Feyenoord-fans woedend en compleet verbijsterd: 'Dit is echt belachelijk, absolute waanzin!'

1 maart 2024, 11:27
Foto: © Imago

Supporters van Feyenoord begrijpen niets van de beslissing van Danny Makkelie om FC Groningen-verdediger Marvin Peersman donderdagavond niet met rood van het veld te sturen. De centrumverdediger schopte Calvin Stengs in de halve finale van de KNVB Beker uit de wedstrijd en kreeg van de arbiter van dienst 'slechts' een gele kaart, wat voor onbegrip zorgt bij de supporters van de Rotterdamse club.

Op sociale media deelde De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns donderdagavond de beelden van de overtreding van Peersman op Stengs, die per brancard het veld moest verlaten. De beslissing van Makkelie - en de VAR van dienst - zorgt bij hem en de supporters van Feyenoord voor verbijstering: "Heel bijzonder dat onze nummer één-arbiter hier op een paar meter afstand staat te kijken en dan geen rode kaart geeft. En dat de VAR, die zo vaak met een arendsoog een teennagel buitenspel weet te constateren, hier afzijdig blijft", schrijft Kapteijns. 

Artikel gaat verder onder video

"Hoe vaker ik die overtreding op Stengs zie, hoe bozer ik word. Makkelie staat er met zijn neus bovenop", schrijft een Feyenoord-supporter op X.  Stengs heeft al vijf keer gigantische schoppen gehad en Makkelie doet nog steeds niks. Waanzin. Absolute waanzin", vindt een andere supporter van de huidige nummer twee van de Eredivisie. 

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende is op sociale media duidelijk over het moment: "Onbegrijpelijk dat hier direct geen rode kaart werd getoond en de VAR niet ingreep", schrijft de voormalig arbiter op X.

Vond jij dat Peersman een rode kaart verdiende?

Laden...
591 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Supporter
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik word zo moe van die Van der Ende, moet die man zich maar blijven bemoeien met dit soort zaken

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Waarom zou hij zich daar niet over mogen uitlaten. Was een zeer behoorlijke scheidsrechter dus heeft er waarschijnlijk meer kijk op dan de meesten hier. En als je er moe van wordt, op tijd naar bed gaan zou ik zeggen.

boyke
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het is een groot schandaal van oppergod Makkelie die denkt boven alles verheven te zijn. Hij staat er met zijn neus boven op en ziet nog niet dat het een dieprode kaart is. Schandalig dat zo'n vent of kleuter nog mag fluiten en dat wordt dan Nederlands beste scheidsrechter genoemd. Nou dat beste laat er maar vanaf. De KNVB heeft weer eens een top arbiter in huis voor de pupillen te laten fluiten.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ongelooflijk als je er met je neus letterlijk en figuurlijk boven op staat. Onze " beste" scheidsrechter wilde zeker laten zien dat hij zich niet laat intimiteren in de Kuip.

gtsb
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Precies revolutie

Mike
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Nou ja.. hier kwam Feyenoord niet goed weg (en zeker Stengs niet) maar Lopez had ook een kaartje mogen krijgen in de eerste helft voor de rare actie bij de zijlijn (kreeg niet eens een overtreding tegen). Soms zit het mee, soms tegen. Gewoon de scheids, de scheids laten. Je wint er achteraf toch geen wedstrijden mee, noch sympathie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen