Van 't Schip komt met slecht nieuws voor Ajax: 'Ik ga er niet vanuit dat hij het redt'

6 maart 2024, 12:25   Bijgewerkt: 6 maart 2024, 12:33
Foto: © Imago

Ajax-trainer John van ’t Schip verwacht niet dat hij donderdagavond in de heenwedstrijd tegen Aston Villa al een beroep kan doen op Steven Berghuis. De Oranje-international moest de laatste twee duels missen en heeft nog teveel last van de binnenkant van zijn knie. Steven Bergwijn zit sowieso niet bij de selectie. De aanvoerder moet mogelijk ook de return in Birmingham van volgende week donderdag aan zich voorbij laten gaan.

Berghuis vervulde in de vorige ronde in de Conference League nog een belangrijke rol bij Ajax. Hij was in de heenwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt de maker van de late 2-2 en opende een week later in Noorwegen de score. Berghuis kwam echter niet ongeschonden uit het tweeluik met de Noren. Hij moest het uitduel met AZ laten schieten en was ook in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht niet beschikbaar voor Van ’t Schip. De oefenmeester vertelde afgelopen vrijdag dat Berghuis een ‘twijfelgeval’ was. Dat lijkt hij ook te zijn voor de eerste ontmoeting met Aston Villa, al verwacht Van ’t Schip hem niet in de selectie.

Artikel gaat verder onder video

Berghuis is een lastige blessure. Hij heeft pijn aan de binnenkant van zijn knie. Lopen gaat goed, maar een bal trappen niet en dat schijnt hij vaak te doen in een wedstrijd, vertelde Van ’t Schip woensdagmiddag op de persconferentie in de Johan Cruijff ArenA. Daar heeft hij dus nog heel veel last van. Het is afwachten, maar ik ga er niet vanuit dat hij morgen (donderdag, red.) redt. Waar Berghuis nu nog een vraagteken is, is deelname van Bergwijn aan de wedstrijd tegen de Britten uitgesloten. De aanvoerder raakte begin vorige maand geblesseerd aan zijn hamstringblessure en is komende week nog niet inzetbaar. Bergwijn sowieso niet. Eventueel volgende week richting Sparta, maar ook komende zondag staat hij nog niet op de lijst, aldus Van ’t Schip.

Ajax speelt drie dagen na de Europese wedstrijd tegen Aston Villa het thuisduel met Fortuna Sittard. De huidige nummer vijf van de Eredivisie gaat vier dagen later op bezoek bij Aston Villa en drie dagen daarna staat de ontmoeting met Sparta op het programma.

Zonder Berghuis en Bergwijn is Ajax zeker kansloos tegen Aston Villa

Laden...
818 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Er wordt echt net gedaan alsof Bergwijn en Berghuis geweldig bezig waren voor Ajax voor hun blessures. Ik lig er niet wakker van, al hoop ik natuurlijk voor die jongen wel dat hij snel fit wordt.

Vito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Berghuis mis je aan, Rotte appel in de groep, Tegen de noren een mooi doelpunt maar voor de rest liep ie de kantjes van af of beter liep helemaal niet!

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat moet je met deze kneusen voegen niets toe opruimen deze spelers

TimKlaasse2
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ze zijn gewoon goed

Ajacio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het laatste jaar komt er alleen maar slecht nieuws als het over Ajax gaat De ellende let van alle kanten Onvoorstelbaar, niet EEN positief nieuwtje Als je het woord Ajax leest gaat het 100% over iets negatiefs 10 Spelers gekocht, allemaal miskopen Met dank aan Mislintat Kopen ze na die periode nog een speler, is het ook een miskoop

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen