Ajax maakt indruk en vergeet zichzelf te belonen tegen Aston Villa

7 maart 2024, 20:39   Bijgewerkt: 7 maart 2024, 21:02
Foto: © Imago

De kaarten zijn nog niet geschud in het Conference League-tweeluik tussen Ajax en Aston Villa. De eerste wedstrijd tussen de twee ploegen eindigde donderdagavond in een 0-0 gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA. Beide ploegen ontvingen een rode kaart in de slotfase: Ezri Konsa en Tristan Gooijer kregen allebei twee gele prenten. Volgende week wacht de return in Birmingham.

Na een succesvol duel tegen FC Utrecht (2-0), koos trainer John van ’t Schip ervoor om zijn elftal niet te wijzigen. Sterkhouders als Steven Bergwijn en Steven Berghuis ontbraken bij de thuisploeg door blessures, maar ook Aston Villa was niet op volle oorlogssterkte. Coach Unai Emery besloot namelijk om enkele belangrijke spelers rust te geven. Zo begonnen Leon Bailey, Matthew Cash, Alex Moreno en John McGinn op de bank. Spelers als Ollie Watkins, Emiliano Martinez, Douglas Luiz en Moussa Diaby mochten wel beginnen.

Artikel gaat verder onder video

De eerste helft was voor beide ploegen aftasten. Diaby kreeg een kansje in de schoot geworpen, maar schoot niet hard of gericht genoeg. Maar hoe verder de eerste helft vorderde, hoe meer Ajax uit zijn schulp kwam. De Amsterdammers stonden echter meermaals buitenspel en Martinez lette vaak goed op. In minuut 34 ontstond de grootste kans van de wedstrijd. Na het indribbelen van Jorrel Hato gaf de centrale verdediger een sterke diepe bal op Brian Brobbey. De spits liep op de keeper af, maar moest uiteindelijk met links afwerken. Hij schoot uiteindelijk in het zijnet. De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft ging eigenlijk verder zoals de eerste helft werd afgesloten. Beide ploegen creëerden met moeite kansen en Ajax was de iets bovenliggende partij. Grote kansen bleven uit. Bailey, McGinn en Moreno mochten invallen, waardoor Villa iets dreigender werd. Een andere invaller, Nicolo Zaniolo, kreeg gelijk geel na zijn invalbeurt; hij is geschorst voor volgende week. In minuut 83 kreeg Ezri Konsa ook een gele kaart, hij kreeg zijn tweede na het neerhalen van Akpom. Enkele minuten later overkwam Gooijer hetzelfde, al leek hij op het oog een prima tackle te maken.

Door het gelijke spel is er volgende week nog alles om voor te spelen. Op Villa Park is de Engelse tegenstander echter altijd sterk en zal Ajax nog meer in de underdog-rol duiken. Maar als de Amsterdammers daar met dezelfde mindset spelen als vanavond en technisch iets toevoegen, bijvoorbeeld door de terugkeer van Berghuis en/of Bergwijn, dan zijn er mogelijkheden.

Wie bereikt de kwartfinale van de Conference League?

Laden...
2699 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Ver boven verwachtingen, ik heb ervan genoten. Villa wou graag counteren maar Ajax trapte er niet in en joeg ze de hoek in. Heb het beste Ajax van dit seizoen gezien tot Sutalo 2.0 een sliding van achter inzette.. nou was dat de zwakste aan Ajax kant en kan het dus alleen maar beter gaan de volgende keer.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Een kinderhand is snel gevuld.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het leek een beetje op Feyenoord - FC Groningen .. de mindere club ging er vol voor maar uit eindelijk pakt degene met de betere selectie straks gewoon de overwinning

Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Gelijkspel tegen een middenmoter uit Engeland..

Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ajax is het Ajax niet meer van een paar jaar geleden en dat merk je aan reacties zoals die van jou .. Jullie beginnen steeds meer op een FC Omniworld te lijken haha

Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Laat jij je in het dagelijks leven door kinderen van de lagere school ook uitlokken? Zoek een leuke vriendin of vriend. Ajax gaat je de komende tijd niet blij maken dat is valse hoop.. sterkte ermee

Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

💩

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ooh ja deed jij dat nog op de lagere school ?

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Middenmotor? Aston Villa staat op 4e plek, vijf punten voor op de Spurs die op plek 5 staat.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Az staat 4e in Nederland en Ajax 5e Sorry maar dat is toch ook middenmoot ?

Swiebertje
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Nou nou, dat viel dus wel mee met dat fantastisch voetballende Aston Villa. Niveautje NEC, Go Ahead. Met je daarvoor met 6 verdedigers en 1 spits spelen? Middelmatig potje in de Europese KKD.

wolfgang72
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dikke dame is nog niet uitgezongen

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Eh, oh ja, pech voor mij dus deze keer. Ik vraag altijd aan het begin van wedstrijden van ajax tegenwoordig of ze me over anderhalf uur willen wakker maken. Kennelijk dus toch iets gemist deze keer ?

Vito
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tja, slechte wedstrijd. Aston Villa spaarde zijn beste spelers met het oog op komend weekend. Terecht gelijkspel al had Ajax de beste kans maar Brobbey he, onze 200 kilo wegende vriend, geen goede aanname en geen goede afronding. Als hij later ff goede carrière krijgt als en John Bosman heeft Brobbey het goed gedaan. Het is geen Kluivert, geen vanBasten, geen Bergkamp maar pure subtop, ala Bosman, Kieft en dan moet Brobbey nog wat stappen zetten. Ajax zeker niet kansloos volgende week en met beetje geluk haal-win je de finale. Dat gun ik vant Schip!

Swiebertje
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik vermoed een vriend

Herresneres
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Altijd mooi om te zien dat de Ajax-haters van te voren zeggen dat Ajax geen kans maakt tegen een club als Aston Villa, om dan vervolgens te zeggen dat Aston Villa een club van 'KKD' niveau is nu Ajax niet onder heeft gedaan voor hen. Laat die skere hatertjes links liggen mede-Ajacieden en hopen dat de opmars van ons aller Ajax is ingezet!

Mike
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Jammer dat Taylor die bal er niet inknalde. Stomme actie die terecht een gele kaart was. Maar met Kaplan staat er wel een echte verdediger. Nu volgende week kijken of het beter kan. Ik zag iig een degelijk Ajax dat bij vlagen goed speelde. Vele spelers een voldoende. Jammer dat het vizier van Brobbey niet op scherp stond. En de scheids was wel trekgraag met zijn kaarten.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Redelijk gespeeld van Ajax kant. Hadden moeten winnen aangezien zij 5 basisspelers op de bank hielden. Dan had je groteren kans gehad op de volgende rond, nu 70 30 voor de Engelsen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ajax was vanavond zeker niet de mindere van Villa, eerder de bovenliggende partij, die ook meer kansen creëerde. Bovendien een Villa-keeper die v.a. het begin aan het tijd rekken was. N.b. De rush van brobbey, die eindigde in de 16, kende geen goede afloop omdat hij net naast schoot omdat hij een duw kreeg. Trots op Ajax.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

De Hoogmoed en Arrogantie is weer helemaal terug. Ze leren het ook nooit daar. Spelen ook een keer 0-0 tegen een subtopper uit Engeland. Brighton vergeten zeker.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hap Hap Clown.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus Ajax gaat misschien sneller terugkomen dan Ajaxhaters hadden verwacht ? Prima wedstrijd, genoten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen