Ajacied legt de lat hoog voor zichzelf: 'Ik wil de beste verdediger van de wereld worden'

23 maart 2024, 08:53   Bijgewerkt: 25 maart 2024, 16:46
Foto: © Imago

Jorrel Hato heeft niet lang hoeven nadenken over een nieuw contract bij Ajax. De Nederlandse centrale verdediger wil eerst nog van alles leren en verbeteren voordat hij de stap maakt naar het buitenland. Hato hoopt dat Ajax zich snel weer uit het diepe dal kan trekken en blijft ook uiterst kritisch op zichzelf.

Hato tekende onlangs een nieuwe verbintenis, waardoor hij tot 2028 in Amsterdam speelt. Hij verwacht dat Ajax snel weer in een betere positie zal verkeren, zo geeft Hato aan in een interview met het Algemeen Dagblad. “Misschien is deze omgeving nu niet ideaal, maar dingen kunnen snel veranderen. Het is alarmfase één, maar ik ga ervan uit dat we niet vijfde blijven, ook door het plaatje dat me is geschetst. Daar zal ik verder niks over zeggen, maar zonder vertrouwen in de toekomst zou ik hier niet bijtekenen.”

Artikel gaat verder onder video

Naar verluidt waren Engelse topclubs, zoals Arsenal, geïnteresseerd in de 18-jarige centrale verdediger. Hato kiest echter voor zekerheid op speeltijd, al was het geen lastige keuze voor hem. “Het is niet dat ik mijn schouders ophaalde, maar ik heb er ook niet lang over nagedacht. Ik voetbal om te voetballen en koester het vertrouwen bij Ajax. Ik heb hier nog genoeg te leren voordat ik de stap maak.”

De Ajacied weet waarin hij sterker wil worden. "In mijn manier van verdedigen, mijn spel aan de bal en de coaching kan ik nog dominanter worden en de tegenstander het gevoel geven: hier valt niks te halen.” Hij legt de lat voor zichzelf ook hoog. “Ik wil de beste verdediger van de wereld worden. Dat als mensen vragen wie dat is, ze naar mij zullen wijzen.”

Hato kwam dit seizoen in alle duels van Ajax in actie. In 26 wedstrijden scoorde hij een keer en gaf hij twee assists. Na zijn debuut in Oranje droomt de verdediger van een plekje in de EK-selectie van komende zomer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Anton Gaaei onthult wat Jordan Henderson tegen hem zei na uiterst pijnlijke wissel

Anton Gaaei blikt in gesprek met Ajax TV terug op de moeilijke periode die hij achter de rug heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is een mooi doel om na te streven.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Persoonlijk vond ik Matthijs de Ligt verder op jouw leeftijd. Geen onbelangrijk verschil is dat hij met kwaliteit om zich heen speelde en jij het met mindere goden moet doen! Goed blijven oefenen, af en toe ga je nog kinderlijk de fout in.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ambitie genoeg, maar ook Hato moet nog veel ervaring opdoen. Laat hij alsjeblieft niet naast zijn (voetbal-)schoenen lopen en ballen. Voor het overige zijn er voor deze speler veel mooie kansen om in zijn voetballeven hogerop te kunnen klimmen. Eerst maar Ajax dienen en daarna verder kijken Jorrel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen