Oranje-debuut in 2023 smaakt naar meer: 'Ik heb het EK niet uit mijn hoofd gezet'

19 maart 2024, 09:11   Bijgewerkt: 19 maart 2024, 09:43
Foto: © Imago

Jorrel Hato heeft deelname aan het EK met het Nederlands elftal nog niet uit het hoofd gezet. De achttienjarige verdediger van Ajax speelt deze week voor Jong Oranje en heeft bij het ‘grote’ Oranje te maken met forse concurrentie. “Ik moet gewoon mijn best doen bij Ajax en dan zien we het wel”, vertelt hij aan ESPN.

Hato debuteerde in november in de selectie van Oranje en mocht tegen Gibraltar (0-6 zege) een helft meedoen. Vier maanden later is hij buiten de boot gevallen. Hij zegt er weinig problemen mee te hebben om nu weer aan te sluiten bij de talentenploeg. “Ik zat eerst in de voorselectie van Jong Oranje, toen ik werd opgenomen in de selectie van het grote Oranje. Dat kwam natuurlijk door de blessure van Nathan Aké.”

Artikel gaat verder onder video

Duidelijk is dus dat bondscoach Ronald Koeman de jonge Ajacied in het vizier heeft. “Je weet het nooit. Ik heb het nog in mijn achterhoofd”, zegt Hato over het EK. Hij beseft dat de mindere prestaties van Ajax dit seizoen zijn kansen niet bepaald vergroten.

Lees ook: Sneijder hoorde opvallend geluid uit kamer Promes en Depay: 'Ik ging naar binnen, Memphis liep boos weg'

“Het is nieuw voor mij, zo’n seizoen. Als je dit meemaakt zal het je in de toekomst alleen maar beter maken. Voor mij is het belangrijk om mijn hoofd erbij te houden en door dit soort fases heen te komen”, aldus Hato.

Zou je Jorrel Hato meenemen naar het EK?

Laden...
55 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen