'Een eer om nog vijf jaar bij Ajax te spelen, maar op termijn droom ik van Real Madrid'

19 maart 2024, 12:01
Foto: © Imago

Ahmetcan Kaplan voelt zich op zijn plaats bij Ajax. De verdediger beleeft dit seizoen zijn langverwachte doorbraak, nadat hij ruim een jaar aan de kant stond met een gescheurde voorste kruisband.

In een interview met Ajax Life wordt Kaplan gevraagd naar zijn toekomstplannen. “Ik zou het een eer vinden als ik over vijf jaar nog bij Ajax voetbal”, vertelt de 21-jarige Turk. “Maar op termijn wil ik graag een keer in Spanje spelen, bijvoorbeeld voor Real Madrid. Nu ligt mijn focus echter volledig op Ajax.”

Artikel gaat verder onder video

Kaplan woont in Amsterdam, nabij het Vondelpark. “Een erg fijne plek. Daar kan ik rust vinden in de drukke stad. Ik kom er graag en vind het heerlijk om in het park even te ontspannen na een intensieve training”, vertelt hij.

“In vergelijking met Trabzon is deze stad wat kleiner, maar je kunt er ongelooflijk veel doen. Denk aan wandelingen maken en musea bezoeken”, zegt Kaplan verder. “De Turkse gemeenschap in Amsterdam is overigens best groot. Er zitten daardoor ook veel Turkse restaurants. Dat maakt het makkelijker hier te settelen.”

Debuut in selectie Turkije

Kaplan debuteerde vorige week in de selectie van Turkije en kan in de komende interlandperiode zijn eerste interlands spelen. Turkije speelt vriendschappelijke wedstrijden tegen Hongarije (vrijdag) en Oostenrijk (volgende week dinsdag). Bij zijn terugkeer bij Ajax moet Kaplan een wedstrijd schorsing uitzitten vanwege een rode kaart die hij zondag ontving in de blessuretijd tegen Sparta Rotterdam (2-2). Daardoor is hij op zondag 31 maart niet inzetbaar in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

En dan uiteindelijk bij Antwerp FC eindigen en daar nog praatjes hebben ook.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Die king springspier moet wel altijd schelden he. Wat een haat zit er in deze man. Niet normaal meer.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kaplan is een overschatte speler. Zit al paar wedstrijden achter elkaar fouten te maken dan moet je toch wel eerst je voeten laten spreken.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Valt mee en iedereen die Rudolf H..s uitscheldt, wat een kringloopoutletje, daar ben ik volledig mee eens.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Jij bent een overschatte Feyenoordsupporter, ga eerst maar de regels van tafelvoetbal uit je hoofd leren Rudolf H..s.

CG
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Kaplon vindt ik samen met Ramaij de twee beste spelers van Ajax. Wat Ajax vooral moet doen is om ze minimaal tot 2029 ( of liever 2030 ) te laten spelen. Doet Ajax dat niet dan komen er ook geen goede transfer(s)bedragen op tafel van elk minimaal € 50 miljoen. Kijk maar eens naar Frenkie de Jong !!!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dromen zijn bedrog. Raakt geen knikker. Is niks word niks.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Jij bent het grootste bedrog, jij raakt helemaal niks.

Laurens1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

KC wind je niet op over zo’n hersenloos figuur, laat hem trots zijn op dat ene sterretje.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Je ziet het goed Laurens1, maar KC is een die-hard onzerzijds en laat zich niets welgevallen, zeker als in Ajaxartikelen met achterlijke reacties steeds maar de confrontaties wordten gezocht. Ja dat ene sterretje, vooral als het aan het begin van een wedstrijd de emblemen op het veld worden uitgezonden, armoedig en dan ook nog praatjes. Ook in Europa dat ene sterretje, mager. De top blijf toch altijd een zaak van Ajax en PSV, nu effe niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen