Eén Ajax-speler minder gelukkig met nieuwe tactiek Van 't Schip: 'Moet ermee leven'

8 maart 2024, 07:51
Foto: © Imago

Ajax-spits Brian Brobbey moest donderdagavond na afloop van de Conference League-wedstrijd tegen Aston Villa (0-0) toegeven dat hij niet geheel gelukkig is met de nieuwe tactiek van trainer John van 't Schip. De oefenmeester kiest sinds het uitduel bij AZ (2-0 verlies) op 25 februari voor een formatie met drie centrale verdedigers en zónder vleugelspitsen, wat voor Brobbey in de punt van de aanval een wezenlijk verschil maakt.

In gesprek met Noa Vahle voor de camera's van Veronica beaamt de 22-jarige Brobbey dat hij heel veel sprintjes moest trekken: "Maar elke keer als we de bal lang speelden stond die keeper daar", refereerde hij aan de Argentijnse Aston Villa-doelman Emiliano Martínez. "Deze wedstrijd was best wel lastig voor mij, in je eentje voorin natuurlijk. Maar ik denk dat ik op zich wel een prima wedstrijd heb gespeeld."

Artikel gaat verder onder video

"Het is natuurlijk anders, omdat je in je eentje speelt, met twee nummers tien", vervolgt Brobbey. "Normaal ben je buitenspelers gewend. Ik denk wel dat ik ietsje minder aanvoer heb, maar dit is op dit moment gewoon hoe we spelen. Ik moet ermee leven." Vahle haalt vervolgens de woorden van analist Wim Kieft aan, die in de studio vaststelde dat Brobbey veel werd weggedrukt van de goal en daardoor minder vaak in scoringspositie kwam. "Dat klopt", geeft Brobbey de oud-spits gelijk. "Ze speelden ook echt heel erg hoog, bijna op de middenlijn."

Kans
Na iets meer dan een halfuur spelen kreeg Brobbey zijn grootste kans van de avond, toen hij ontsnate aan zijn bewakers en diep werd gestuurd door Jorrel Hato. De spits stoomde schuin vanaf links op richting het doel van Martínez, maar kreeg de bal uiteindelijk niet lekker voor zich en besloot met links uit te halen. De wereldkampioen hoefde niet handelend op te treden: het schot van Brobbey verdween in het zijnet aan de verkeerde kant van de paal. "Ik denk dat ik 'm eerder moest afsnijden", blikt Brobbey terug op het moment, "zodat ik 'm met mijn rechterbeen kon afmaken. En ik kreeg ook een zetje op het laatst."

Return
Mede doordat zijn kans geen doelpunt opleverde, speelde Ajax met 0-0 gelijk tegen de nummer vier van de Premier League, waardoor het elftal van Van 't Schip volgende week een resultaat in Birmingham nodig heeft om tot de laatste acht door te dringen in de Conference League. Brobbey heeft in ieder geval wel genoten van de heenwedstrijd ("Het is altijd lekker om je te meten met Premier League-spelers") en kijkt uit naar de return op donderdag 14 maart: "We kunnen met veel vertrouwen op deze wedstrijd terugkijken. We moeten volgende week dezelfde dingen laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Wat een mooi positief geluid van iemand die een Feijenoord hart heeft. Zo kan het dus ook, 👍

ikkejaja
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Wat een verademing iemand van Feijenoord zo te zien reageren ipv bepaalde kleuters hier die doen alsof ze niet echt anti Ajax zijn !! Respect voor je reactie!! Wat zou het een stuk leuker zijn als meerdere zo zouden reageren zeg!! Dus ook van de andere clubs inc Ajax! Blijft jammer dat de meeste elkaar het liefst dood zien neervallen ! Helaas Brengt het spelletje voetbal een hoop haat en nijd bij veel kleuters 🤔

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik heb een paar weken hier geen reacties gegeven omdat ik het zat was dat een paar idioten reageren met nietszeggende en vooral kwetsende reacties wat vaak niets of heel weinig met een item hier te maken heeft (waarschijnlijk vinden ze hun eigen onzin erg leuk). Laten we het beschaafd houden ook al ben je voor of tegen een bepaalde club dat is veel leuker dan dat gebagger van die gasten.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Voetbalfanaat … ik reageer ook zeker wel eens lelijk hoor .. maar dat is dan vooral een reactie op een kleuter reactie !! Op de club Feijenoord of welke dan ook zal ik nooit negatief of lelijk doen !! Ik ben zelfs blij dat die clubs er zijn ! Anders zou er geen fuck meer aan zijn in deze toch vrij saaie competitie!! Maar vooral de reacties van sommige hier zijn om te kotsen en zo sneu !! En daar reageer ik dan vooral op !! Iedereen moet gewoon eens respect voor elkaar gaan krijgen !! De wereld is al verrot genoeg en word alleen maar erger !! En omdat de een dan voor Feijenoord of Ajax is willen we elkaar afzeiken en in sommige gevallen iemand een paar klappen geven !!! Waar gaat het toch over … pfff over voetbal !! 🤔😉

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Wat die kleuters gemakshalve vergeten, zonder tegenstanders bestaat voetbal niet. Wees dus blij met het fenomeen tegenstander, waarvan je soms wint en soms verliest. Dat hoort bij het spel. Die haatuitingen getuigen alleen maar van het ontbreken van intellect.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar er geen aanvoer van de flanken was begrijp ik Brobbey wel. Berghuis kan een bal op maat aanspelen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen