Toekomst Bergwijn en Berghuis bij Ajax ongewis: 'Hij wil weer perspectief om voor de prijzen te spelen'

12 maart 2024, 22:36   Bijgewerkt: 12 maart 2024, 23:02
Foto: © Imago

De verwachting is dat een groot aantal door Sven Mislintat aangetrokken spelers komende zomer de deur bij Ajax achter zich dichttrekt. Het valt tegelijkertijd niet uit te sluiten dat Steven Bergwijn en Steven Berghuis bezig zijn aan hun laatste maanden in Amsterdam. Volgens Ajax-watcher Johan Inan wil vooral Berghuis ‘weer perspectief zien om voor de prijzen te spelen’.

Dat was in de zomer van 2021 de reden waarom hij - ondanks de te verwachten commotie - de overstap maakte van Feyenoord naar Ajax. Berghuis won in zijn eerste seizoen weliswaar de landstitel en beleefde een historische groepsfase van de Champions League, maar is nu bezig aan zijn tweede opeenvolgende teleurstellende jaargang in Amsterdamse dienst. Dat geldt ook voor Bergwijn. De oud-speler van PSV verkaste in de zomer van 2022 voor een recordbedrag van Tottenham Hotspur naar Ajax om voor de prijzen te spelen, maar heeft sinds zijn komst nog geen zilverwerk aangeraakt.

Artikel gaat verder onder video

Bergwijn liet bij zijn komst anderhalf jaar geleden intern doorsijpelen na twee jaar de balans op te willen maken, schrijft Inan dinsdagavond in het Algemeen Dagblad. Bergwijn schoot uit de startblokken in Amsterdam, maar slaagde er niet in zijn overtuigende start een passend vervolg te geven en was misschien wel het gezicht van het teleurstellende afgelopen seizoen. De aanvaller kreeg bij aanvang van dit seizoen de aanvoerdersband om zijn arm, maar kon niet voorkomen dat het van kwaad tot erger ging. Dat moment is voor één van de duurste selectiespelers langzaamaan aangebroken, doelt Inan op het opmaken van de balans. Bergwijn werd de voorbije maanden al gelinkt aan een verhuizing naar Saudi-Arabië en terugkeer naar de Premier League.

Lees ook: ‘Het moet wel heel raar lopen willen zij komend seizoen nog actief zijn bij Ajax’

Nieuwe trainer nog niet in aantocht

Waar Bergwijn bij Ajax nog een contract heeft to medio 2027, begint Berghuis komende zomer aan zijn laatste contractjaar in de hoofdstad. Volgens Inan houdt de linkspoot zijn opties ‘open’. “Wel wil hij weer perspectief zien om voor de prijzen te spelen. En in vrijwel alle gevallen is daarvoor belangrijk met welke trainer Ajax op de proppen komt”, schrijft Inan. Daarover wordt op de korte termijn nog geen duidelijkheid verwacht. “Aangezien Alex Kroes eerst voornemens is de functie van td (technisch directeur, red.) in te kleden. Daarvoor heeft de nieuwe baas sinds bekend werd dat hij de overstap van AZ maakt, veel gesprekken gevoerd om zijn netwerk en kandidatenlijstje uit te breiden.”

Ajax strijdt donderdagavond om z’n laatste kansen op een prijs. Na de 0-0 in de heenwedstrijd tegen Aston Villa moeten de Amsterdammers nog vol aan de bak om kwalificatie voor de kwartfinale van de UEFA Conference League af te dwingen. De verwachting is dat zowel Bergwijn als Berghuis niet van de partij is in Birmingham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Berghuis wil weer terug naar her grote Feyenoord om prijzen te pakken dat begrijp ik wel ja.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien als vervanger van Muntthee of Jahanbaktniks (één van de beste penaltynemers van 010) Feynoord1908 en misschien wordt Feyenoord dan echt 'groot', want wat nu is is 'gaat wel'.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Feyenoord is Berghuis niet meer welkom. Rotte appel. Nadat Berghuis was vertrokken ging de enige speler die hem durfde te corrigeren 'Kokcu" beter spelen en werd de leider, wat Berghuis nooit was. Spelers/ Feyenoorders als Geertruida volgden Kokcu, jaar 1 (finale Conference) jaar 2 Kampioen en jaar 3 de Beker! Steven "afval" Berghuis moet je niet in de groep hebben. Vind zichzelf de belangrijkste speler. Niet goed voor een teamsport.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang ze bij 020 blijven voetballen halen ze de eerste 10 jaar geen prijzen. Wij hoeven ze niet.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😂😂😂

Mike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat een groot aantal kinderachtige reacties. Feyenoord hoort bij de traditionele top 3 en is een van de best presterende ploegen in Nederland. Opmerkingen zoals "Wat is waar?" zijn natuurlijk onzinnig. Voor de neutrale supporter is dat ook zo. Feyenoord is immers de laatste ploeg die internationaal succes heeft gehad, en de laatste jaren het redelijk goed doet in Europa. Iets anders zeggen, is gewoon onzin. Andersom, zoals "KingJacobus" zegt is ook niet waar, ik verwacht Ajax volgend jaar gewoon weer in race voor alle prijzen. En ze zijn nog steeds niet uitgeschakeld in Europa. En zolang je wedstrijden speelt kan je winnen. Hoeft uiteindelijk niet mooi te gaan, of terecht te zijn. Zolang je uiteindelijk maar eentje meer scoort dan de tegenstander.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Mike, eindelijk een reageerder met volwassen verstand.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hè hè eindelijk kunnen de 2 B's misschien vertrekken. Er staat al een rij goede vervangers klaar en met Kroes gaat Ajax een prima koers volgen, vermoed ik nu al.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen