Alex Kroes zorgt voor verbijstering: 'Ongekend dat dit over Ajax gezegd wordt, dat dit geruisloos passeert!'

20 maart 2024, 08:14
Foto: © Imago

Maarten Wijffels heeft in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad teruggeblikt op het interview van Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De sportjournalist zag de nieuwe beleidsbepaler van de Amsterdammers een hele opvallende uitspraak doen, die totaal niet past bij een club als Ajax.

"Het wordt interessant vind ik van wat hij verder nog zei, dat er volgend seizoen niet op een titel van Ajax gerekend moet worden", begint Wijffels in de Voetbalpodcast van het AD. "Dat kan je een slimme tactiek noemen, laag inzetten en dan kan het alleen maar meevallen. Toch verbaast het mij dat er zo weinig ophef is dat de baas van de rijkste club van het land, de club van wij zijn Ajax wij zijn de beste, dat die eigenlijk zegt: reken komend seizoen maar niet op ons, wij komen later wel weer", geeft de journalist aan.

Artikel gaat verder onder video

"Daar moet je eens over nadenken, dat is ongekend dat dit gezegd wordt", gaat Wijffels verder. "En los van dat er veel moet gebeuren, maar iemand van Ajax die dat naar buiten uitdraagt...Dat kan je toch bijna niet voorstellen? Het kan best wel snel iets worden", denkt Wijffels: "Maar het gaat mij meer dat dit gewoon geruisloos passeert", waarna de journalist van het AD een voorbeeld aanhaalt waarin Roger Schmidt aangepakt werd na een uitspraak over de titelkansen voor zijn club PSV, die iets minder zouden zijn dan die van Ajax."

Wijffels vindt wel dat er ook nog gesproken kan worden van een moedige uitspraak van Kroes: "Het is ergens nog moedig ook, want bij Feyenoord hebben ze nooit durven zeggen: wij doen niet mee. Alleen, Feyenoord was nooit de rijkste, maar Ajax wel. Dat blijft natuurlijk boven water staan. Eigenlijk kan dat echt niet in de Nederlandse verhoudingen, maar het gebeurt", sluit de journalist af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Wees blij dat er eens iemand realistisch is zoals Kroes. Na zoveel blamages maak je jezelf compleet belachelijk om jezelf nog te willen meten met Feyenoord PSV Twente en AZ. Ze gaan het nooit leren daar in Amsterdam. Er moet nog veel gebeuren daar willen ze mee gaan doen voor de top 3.

Ajacied00
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Willen meten? Ajax is en blijft de allergrootste van het land hoor. Ik vond het een heldere interview en natuurlijk doet Ajax volgend seizoen mee om de titel. We spelen in de ED, niet de PL. Met 3 a 4 gerichte versterkingen en een realistische trainer speel je weer mee om de titel. Is niks arrogants aan, maar gewoon een realistisch doel wat bij Ajax hoort. Dus heb je nog een beetje leedvermaak? Geniet er nog van dit seizoen, want Ajax komt weer keihard terug..

Rudolf21
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat bedoel ik, er moet nog veel gebeuren. Makkelijk gezegd dan gedaan 3 a 4 gerichte aankopen en een realistische trainer.

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Rudolf H., jouw verhaal: "Er moet nog veel gebeuren daar willen ze mee gaan doen voor de top 3." Ik ben bang dat er veel meer bij de club waarvan jij beweert supporter te zijn, wat ik betwijfel gaat gebeuren, mark my words. Verhoudingen worden weer terug gezet en hersteld, weer jaren terug in de marge.

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Er was ooit een wijze filosoof in Amsterdam die vroeg ‘ Heb jij wel eens een zak geld zien scoren?’ Mijnheer Wijffels , sport gaat gelukkig niet over geld alleen en als dat zo is dan staat buiten kijf dat zij dit jaar niet het meeste geld ophalen. Maar dat terzijde. Een beetje sneu is het wel om juist dit uit een zeer sterk en gebalanceerd interview te pakken. Duidelijk een leider en een teamworker deze man, die begrijpt dat het om een topsportomgeving gaat en wat daarbij komt kijken.

The all blacks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Driessen 2.0

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Kroes weet ook wel diep in zijn hart dat ze de eerste 10 jaar niet meedoen en geen CL halen. Hij dekt zich vast in. Derde vierde max.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Niet alleen Kroes weet het, maar jij ook weet ik zeker, want jij ben emeritus hoogleraar gespecialiseerd in de wzawzdb topclub uit Amsterdam: AFC Ajax. Jij wordt veel geraadpleegd en jij geeft veel lezingen, rare snoeshaan

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ach ja niemand en werkelijk ook niemand kan nu al weten hoe alle ED-clubs in het komende seizoen er voor staan. Niet vergeten moet worden dat huidige structuren en sterkhouders en vastigheden wijzigen. De club die nu sterker dan de ander is kan met een paar lullige puntenverlieswedstrijden snel naar de middenmoot verhuizen en omgekeerd kan het voor de club die zwakker geacht wordt juist goed uitpakken. Spelers worden verkocht, trainerswisselingen, lange blessures, nieuwe spelers moeten zich nog aanpassen, miskopen, zekerheden zijn niet zeker meer. Het blijven golfbewegingen. Wat Ajax betreft onze club heeft al het aller diepste bereikt en geroken, kan dus alleen maar sterker naar boven drijven, weet ik zeker. Komt goed met Ajax, nieuwe spelers, nieuwe uitstraling, nieuwe ploeg, nieuwe visies, andere beleidsbepalers, nieuwe trainer en assistenten.

Ajacio
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat een ophef om niks zeg Gespeelde verontwaardig om je stukje vo te krijgen Iedereen weet toch dat Ajax niet gelijk weer terug aan de top kan komen, daar is tijd voor nodig Dus dit is echt het gelul van een dronken aardbei

Waarom19
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Alex Kroes is druk bezig zichzelf in te dekken. Daar heeft Ajax en de supporters niks aan. Zij willen daadkracht en geen smoesjes of zoethoudertjes.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

AD-verslaggever, dat zegt toch genoeg, het debiele broertje van de Telegraaf.

Rajen1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

nou nou nou wat gaat het slecht met mijn Ajax. Liever 2 keer kampioen in 23 jaar of 6 jaar geleden voor het laatst kampioen......

Gusa
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En daar is de azijnzeikende media weer, die al aan de poten van mensen beginnen te zagen voordat ze goed en wel begonnen zijn aan hun functie. Dom gelul.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen