Ajax toont veerkracht in Rotterdam, maar heeft kopzorgen door volgende blessure

17 maart 2024, 18:41   Bijgewerkt: 17 maart 2024, 18:49
Foto: © Imago

Ajax heeft zich zondagavond knap hersteld van een 2-0 achterstand op bezoek bij Sparta Rotterdam. De ploeg van John van 't Schip kwam via Chuba Akpom terug in de wedstrijd en zette via Steven Bergwijn zelfs de gelijkmaker op het scorebord. Toch zal men in Amsterdam balen van het resultaat, want het speelt voor de tweede keer op rij gelijk in de Eredivisie. Daarnaast is het uitvallen van Brobbey - die naar zijn hamstring greep - een tegenvaller voor de Amsterdammers.

Ajax zit momenteel opnieuw in de hoek waar de klappen vallen. De Amsterdammers wonnen slechts één van haar laatste zes wedstrijden, verloren afgelopen week beschamend met 4-0 van Aston Villa en kampen daarnaast met het nodige blessureleed. Tel daarbij op twee schorsingen, waardoor Van ‘t Schip tegen het wisselvallige Sparta moest puzzelen in zijn basisopstelling. Er stond een 4-3-3-opstelling op papier waarin aanvoerder Jordan Henderson in het hart van de defensie verscheen, terwijl Mika Godts zijn basisdebuut maakte.

Artikel gaat verder onder video

De Belgische buitenspeler was de meest dreigende speler aan Ajax-zijde. Met handige bewegingen passeerde hij zijn tegenstander gemakkelijk, maar vervolgens was er geen aansluiting in het strafschopgebied. Ook met combinatievoetbal konden de bezoekers het zestienmetergebied van Sparta nauwelijks effectief bereiken, omdat de ploeg van Jeroen Rijsdijk dit gebied vakkundig had dichtgetimmerd. Via Brian Brobbey was er een aardige kans, maar de potige spits kopte de bal over. De Rotterdamse opponent wachtte ondertussen rustig op uitbraakmogelijkheden, zij het door passfouten van Ajax of onderschepte aanvallen van de Amsterdammers.

De eerste kans van de Spartanen ontstond nadat een schot van Shunsuke Mito niet goed werd weggewerkt, maar Diant Ramaj keerde de poging van de vrijstaande Verschueren. De Duits-Kosovaarse keeper had even later echter geen antwoord op een inzet van de 26-jarige middenvelder: na een handige kapbeweging verdween zijn inzet in de verre hoek. Dat was tegendoelpunt nummer 71 voor Ajax, waarmee het negatieve record uit het seizoen 1958/1959 reeds werd geëvenaard. De Godenzonen gingen vervolgens op dezelfde voet verder, maar konden Sparta niet verrassen. Een schot van Anton Gaaei werd gekeerd door Nick Olij, terwijl Brobbey door dubbele dekking nauwelijks in het spel voorkwam.

Door groeiende ruimtes begon de thuisploeg meer mee te voetballen, maar tot nieuwe kansen leidde dit in eerste instantie niet. Kort na rust produceerde Pelle Clement echter een slimme voorzet die door Verschueren handig werd binnengetikt. De Amsterdammers claimden daarbij buitenspel, maar de middenvelder stond in tegenstelling tot enkele ploeggenoten wel achter de laatste Ajax-verdediger. De voorwaartse drang van 020 werd vervolgens groter, maar pogingen van Gaaei en Branco van den Boomen werden gekeerd.

Het gevaar van Ajax werd echter niet minder. Brobbey had de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar schoof een scherpe voorzet van Taylor naast. Even later was het echter wel raak toen invaller Akpom de bal buiten bereik van Olij binnenkopte. Vervolgens liet Sparta even van zich horen via Pelle Clement, maar na het inbrengen van Bergwijn moesten de Kasteelheren weer veelvuldig in de achteruit. De 26-jarige buitenspeler bracht dreiging, maar de Ajax-pogingen belandden in eerste instantie niet tussen de palen. De aanvallende dreiging van de bezoekers bleef in golfbewegingen komen, maar een treffer leek er niet in te zitten. De invallers zorgden echter toch voor de 2-2: na een goede voorzet van Akpom gleed Bergwijn de bal binnen. Een winnaar kwam er vervolgens niet meer, waardoor Ajax slechts miniem profiteert van het puntenverlies bij concurrenten NEC en Go Ahead. Wel was er nog een rode kaart voor Ahmetcan Kaplan, die in een gevaarlijke counter Charles-Andreas Brym naar de grond trok.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Allereerst verbaasde mij het dat Ajax niet met shirtjes Free Quincy Promes op kwam.. Sparta is voor zijn gevoel de verliezer. Ajax gefeliciteerd met het punt.. toch knap

Kramer
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Elke dag hoop ik toch dat jij niet meer reageert, de oorzaak maakt mij dan niet eens uit. Maar helaas, je bent er nog in ..

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik snap dat het lastig is om de deksel op de neus te krijgen. Sterkte de komende tijd.

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ook dat is niet het gezegde ‘De deksel op de neus krijgen’. Maar jij moet met jezelf leven jongen, jij juist veel sterkte gewenst!

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hap hap hap jankie jankie in amsterdammiee

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Snap je het nu Kramer wat een etters onder die 010-Ajaxhaters zijn. Laat ze maar te keer gaan zo veel als mogelijk dan lezen ook andere reageerders en weten ze hoe de vork precies in de steel zit. Ze zijn zielige stumperds die na 1 landskampioenschap denken supporter van een echte club te zijn. Als die club nou eens een keer in Europa wat presteert, maar nee het is huilen geblazen en dan nog stoer doen ook, kenmerk van niet veel gewend zijn.

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Krotje je krijgt wat je zelf uitlokt 😭😭😭😭

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij met dat ene sterretje kneus

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je vriend duwt hem straks in je ene sterretje . Veel plezier

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Belachelijk die bergwijn die op het laatst naar de grond gaat ala stervende zwaan hoe triest. Er was werkelijk NIETS aan de hand.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

010 heeft gewonnen toch?

Kramer
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Niets? Wel iets, maar te licht voor een penalty. Bij de middenstip was het een overtreding geweest. Stop gewoon met haten gast.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Lekker huilen

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jammer Sparta, Ajax feli met het puntje

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ajax was weer slecht, maar ze kunnen denk ik gewoon niet beter. Puntje is meer geluk dan wijsheid, maar het voelt een beetje als een degradatie kandidaat waarbij elke punt telt. Bergwijn terug, godts terug, misschien kunnen we weer terug naar 4-3-3.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wanneer in vorige seizoenen Ajax gelijkspeelde vrat het mij op van teleurstelling en kreeg dan het gevoel van dit had niet gehoeven. Gelukkig ben ik vanaf de winterstop bij elk verlies of gelijkspel bevrijd van deze pijn. Al zou Ajax vanmiddag met 5-0 hebben verloren doet het mij niet zo veel meer, want in gedachten ben ik al met het nieuwe seizoen bezig en ik verwacht dat er zeker een beter Ajax te zien zal zijn en in algemene gaan de verhoudingen van de clubs veranderen dus anders worden. Wel vind ik dat Schip een kerel moet tonen door nu te stoppen omdat hij er niets van kan. Zijn basisopstellingen zijn zo discutabel, zijn wisselmomenten zijn te laat, de wissels doen mijn wenkbrauwen fronsen, hij maakt behalve van Godts en Rijkhoff weinig tot geen gebruik van jonge spelers, hij probeert ze niet eens uit, terwijl op enkele plekken in het elftal een verversingen nodig zijn. Schip wordt vaak op de Toekomst gesignaleerd, wat steekt hij er dan van op vraag ik me af. Schip schoffeert ook Maduro en die andere assistent, want hij laat zich door alleen Valkanis adviseren en Valkanis heeft er ook niks van begrepen. Laat Dave Vos de resterende wedstrijden van dit seizoen Ajax coachen. Schip moet een voorbeeld aan Van Nistelrooij nemen, want Ruud stopte zelfs 1 wedstrijd voor het einde van de competitie van het afgelopen seizoen, held. Schip maakt Ajax kapot.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Jongens dit bericht is toch weer goud. Besef dat dit zo’n type is die 3 jaar geleden dacht dat het grote Ajax was opgestaan het Bayern München van Nederland . Hoor m nu eens

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Hé impotente drol, jouw kutploegje kreeg van Friezen die op nr. 10 staan de overwinning cadeau. Jammer dat de KNVB in het volgende seizoen door een stelletje amateurs uit Rotterdam-zuid in de CL wordt vertegenwoordigd dan wordt het niet meer 3e in de groepsfase maar afdruipen de anonimiteit in. Wat een angst en stress bij spelers van de club die nu met mazzel op de 2e plaats staat. Arrogantie heb je, maar past niet bij je. Jij verziekt de sfeer hier en denkt stoer te kunnen doen hier op FCUpdate, rat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

3 jaar geleden was jouw ploegje een hoopje stront.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hij probeert 'goed' om te gaan met het puntenverlies . De rest van de week zijn al zijn reacties weer doordringt van haat en frustatie dat terzijde Als het je allemaal echt niks doet schizo ,ben je ook geen echte ajacied . Dan ben je de successupporter dat wij weten dat je bent. Die zich omdraait bij een slecht resultaat ,en bij winst weer stoer doet Wat ik al zei je graaft steeds je eigen graf hier .

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

3 jaar geleden had jij nog een luier om mafkees . Lekker blijven wijzen joh .

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kc dat is gewoon zo en iedereen weet het. Kun je leuk doen maar oh wat ben je dom 🤣🤣🤣

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Verder krotje kc na mislintat liepen jullie/jij ook weg met v t schip . Dus ja wat doe je hier nog.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dat heb jij je hele leven al niet . Iedereen weet wat ik bedoel ,en iedereen weet dat het zo is . Je bent gewoon te dom om door te hebben dat je volledig voor lul staat. En door zoveel mensen wordt uitgelachen . Je bent het zo kwijt dat je zelfs steun zoekt bij bean

Waarom19
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Van t Schip maakt meer kapot dan men denkt. Het is de slechtste trainer ooit bij Ajax met zijn Taylor…..

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ben ik met je eens, maar dit had ik al eerder aangekaart.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Tuurlijk jij weet alles als 1e toch . Net als bij je mattie svennie . Jij kaart niks aan joh

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ach ja , dat noemen we professioneel hè. Wat die Kaplan daar flikt.. Hij heeft nog gelijk ook, want, dat je je sport als kijkspel en je reputatie in diskrediet brengt is best een wedstrijdje schorsing waard. Speciale schorsingen voor competievervalsing.kennen we niet. Nieuw dieptepunt.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag mij af wanneer van t Schip eens oprot..

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rudolf je vader was zeker een NSBer? Welke kneus noemt zijn kind Rudolf, liefhebber van het nazi gedachtegoed denk ik. Heel zijn leven op Zuid gewoond en wekelijks janken om de prestaties van de kakkerlakken. 16 kampioenschappen tegen 36 van Ajax. Zielig jaloers kereltje jij maakt nooit meer mee dat jullie 36 titels hebben, dan komen je favoriete beesten, kakkerlakken al uit je kist kruipen, klein miezerig minkukeltje!

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zo stoer joh . Misschien heet deze gozer echt rudolf ipv jou aanname . Beter een zielig kereltje dan een zieke sukkel als jij . Dat je frustratie diep zit okay ,maar dit is ziek

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen