'Feyenoord-supporter' Ruud Gullit onthult: 'Ik heb geen hekel aan Ajax, maar...'

20 maart 2024, 20:01
Foto: © Imago

Ruud Gullit, die zichzelf een Feyenoord-supporter noemt, legt uit waarom hij helemaal niks heeft met Ajax. In zijn carrière speelde Gullit in Nederland voor Feyenoord en PSV. Drie seizoenen speelde Gullit in het shirt van Feyenoord. In het seizoen 1983-84 won de middenvelder de dubbel met de club uit de havenstad.

“Ik ben nog steeds supporter van Feyenoord,” vertelt de 61-jarige Gullit in gesprek met het nieuwe Feyenoord Magazine. “Ik volg Feyenoord. Ik wil dat ze winnen. Dat gevoel blijft altijd. Feyenoord heeft ook zo'n belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Feyenoord heeft me gevormd. Mijn jaren bij de club hebben me compleet gemaakt.”

Artikel gaat verder onder video

“Veel mensen denken dat ik een hekel aan Ajax heb, maar dat is niet zo. Ik heb alleen wat moeite met hun manier van denken. Ze hebben een houding van: zonder bluf is het leven duf. Dat is typisch Ajax. Het publiek gaat echt zitten van: Ajax gaat ons entertainen. Nou, ik zeg het eerlijk: toen Feyenoord vorig jaar kampioen werd, en Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten”, besluit de 61-jarige oud-voetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Vreemde man

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@Oud keeper, Het is een natuurwet dat als je ouder en inactief op jouw werkterrein(-en) bent en niet meer voor vol meedraait dan blik je graag terug en gaan oud zeer en teleurstellingen vaak over de successen de boven toon beheersen. Jammer alleen dat een wereldbekende oud-voetballer als Ruud Gullit in Nederland niet verder is gekomen dan alleen met andere voetbalhangouderen als Van Basten, Jan Mulder en enkele andere vanuit hun verleden over het huidige voetbal in Rondo mag mee zwetsen i.p.v. in een lokaal programma of clubvoetbalprogrammaatje. Voetbal evolueert steeds en is totaal verschillend t.o.v. het voetbal van voorheen. Een plaats bij of in de top van de KNVB zou hem meer sieren, mindere bekende voetballers als Van Breukelen bij PSV en Nigel de Jong bij de KNVB zijn hem wel gepasseerd. Hoe zou dat toch komen vraag ik me af ?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Oke...? Logisch toch? Waarom moet dit nou weer als nieuws verschijnen. Volgende post FCUpdate: "Voetballer onthult: ik houd erg van voetbal"

Derk62
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ja, allemaal gezeik om niks, ieder zijn eigen club

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Heel oud nieuws, voor de zoveelste keer opgebakken door FcUpdate.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Klopt, Ruud had deze frustratie tientallen jaren geleden al geopenbaard, dat hij niet door Ajax werd opgepikt. Hij was toen jaloers op Rijkaard zijn maatje die wel bij Ajax doorstroomde.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ruud die begrijpt het. Marco van Basten is ook al om. Nu Feyenoord eindelijk weer begint te draaien komt de kracht van Feyenoord en Rotterdam eindelijk weer los. Gaan mooie tijden aankomen in Rotterdam zuid.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Feyenoord draait zeker goed daar weet as roma ook over mee te praten 😉 En weer geen kampioen voor een tweede jaar achter mekaar🤔 We spreken mekaar aankomend seizoen weer als Feyenoord leeg gekocht is en jullie ook weer opnieuw moeten beginnen zoals het al jaren bij Ajax gaat

QuarlonK
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Vond en heel veel niet-Ajax supporters toch leuk. Zowel Ajax als Jong Ajax onderaan. Was ongekend en was op den duur toch ook wel meelijwekkend. Maar het leukste is toch wat gezonde rivaliteit, spanning en topclubs die allen goed in Europa presteren.

Johan14
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Was een geweldige voetballer van wereldniveau. Ruud heeft alleen nooit verwerkt dat hij vanuit de jeugd van AFC niet in de Ajax opleiding terecht kwam. Ik weet nog dat hij naar Haarlem ging op zich niks mis mee heb hem daar gevolgd en je zag wel dat hij heel goed was.

Rajen1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Laat Ruudje toch lekker genieten man...2x kampioen in 23 jaar

RobinF
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ja want daar draait het alleen maar om. typische 020 supporter.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Uiteindelijk draait (top)voetbal wel om kampioen worden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

En er is een groot verschil of je 16 keer of 26 of 36 keer kampioen werd toch Reuring ?

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat kun je met een gerust hart zeggen, Krotje

Dug out
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Tja, het zijn Feyenoord en PSV die nu spelen zoals Ajax zou willen. Ajax heeft dat aan zichzelf te wijten helaas. Toch is het niet verkeerd voor het Nederlandse voetbal dat zowel PSV als Feyenoord hun kas kunnen spekken met de CL inkomsten. De eredivisie zal alleen maar sterker en aantrekkelijker worden. Verder heeft Gullit heel veel aan Feyenoord te danken, daar is toch niks mis mee?

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dan ben je zo'n grote voetballer geweest en wat laat je je dan kennen met dit soort uitspraken. Het zegt meer over de bekrompenheid van hem. Ga dan in Rotterdam wonen. Hij heeft i.i.g. weinig plezier gehad van zijn clupje qua titels winnen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Maar waarom woont Ruud in Amsterdam-Buitenveldert waar ik hem af en toe nog zie ? Aan de Maas zijn er genoeg van die top appartementen met zelfs een beter uitzicht dan die van hem. Aah ik weet het al, dicht bij de Zuidas en Ruud is ijdel. Ruud een oud Jordaanbewoner (hoor je nog aan zijn accent), die de hele Kinkerstraat afliep richting De Baarsjes naar zijn voetbaalmaatje Rijkaard. Neemt niet weg dat omdat hij in Amsterdam niet serieus als goede voetballer werd beschouwd naar Haarlem vluchtte, dat hij best veel van Feyenoord mag houden, het is een ieder zijn vrijheid. De beste Ruud in Nederland was toch de Ruud bij PSV. Maar ook niet verwaarloosd mag worden dat Ruud veel aan Cruijff te danken had, zelfs het nichtje Estelle.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

gul lid komt ook niets uit als speler top als analist net zo slecht als zijn partner v basten, laat rrudje maar schuiven ,

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wim, Gullit had wel de FA-cup gewonnen met Chelsea, maar daarna werd hij door die ploeg afgeserveerd, later ging hij naar Newcastle en daar werd hij door hun topspeler Alan Shearer uitgekotst, altijd ruzie onderling. Van Basten's trainerschap was helemaal een groot fiasco van jewelste en nu weet hij alles te vertellen wat goed en slecht is en wat en hoe beter moet. Danny Blind is ook zo een.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Riep er niet ooit een woedende Ajax-supporter ‘Pannenkoek’ naar Van Basten?

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jawel, toen Van Basten naar de kleedkamer liep en die supporter al hangend aan het hek van de tribune naar zijn 2 sterren wees en eiste om de 3e ster. Wat was die Van Basten een slechte eigengereide trainer zeg, ook van Oranje met die kwestie Huntelaar/Van Persie (EK). Het scheldwoord pannenkoek is op dat moment uitgevonden door die supporter en is een eigen leven gaan leiden.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelden zó hard gelachen, Van Basten vertraagde zijn pas ook even en wist niet hoe hij moest reageren. Uiteindelijk liep hij toch maar door.

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ruud wat klein geestige reactie, omdat je nooit gevraagd bent om daar te mogen spelen! Je moet maar denken ik heb bij Feyenoord mogen spelen met de beste Ajacied aller tijden JC. Van de drie clubs hebben zij de minste titels, goed dat je naar psv gegaan bent. Ze hebben de wind nu even mee maar twee kampioenschappen achter elkaar blijft een utopie in Rotterdam

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen