Ajax Legend (37) twijfelt over toekomst en sluit terugkeer naar Eredivisie niet uit

24 maart 2024, 17:07
Foto: © AjaxTV

Ryan Babel sluit een terugkeer als voetballer op de Nederlandse velden niet uit, zo geeft de aanvaller aan in gesprek met De Telegraaf. De 37-jarige voetballer deed zaterdag mee in de wedstrijd tussen de legendes van Liverpool en Ajax en was de enige veldspeler die nog niet definitief gestopt is met voetballen. De oud-speler van Ajax twijfelt wel over zijn toekomst.

Sinds 29 september 2023 zit Babel zonder club, aangezien de aanvaller zijn contract bij Eyüpspor in Turkije liet ontbinden. Sindsdien geniet de oud-Ajacied van de dingen buiten het voetbal, maar hij heeft voor zichzelf nog niet besloten hoe zijn toekomst eruit gaat zien: "Ik weet niet of ik gestopt ben, dat ben ik nog aan het uitzoeken. Op dit moment heb ik geen team en geniet ik behoorlijk van mijn vrije tijd. Maar ik vind voetbal nog heel erg leuk, dat is een beetje het probleem", legt Babel uit.

Artikel gaat verder onder video

"Een deel van mij wil voetballen in een team dat leuk voetbal speelt", gaat Babel verder. "Anders niet, maar ik kijk ook tegen de nodige zaken op", geeft de aanvaller aan, die daarmee doelt op lange reizen richting uitwedstrijden: "We stapten bijvoorbeeld al drie dagen voor een uitwedstrijd in de bus en dan was je meer dan een halve week van huis. Dat vind ik mentaal moeilijk", maakt de geboren Amsterdammer duidelijk.

De bepalende keuze, het stoppen of actief op zoek gaan naar een club, heeft Babel voorlopig nog niet gemaakt. Het zorgt er ook voor dat de aanvaller de Eredivisie niet op voorhand uitsluit als mogelijke vervolgbestemming: "Het streelt natuurlijk je ego als je nog ergens belangrijk kan zijn. Maar voorlopig heb ik mijn ego al een flinke tijd geparkeerd. We gaan het zien", zegt de zogenoemde 'legend' van zowel Ajax en Liverpool tot slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ryan Babel is een passant op de loonlijst van Ajax. Vulling op het veld. Een legend is een speler waar ze over 50 jaar nog over praten. Mannen die wat gepresteerd hebben. Mannen met een uitzonderlijke kwaliteit zoals Cruyff, Bergkamp, Seedorf, Van Basten, Gullit, etcetc

Cleplu
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Juist, misschien kan hij nog bij Telstar of Den Bosch het gras gaan maaien.

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajeto, erg mooi gesproken, chapeau! Babel is meer gedreven in wat voor kleur haar hij nu weer zal kiezen. Matige speler, narcist zonder enige toegevoegde waarde!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen