Ajax staat voor grote keuze: Graham Potter en Ole Gunnar Solskjaer aangeboden aan Amsterdammers

13 maart 2024, 11:31   Bijgewerkt: 13 maart 2024, 11:55
Foto: © Imago

Ajax heeft in de afgelopen periode verschillende trainers aangeboden gekregen, waaronder Graham Potter en Ole Gunnar Solskjaer. Dat weet Bart Sanders te melden in de doorgaans goed geïnformeerde Pantelic Podcast, die wordt geproduceerd door FC Afkicken. Volgens Sanders zou ook Pascal Jansen zijn aangeboden aan de beleidsbepalers in Amsterdam.

In de nieuwste editie van de Pantelic Podcast wordt ingegaan op de aanstelling van Alex Kroes als nieuwe algemeen directeur van Ajax. Een van de eerste taken voor de oud-bestuurder van Go Ahead Eagles wordt het verschaffen van duidelijkheid rondom de trainerspositie. Daar is men binnen Ajax al volop mee bezig: "Volgens mij is er zover ik weet een behoorlijk lange lijst aan trainers, die ook aangeboden worden. Solskjaer is aangeboden bij Ajax. Ik weet niet of Ajax dat een interessante optie vindt überhaupt, maar Solskjaer is wel aangeboden", weet Sanders. "Hij (Solskjaer) heeft dezelfde zaakwaarnemer als Mannsverk."

Artikel gaat verder onder video

De Noorse trainer, in het verleden werkzaam bij Manchester United, is niet de enige grote naam die recent is aangeboden in de Johan Cruijff ArenA: "Potter is ook zo'n optie, ook via via aangeboden aan Ajax. Hij zou ook oren hebben naar die functie", zegt Sanders over de oud-trainer van onder meer Chelsea en Brighton & Hove Albion. Bij laatstgenoemde club presteerde de Engelse coach uitstekend, maar zijn avontuur in Londen op Stamford Bridge werd een minder groot succes: "Het zijn wel interessante namen", vindt Sanders, die weet dat Jansen - oud-trainer van AZ en meermaals gezien in de skyboxen van Ajax - ook aangeboden is bij de Amsterdammers.

"Jansen is al aangebonden geweest en zo zijn er meerdere trainers die hiervoor in aanmerking komen. Ook zijn ze aan het kijken naar competities als Spanje en Portugal, daar vinden ze ook een aantal interessante trainers voor Ajax", weet Sanders te melden. "Ajax zoekt een bepaalde speelstijl en een bepaalde energie die een trainer uitstraalt. Ook daar (Spanje, Portugal, red.) schijnen een aantal namen op een lijst te staan", besluit hij in de podcast.

Wie is uit dit lijstje de beste optie voor Ajax?

Laden...
1913 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ajax werd door de domme kinderlijke Ajaxhaters uitgelachen, niemand wilde naar Ajax, als het waar is wat in het artikel staat dan ben ik blij dat er behalve Jansen (ook niet veel) geen andere Nederlandse coach bij zit. Solksjaer en Potter zijn ervaren PL coaches geweest, die kan je toch niet vergelijken met wat er in ons land aan coaches rondloopt, behalve Bosz. De overige Nederlandse coaches geen één uitgezonderd zijn middelmaat met weinig ervaring in zware competities, te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken.

Mike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Je kan nog niet zeggen dat alle trainers middelmaat zijn, sommige hebben nog geen ervaring in de grotere competities (Arne Slot is duidelijk voorbeeld). Dus die kan je nog niet afschrijven als te groot voor het server en te klein voor het tafellaken (mooi geformuleerd), dat kan alleen tijd ons nog leren. Maar je hebt wel een punt, we hebben te weinig trainers die het daadwerkelijk hebben laten zien in het buitenlandse voetbal. Zelfs Bosz heb ik twijfels over - die heeft nou ook niet een uitstekende CV in Duitsland, Israel of Frankrijk. Heb wel het idee dat Mark van Bommel misschien wat kan worden (maar die zit nu in Belgie en dat is vast niet wat je bedoeld met een zware competitie).

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

"Je kan nog niet zeggen dat alle trainers middelmaat zijn, sommige hebben nog geen ervaring in de grotere competities (Arne Slot is duidelijk voorbeeld)." Precies wat ik bedoel, in mijn ogen middelmaat omdat ze geen ervaring in grotere competities hebben. Zie Ten Hag, toch ook bij Ajax middelmatig en kijk hoe zwaar hij het elk weekend in de PL heeft. Ten Hag had bij Ajax destijds een goede ploeg: Tadic, Van de Beek, Ziyech, Promes, Martinez, Alvarez, Mazraoui, Klaassen, Onana, Neres, De Ligt, De Jong, Tagliafico, Blind, Haller en goede bankzitters. Die spelers waren goed blijkt wel dat ze voor veel geld verkocht werden en nu het nog redelijk tot goed doen. Ten Hag zal in mijn visie ook elders: Bundesliga/La Liga/Ligue 1 niet beter presteren, misschien bij een subtopper in de Serie A. Ook Slot zal dezelfde weg als ten Hag bewandelen, Slot doet het leuk in de ED, maar de ED is geen representatieve top competitie. Trainers als Unay, Arteta, Klopp, Sarri, Mourinho, Simeone, Xabi Alonso, Tuchel, Ange Postecioglu, misschien Moyes en nog enkele die zijn gepokt en gemazeld en zijn prijzenpakkers, in vergelijking met hen zou Slot misschien wat succes hebben met een club onder de middenmoot van de PL of van de Championship zomaar ter vergelijking, vermoed ik. Bosz heeft nu het geluk een top ploeg onder zich te hebben en hij begeleidt die ploeg toch wel aardig. Nee natuurlijk is de Belgische competitie geen zware competitie, maar pas op die ploegen zijn niet zomaar door Nederlandse ploegen te overwinnen. België heeft top spelers overal rondlopen: De Bruyne, Trossard, Lukaku, Tielemans, Witzels, Meunier, Dessers, Openda, Bakayoko en nog een hele trits, nee wij lopen nu achter op de Belgen (ook in Herenhockey ha ha ha).

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ajaxhaters ? . Ik denk gewoon mensen die jou huilen zat zijn

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

gtsb, "Ajaxhaters ? . Ik denk gewoon mensen die jou huilen zat zijn" Jij dus gtsb !!!, maar gezien ik rekening hou met je geestesgesteldheid glimlach ik er om. Ga zo door, er komen nog genoeg artikelen, ik kan er echt niet genoeg van krijgen. Heerlijk toch te weten dat er een persoon elders die overspannen zich aan mij ergert, ha ha ha. O ja voor jou alleen een extraatje: w z a w z d b, slik die letters maar in, groeten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat kan wel zo zijn WillemKlein, maar zij zijn trainers die toppie zijn.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat hebben Xabi en Arteta dan gewonnen Krot, nog niets, dus beetje voorbarig om hen tot toptrainer te bombarderen. Kan in de toekomst natuurlijk altijd nog zo zijn, Xabi gaat waarschijnlijk titel in Duitsland pakken. Arteta nog afwachten. En, Ten Hag bij Ajax wel degelijk een goede coach gebleken, prima resultaten behaald, o.a. de 1-4 bij Madrid maakte veel indruk volgens mij. Maar goed, jij een mening, ik en anderen ook een mening. Willem Klein

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten Hag en Bosz waren ook niet veel voordat ze naar Ajax kwamen. Halve finale CL en Finale EL.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Precies zoals 020 dus. Te groot voor het server en te klein voor het tafellaken.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

"Maar goed, jij een mening, ik en anderen ook een mening. Willem Klein" Zo is het Willem Klein, een ieder zijn eigen visie en mag die gerust uiten zonder op tere zieltjes te trappen, open discussie, gezond !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dit zegt King Jacobus, supporter van een matig clubje uit Rotterdam, kijk als je nou een supporter van Bayern, PSG, ManU bent dan neem ik je serieus, maar dat clubje dat moeizaam van kleintjes thuis wint en in rechtstreekse duels met Twente niet eens van die mooie club uit Enschede kan winnen en door PSV op grote afstand wordt gehouden en jij als supporter van dat clubje met 1 ster wil Ajax met 3 sterren beledigen ? Sodemieter op man, word eens volwassen man.

Gungho
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Genoemde trainers zijn middelmaat natuurlijk, ze zijn gewogen en bleken te licht voor een topclub dus geheel begrijpelijk dat ze zich aanbieden bij Ajax aangezien deze club ook middelmatig tot slecht is gebleken de afgelopen jaren Met een recent afgesloten krediet bij een investeringsmaatschappij en een zeer zwakke selectie waarbij bijna 20 spelers een vet 5 jarig contract hebben zijn de fnanciele mogelijkheden om aan te haken bij de top 2 de komende jaren zeer klein voor subtopper Ajax Aangezien PSV en Feyenoord de komende jaren wel de dienst zullen blijven uitmaken in Nederland en daar door de Champions League nieuwe stijl extreem veel geld voor zullen blijven ontvangen kunnen deze clubs de komende jaren met speels gemak financieel en sportief een onoverbrugbare afstand gaan creëren met de rest van de eredivisie FC Twente is nog wel een club die engzins in de buurt van de top 2 kan komen dus zij gaan "The best of the rest" worden lijkt mij Wie er dan dus in de toekomst trainer gaat worden bij clubs als Ajax, Heerenveen, Go Ahead, FC Utrecht, etc. is eigenlijk alleen van belang met betrekking tot de strijd voor de play-offs voortaan De rest haakt echt nooit meer aan bij de top 2, zij zijn te groot voor het servet en veel te klein voor de tafellakens die PSV en Feijenoord heten.

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Auw, Gungho dit wordt niet goed ontvangen bij bepaalde lezers van deze site. Maar ben het wel met je eens, Als Ajax volgend jaar niet kan aanhaken dan wordt het gat te groot of 1 van de 2 moet dezelfde fouten gaan maken als Ajax heeft gedaan.

Mike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Misschien is dat zo. Maar Ajax heeft een groot voordeel en dat zijn de talenten. Net zoals Feyenoord en PSV. De drie van Nederland hebben gewoon een goed opleidingsapparaat (gelukkig). Uiteindelijk heeft Feyenoord het ook ingezien. Talenten kopen, opleiden en verkopen. Winst maken. En nu gaat het de goede kant op. Ajax heeft de talenten en de opleiding. En verkoopt ook veel. De afgelopen jaren is Ajax meer gaan kopen en minder nieuwe talenten gaan introduceren (denk Bergwijn, Brobbey, Sierhuis etc). Maar dat gaat veranderen. En zo rampzalig staat Ajax er niet voor financieel. De komende jaren misschien minder inkomsten, maar het is verre van Vitesse.

Flamingo
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zo, weinig tussen te krijgen. Alleen punten en komma’s, leest wat makkelijker 😜 verder geheel met je eens.

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Gungho prima stukje daar kan onze huicelaar en huilebalk krotje nog wat van leren . Die is zo te zien bezig met een boek . Huilen om alles deel 1

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Gungho, nee hoor ik als Ajacied vind dat jij het ook deels gelijk kan hebben, maar nobody noch jij noch ik kunnen weten wat er in het komend seizoen gaat gebeuren, ik ben niet verblind door mijn club, maar ik probeer realistisch te bekijken en denken. Een coach is net zo goed als de ploeg die hij onder zijn hoede heeft, maar er zijn uitzonderingen, coaches die prijspakkers zijn en welke Nederlandse coach van nu m.u.v. Bosz (voordeel van de twijfel) noem er maar één, heeft internationaal wat gepresteerd ? Geen één. Solksjaer heeft toch ervaring met ManU, wisselend succes, Potter idem, in elk geval zijn ze coaches van een zware competitie toch niet te vergelijken met onze competitie ? Wat er binnenkort met die vette contracten bij die Ajaxspelers gaat gebeuren weten wij niet zeker, maar met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat Kroes daar korte metten mee maken EN Ajax is echt niet armlastig hoor, overigens er staat genoeg talent in de wachtkamer zich op te warmen EN door spelersverloop bij de door jou genoemde PSV en Feyenoord, Twente, AZ kunnen deze ploegen ook verzwakken, zie Ajax met Tadic en consorten in het recente verleden als voorbeeld. Het huidige Ajax heeft al een geraamte en die aangevuld met nieuwe spelers komt het wel goed met Ajax, ik durf te stellen dat Ajax vriend en vijand nog kan verrassen, mede dankzij het nieuwe beleid en de beleidsbepalers. Last but not least, het huidige succes van Feyenoord en PSV (misschien bij deze ploeg wel) is niet waardevast en duurzaam.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Mike, ook heel goed gezien en uitgelegd, beter dan ik het zou kunnen doen. Je hebt goede kijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kijk gtsb, je onderscheidt je in deze reeks reacties, zelfs ook van Goku weer als een idioot en je blijft een wraakzuchtige idioot die inhoudelijk weinig te zeggen heeft. Het doet mij niks. De groeten en tot de volgende scheldpartij naar mij, o ja blijven King Crimson en Bean nu buiten schot ? Ik verheug me er al op, tot wederhoren.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Idioot.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft véél te weinig spelers tussen de 28 en 34 jaar. Dit is als eerste waarom Ajax niet vaak de halve finale van de Cl haalt of van de finale van de UEFA-cup. Om deze oudere leeftijdscategorie samen te doen mixen met ca. acht jongere spelers ( van ca. 20 jaar) zou erg goed gaan ook om deze jongere spelers snel te doen laten doorgroeien naar hoger niveau. Het doen vetrekken van Blind, Tadic en Tagliafico bewijst dit wat zéér goed zichtbaar is gezien met de huidige situatie !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

CG, ik denk dat wij er voor dit seizoen kort hoeven te zijn, die Mislintat-aankopen hadden en hebben de boel bij Ajax verpest en voeg daar ook het falen van de spelers als Bergwijn, Berghuis, Rensch en Taylor dan is de slechte situatie van Ajax verklaarbaar. Maar voor de toekomst heb je gelijk, weliswaar zijn er al Henderson, Van den Boomen als oudere spelers.

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Geduld is belangrijk in deze om een fatsoenlijke trainer binnen te halen en proberen afscheid te nemen van Ajax onwaardige spelers! De fanboys van andere clubs mogen best lachen een jaar of twee wij hebben een decennium om hen gelachen.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar dat vergeten de meeste Laurens1

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

2 belangrijke dingen inderdaad Laurens1. Wij trekken niks van de wereld buiten Ajax aan en gaan door met de opbouw van Ajax en weer er van genieten, weet zeker dat het snel weer gebeurt. Een ieder zijn club zou ik zeggen.

Mike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vele reacties hebben gelukkig dezelfde insteek. Aan het einde van het seizoen is het te hopen dat er een sterke nederlandse competitie is met goede ploegen. Liever een grote top vijf of zeven, dan zoals dit jaar een top 1 (of misschien top 2). Elke goede ploeg die (bijna) jaarlijks europees (wil) spelen heeft baat bij een sterke competitie. Je merkt gewoon dat PSV die dit jaar oppermachtig is het toch veel moeilijker heeft aan spelen onder druk - iets wat ze in de eredivisie ook niet echt last van hebben. Een sterke competitie maakt sterke ploegen. (En hopelijk Feyenoord boven aan).

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mike, "(En hopelijk Feyenoord boven aan)." Wij van onze kant hopelijk Ajax boven aan, ha ha ha. Desalniettemin weer een uitstekende reactie, constructief en open.

FriesR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

SOLSKJAER?alsjeblieft niet zeg ,die heeft Man United naar de klote geholpen. Die is net zo waardeloos als trainer als die Duitser als TD was. En er zullen wel weer boel van die zielige figuren uit 010 reageren omdat hun haat voor Ajax groter is dan liefde voor hun eigen club.

FriesR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha wat een loser ben je toch. Hoeveel sterren hebben jullie ook alweer op je shirt ? Oh ja 1 maar. Wie staat er in Europa meest bekend om vandalisme van de Nederlandse clubs? Even denken... mmmm oh ja 010.

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom kan je alleen kiezen tussen deze trainers.. Ik denk dat Jansen niet de goede coach is. Bij Ten hag heb ik ook mijn twijfels. Hij had in z'n laatste seizoen hele rare wissels. Er zijn vast toch wel meer trainers met de juiste kwaliteit. Een trainer zal ook zeggenschap willen hebben over de spelers die er gehaald worden. Ik denk echter dat dat nu specifiek aan de mensen over gelaten moet worden die verstand hebben welke bij Ajax echt passen. Scouts moeten hun werk doen maar vraag bijvoorbeeld aan Leo Beenhakker die Zlatan ooit heeft bekeken naar een spits te kijken als er een spits wordt gevonden zodat je een dubbel check hebt en niet zomaar geld over de balk heen smijt. Feyenoord kan een spits kopen, Az kan dat maar Ajax heeft al jaren geen goede spits gehad die wedstrijdfit en blessure vrij is. Kijk naar L. de Jong, 33 jaar maar hij heeft er 22 in het netje liggen. Dat is een klasse spits. S. Haller had er 21 in het netje liggen in het seizoen van 21/22. D. Tadić had net als L. de Jong dezelfde aantal doelpunten 28 in totaal in 18/19 maar hij was geen echte spits. L. Suárez met 35 doelpunten 09/10! Dat is een hele lange droogte voor Ajax. Ik kan maar niet geloven dat Ajax geen fatsoenlijke spits heeft kunnen vinden in die tussen tijd die er ook 35 in schiet. Wil Ajax erbovenop komen, zoek dan een fatsoenlijk spits met daarnaast vleugelaanvallers die wel een speler voorbij komen en ook een degelijke voorzet kunnen geven. Bergwijn en Berghuis zijn niet de juiste spelers voor Ajax. Zijn niet constant geweest en hebben Ajax niet kunnen dragen in de moeilijke tijden. Volgend seizoen denk ik dat ze weg gaan en alleen Hato de beste speler van Ajax ondanks dat hij zo jong is en fouten maakt maar erg bepalend is voor Ajax. Het is ook schrikbarend dat Ajax weinig jeugd van Ajax zichzelf in het veld heeft staan. Ik zeg dit allemaal omdat spelers halen eigenlijk veel belangrijker is, Ajax kan een trainer halen maar zonder goede spelers is een trainer ook niks.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen