'Duracellkonijntje' krijgt ervan langs na Ajax - Aston Villa: 'En waarom reageert Gooijer zo?'

7 maart 2024, 21:06
Foto: © Imago

Scheidsrechter Enea Jorgji heeft een slechte beurt gemaakt in de Conference League-wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa (0-0), zo vinden de analisten van ESPN. Hij deelde twee rode kaarten uit: zowel Ezri Konsa als Tristan Gooijer kreeg twee gele prenten.

In de ogen van Jorgji beging Konsain minuut 83 een overtreding op Chuba Akpom, waarna de verdediger van Aston Villa zijn tweede gele kaart kreeg. “Die jongen doet helemaal niks. Hij wordt door Akpom omvergetrokken”, oordeelt Kenneth Perez. “Slim gedaan van Akpom. Hij kon niet meer bij de bal”, vult Kees Kwakman aan. “Op Conference League-niveau krijg je scheidsrechters die niet zo goed zijn.” Ook de VAR kon niet ingrijpen, weet Perez. “Want het was de tweede gele kaart.”

Artikel gaat verder onder video

Kort daarna ontving ook Gooijer zijn tweede gele kaart. De Ajacied beging een overtreding op Nicolò Zaniolo. “Het is niet echt een slimme tackle”, erkent Kwakman. “Of het geel is… De scheidsrechter gaf een minuut daarvoor rood aan Villa.” Perez antwoordt: “Dat was ook een blunder. Wat een dramatische scheids.” Presentator Jan Joost van Gangelen noemt arbiter Jorgji ‘een soort duracellkonijntje met trommels die maar niet stopte en geen idee had wat er gebeurde.’”

Toch keek Perez ook op van de reactie van Gooijer na de rode kaart. “Hij is helemaal verbaasd dat hij rood krijgt, nadat hij de gele kaart krijgt. Hij weet toch ook wel dat het zijn tweede is?” Gooijer en Konsa zullen er niet bij zijn in de return van volgende week.

Wie bereikt de kwartfinale van de Conference League?

Laden...
2699 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen