Bas Nijhuis zorgt voor grote verwarring met beslissing in nadeel van PSV: 'Maandag weer lacherig doen'

30 maart 2024, 17:45
Foto: © ESPN

Een opvallende beslissing van Bas Nijhuis tijdens de wedstrijd NECPSV in De Goffert. Door een doelpunt van Johan Bakayoko kwamen de Eindhovenaren op een 0-1 voorsprong, maar vlak voor de rust kwam NEC langszij via een penalty van Lasse Schöne. Een opvallend moment, want Nijhuis gaf in eerste instantie voordeel.

Veerman ging op ongeveer twintig meter van het eigen doel in de fout waardoor NEC een grote kans kreeg. De PSV-middenvelder probeerde zijn fout te herstellen, maar beging daarbij een overtreding. De bal kwam bij Hoedemakers terecht, die vervolgens de bal naast het doel schoof. De vraag is of het voordeel dan weg is. De VAR besloot van niet, en dus werd een penalty toegekend aan NEC.

Artikel gaat verder onder video

De commentator van ESPN legt uit: “Veerman weet het denk ik al, dat hij echt wel een overtreding heeft gemaakt. Het is meer dat daarna een levensgrote kans voor Hoedemakers ontstaat. Het is 100% een overtreding van Veerman, die te laat is bij Sow, en dan Hoedemakers, die wel de kans krijgt en hem naast schiet. Dan kun je ook weer beargumenteren dat het voordeel weg is.”

Verschillende voetballiefhebbers op X, voorheen Twitter, hebben zich gebogen over deze kwestie. “Nijhuis vergeet bij de 0-1 te fluiten voor een overtreding van Schouten, heeft bij de 1-1 de hulp van de VAR nodig en vergeet vervolgens Veerman conform de regels de rode kaart te geven…en maandag aan tafel bij VI gewoon weer een beetje lacherig doen”, schrijft iemand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Een deel van de PSV fans zal zeggen dat het geen penalty is, een deel van de NEC fans zal zeggen dat het rood is. En was het andersom geweest, dan hadden ze elkaars mening gehad. In mijn ogen een correcte beslissing.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vond het aan beide kanten een pingel!! maar als bas de var nodig heeft om dit te zien!! en dan die ene die doet alsof hij aan zijn hoofd gewond is en dan 10 secondes later weer opstaat en door rent en niet buiten het veld moet gaan! ik vind gewoon dat nijhuis met de dag slechter en arroganter wordt! maar psv terecht verloren!! maar grootste verassing cilessen die een penalty stopt?? maar wel raar dat eerst van boekel zou fluiten en ineens heeft hij de test niet gehaald!! wisten ze dat niet eerder?? vreemd zeer vreemd!!

Nico023
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ach ach, als het PSV tegen zit, dan ligt het aan een ander.. Dat was al vaker bekend dit seizoen... Wat vast staat, is dat zij niet ongeslagen kampioen. Snap de frustratie van ze hoor. Maar het is een Knappe verdiende overwinning van NEC!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Veerman had gewoon rood moeten krijgen. Maar zoals het hele seizoen al worden ze aan alle kanten geholpen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen