA1-waardige speler en dat lieten de toeschouwers in de Arena nu al voor de 2e keer merken ik denk dat zij meer recht van spreken hebben. Goku zei: "Als je uit vorm bent in een zeer slecht draaiend elftal, zie je dat dubbel terug" a. Taylor is niet uit vorm, hij is gewoon slecht, b. in slecht draaiend elftal. Ik zou zeggen Goku in je "nette kritiek": "het hele elftal van dit Ajax is slecht, niet omheen draaien" en daar heeft Goku gelijk in.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik vraag me af of als Branco fit genoeg is om te beginnen of Taylor zijn basisplaats nog kan behouden. Je zou toch zeggen dat zodra Branco fit is dat hij gewoon basis komt IPV Taylor?

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ja GabrielleX01, ik ben ook een fan van Branco, maar ala hij nog niet fit is waarom niet Fitz-Jim uitbproberen, Fitz-Jim moest koste wat kost van Excelsior terug gehaald worden, die jongen ontwikkelt zich nooit als hij altijd de bank moet verwarmen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat vind ik eigenlijk sowieso raar. Hij werd terug gehaald en is to nu toe nog niet gebruikt. Dan had hij beter kunnen blijven bij Excelsior. Tevens had ik liever een linksback teruggehaald zien worden van een uitlening dan een middenvelder die uiteindelijk nooit gebruikt word

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ben met je eens gabrielle x01

Waarom19
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Als Ajax fan krijg ik pijn in mijn ogen als ik Taylor op het veld zie. Erg genant gewoon. Deze jongen zou ik nog niet eens bij MVV of Telstar willen hebben. En van t Schip is ook een flut trainer die door de mand is gevallen. Wat moet hij toch met Taylor en Rensch? Maar ja, deze pannenkoek hoort ook in het rijtje Schreuder, Heitinga en Stein.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Dat het zover komt dat een speler uitgefloten wordt, lig grotendeels ook aan de trainer!!! Die ziet toch ook dat het niet best is , dus zet hem op de bank .

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Als deze trainer daadkracht heeft dan geeft hij Taylor eens flink op zijn klote, hij is te lief! maar wat ik nog erger vind is dat hij die Sutalo die iedere wedstrijd loopt te kloten met zich zelf niet durft op de bak te zetten, omdat hij veel geld gekost heeft blijkbaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen